Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65

Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65 Facebook Twitter
0
Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65 Facebook Twitter
Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65 Facebook Twitter

Εντάξει, το βίντεο υπάρχει εδώ και δυο χρόνια περίπου στο YouTube, αλλά χθες ξαφνικά το ανακάλυψαν και κυκλοφορούσε σε τουίτερ όλο το βράδυ: ένα βίντεο ερασιτεχνικό, τραβηγμένο στο κέντρο του Λονδίνου το 1965, από τον πατέρα του τύπου που το ανέβασε. Ο David Bowie περνούσε τυχαία από το σημείο που κινηματογραφούσε τη μάνα του και χαμογελάει στην κάμερα. Φυσικά ο πατέρας του Joe Salama δεν είχε ιδέα ποιον κινηματογραφούσε και δεν τον ενδιέφερε ούτε και στη συνέχεια όταν το έμαθε. Το βίντεο παρέμεινε στο συρτάρι του μέχρι πέρσι που ο γιος του το ανέβασε στο YouTube. Τον Bowie τότε τον έλεγαν ακόμα Davie Jones.

Για το σημείο που τραβήχτηκε το βίντεο, το κούρεμα του Bowie και τον ενδυματολογικό του κώδικα της εποχής έχουν γραφτεί ολόκληρες αναλύσεις με απίστευτες λεπτομέρειες που είναι μάλλον βαρετές και μόνο για τους άρρωστους οπαδούς του.

Αυτό είναι το περιβόητο βίντεο

που είναι εντελώς αδιάφορο, κι αυτή είναι μία εμφάνισή του στην γερμανική τηλεόραση λίγο πριν τελειώσουν τα ’60s. Τραγουδάει το Space Oddity.

Και με την ευκαιρία, να και η πρώτη φωτογραφία που του τράβηξαν μόλις πάτησε το πόδι του στην Αμερική για πρώτη φορά. Είναι στο Silver Spring, στο σπίτι των γονιών του Michael Olberman, του τύπου που την ανέβασε στο flickr, ο ποίος είναι ο πρώτος από τους τρεις, αυτός που χαιρετάει, συγγραφέας που εκείνη την εποχή έγραφε για ποπ μουσική. Ο αδερφός του δούλευε για την εταιρία του David, την Mercury.   

Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65 Facebook Twitter

     

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ