Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65

Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65

 

Εντάξει, το βίντεο υπάρχει εδώ και δυο χρόνια περίπου στο YouTube, αλλά χθες ξαφνικά το ανακάλυψαν και κυκλοφορούσε σε τουίτερ όλο το βράδυ: ένα βίντεο ερασιτεχνικό, τραβηγμένο στο κέντρο του Λονδίνου το 1965, από τον πατέρα του τύπου που το ανέβασε. Ο David Bowie περνούσε τυχαία από το σημείο που κινηματογραφούσε τη μάνα του και χαμογελάει στην κάμερα. Φυσικά ο πατέρας του Joe Salama δεν είχε ιδέα ποιον κινηματογραφούσε και δεν τον ενδιέφερε ούτε και στη συνέχεια όταν το έμαθε. Το βίντεο παρέμεινε στο συρτάρι του μέχρι πέρσι που ο γιος του το ανέβασε στο YouTube. Τον Bowie τότε τον έλεγαν ακόμα Davie Jones.

Για το σημείο που τραβήχτηκε το βίντεο, το κούρεμα του Bowie και τον ενδυματολογικό του κώδικα της εποχής έχουν γραφτεί ολόκληρες αναλύσεις με απίστευτες λεπτομέρειες που είναι μάλλον βαρετές και μόνο για τους άρρωστους οπαδούς του.

 

Αυτό είναι το περιβόητο βίντεο

 

 

που είναι εντελώς αδιάφορο, κι αυτή είναι μία εμφάνισή του στην γερμανική τηλεόραση λίγο πριν τελειώσουν τα ’60s. Τραγουδάει το Space Oddity.

 

 

Και με την ευκαιρία, να και η πρώτη φωτογραφία που του τράβηξαν μόλις πάτησε το πόδι του στην Αμερική για πρώτη φορά. Είναι στο Silver Spring, στο σπίτι των γονιών του Michael Olberman, του τύπου που την ανέβασε στο flickr, ο ποίος είναι ο πρώτος από τους τρεις, αυτός που χαιρετάει, συγγραφέας που εκείνη την εποχή έγραφε για ποπ μουσική. Ο αδερφός του δούλευε για την εταιρία του David, την Mercury.   

 

Ο Bowie περαστικός σε ερασιτεχνικό βίντεο του ’65