Έναν γιό από παρένθετη μητέρα απέκτησαν  ο Ελτον Τζον και ο σύντροφος του David Furnish. Όπως ανακοίνωσε ο αστέρας της ποπ στο site Usmagazine.com, το αγόρι που θα ονομαστεί Zachary Jackson Levon Furnish-John, γεννήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ,από παρένθετη μητέρα στην Καλιφόρνια."Ο Zachary είναι υγιέστατος και είμαστε πολύ υπερήφανοι και ευτυχισμένοι γονείς" δήλωσε το ζευγάρι που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την παρένθετη μητέρα. Πέρυσι ο Έλτον Τζον και ο σύντροφος του είχαν προσπαθήσει να υιοθετήσουν ένα οροθετικό αγοράκι από την Ουκρανία αλλά η πρόθεση τους "προσέκρουσε" στους ουκρανικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το νομικό καθεστώς στην Καλιφόρνια αναγνωρίζει τις συμφωνίες για την παρένθετη μητρότητα ,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ενώ οι βρετανικοί νόμοι είναι πολύ πιο αυστηροί.

Άλλες  gay διασημότητες που έχουν αποκτήσει με τον ίδιο τρόπο παιδιά είναι ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις με τον σύντροφο του David Burtka.

Δίδυμα κορίτσια από παρένθετη μητέρα έχουν αποκτήσει επίσης η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με τον σύζυγο της Μάθιου Μπρόντερικ αλλά και ο Ρίκι Μάρτιν που έχει δύο αγόρια από παρένθετη μητέρα.