Αν υπήρξαν στιγμές που ζήλεψες κάποιον σε μια παρέα, ή σε κάποιο live, επειδή ήξερε να παίζει καλά κιθάρα ή πιάνο, και δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι το Internet, το κινητό σου ή το tablet σου μπορεί να γίνουν ένα πρώτης τάξης ωδείο που θα σε διδάξει τα βασικά για να μπορείς να παίξεις κι εσύ κάτι που να βγάζει νόημα στους δύο "βασιλιάδες των εγχόρδων",  συνέχισε να διαβάζεις.

 

Το Top Tips σου παρουσιάζει ορισμένα σάιτ κι εφαρμογές, που με λίγη θέληση, μεράκι και υπομονή - και μια πολύ γρήγορη σύνδεση όπως το OTE VDSL- μπορούν να σε οδηγήσουν σε πολύ όμορφους και δημιουργικούς δρόμους, παρέα με το μουσικό όργανο της επιλογής σου!

 

Αβάντι Μαέστρο!

 

PIANU

Μάθε να παίζεις μουσική online

Επαναστατική μέθοδος εκμάθησης πιάνου, που εκμεταλλεύεται την διαδραστικότητα του Internet για να σου δείξει πως παίζονται αγαπημένα τραγούδια στο πιάνο, αλλά και να σε διδάξει επί μικρού αντιτίμου τα βασικά της θεωρίας της μουσικής.

 

 

YOUSICIAN

Μάθε να παίζεις μουσική online

Διαλέγεις κιθάρα ή πιάνο. Κατεβάζεις την αντίστοιχη εφαρμογή για υπολογιστή (PC ή MAC) και αφού κάνεις εγγραφή, ακόμα και μέσω Facebook, επιτρέπεις στην εφαρμογή ν' ανοίξει το μικρόφωνο του υπολογιστή, ώστε ν' ακούει όταν παίζεις το μουσικό όργανο που επέλεξες. Θα εκπλαγείς με τη μέθοδο, αλλά και με το πόσο γρήγορα θα μάθεις να παίζεις! Διατίθεται και σε App.

 

SONGSTERR

Μάθε να παίζεις μουσική online

Μάθε κιθάρα, μπάσο ή τύμπανα, παίζοντας το μουσικό σου όργανο μαζί με τις διαδραστικές τεμπλατούρες - οδηγούς γνωστών κομματιών ποπ, ροκ κλπ. Διατίθεται και σε app και έχει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες και περγαμηνές ως ένα πολύ καλό online εργαλείο εκμάθησης μουσικής.

 

BERKLEE COLLEGE OF MUSIC

Μάθε να παίζεις μουσική online

Το Berklee, το κορυφαίο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του κόσμου με ειδίκευση στη μουσική, παραδίδει μια σειρά δωρεάν μαθημάτων που σχετίζονται με του μουσική (από τα βασικά μαθήματα κιθάρας έως τη μουσική παραγωγή και τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας) μέσω της online πλατφόρμας Coursera. Για όσους διαθέτουν την διάθεση και τα χρήματα ώστε να εμβαθύνουν στην μουσική, το Berklee είναι ένα από τα πρωτοπόρα ιδρύματα στο χώρο της online εκπαίδευσης, που παραδίδει μαθήματα επί πληρωμή από το 2003.

 

 

CHORDIFY

Μάθε να παίζεις μουσική online

Μπορεί να μη σε διδάσκει άμεσα κάποιο όργανο, όμως το Chordify κάνει κάτι άλλο, "μαγικό". Σου επιτρέπει να του δώσεις κάποιο κομμάτι που άκουσες στο YouTube ή το Soundcloud, κι εκείνο θα το αναλύσει με έναν πανίσχυρο αλγόριθμο, και να στο μετατρέψει σε συγχορδίες και ταμπλατούρες, που εάν έχεις μάθει τα βασικά, μπορείς να μάθεις να παίζεις όποιο τραγούδι επιθυμείς. Και αν όλα αυτά γίνουν με μία πανίσχυρη σύνδεση OTE VDSL δε φαντάζεσαι για πότε θα μπεις στο ρυθμό!