ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Πρώτο σε εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Πρώτο σε εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών! Facebook Twitter
0

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι το ΙΕΚ που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του».

Αυτό προέκυψε από την ποιοτική έρευνα που διενεργήθηκε από την MRB Hellas για το τι πιστεύουν οι νέοι σήμερα για το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και για τη θέση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στην αγορά της εκπαίδευσης.

Στο επίπεδο της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας οι νέοι δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί ένα από τα στοιχεία μοναδικότητας της σχολής, καθώς εφαρμόζει προγράμματα πρακτικής άσκησης ακόμα και στις πιο δύσκολες ειδικότητες.

Σε μια εποχή που η αγορά εργασίας μοιάζει με δύσβατο πεδίο, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων,  βιώνεται από τους σπουδαστές του, ως εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, που προσφέρει βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας, μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία και συνεχή υποστήριξη.

Στο επίπεδο της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας οι νέοι δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί ένα από τα στοιχεία μοναδικότητας της σχολής, καθώς εφαρμόζει προγράμματα πρακτικής άσκησης ακόμα και στις πιο δύσκολες ειδικότητες.

Σε επίπεδο προσωπικού, εγκαταστάσεων και προσφερόμενων ειδικοτήτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ φέρεται να έχει επενδύσει σοβαρά και στους τρεις αυτούς τομείς, πρωτοπορώντας και καλύπτοντας ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της αγοράς. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και εκπαιδευτές που δημιουργούν και εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία μάθησης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό, αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα μεταξύ σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, άλλων ΙΕΚ καθώς και μεταξύ νέων 17-22 ετών που σκέφτονται να εγγραφούν σε κάποιο ΙΕΚ, κατά το διάστημα 20-26 Μάϊου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορείτε να βρείτε στο  http://www.delta-iek.gr.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ