Εδώ και 100 χρόνια παραγωγοί και σκηνοθέτες κάνουν ταινίες σε 2D. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουν λίγο παραπέρα, και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η πειρατεία.

Οι ταινίες 3D, αν και βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, θεωρούνται από πολλούς το μέλλον του κινηματογράφου. Ο πρόεδρος της Dreamworks θεωρεί πως το 3D είναι για την εποχή μας ότι ήταν το χρώμα και ο ήχος για τις ταινίες του παρελθόντος, ενώ ο σκηνοθέτης James Cameron ξόδεψε 200 εκατομμύρια δολάρια για να γυρίσει σε 3D το 'Avatar', που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες ουρές έξω από τις iMAX αίθουσες.

Στην Αμερική υπάρχουν 3.000 τέτοιες αίθουσες που μπορούν να παίξουν 3D ταινίες ενώ υπολογίζεται πως 90 με 100 νέες αίθουσες ανοίγουν κάθε μήνα. Αν και τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά από ότι σε ένα κανονικό σινεμά, οι θεατές φαίνεται πως τα επιλέγουν γιατί προσφέρουν περισσότερες συγκινήσεις. Οι κωμωδίες είναι πιο αστείες και οι τρομαχτικές ταινίες πιο ... τρομαχτικές.

Και το πιο σημαντικό. Το 3D δεν μπορεί να μεταφερθεί στην οθόνη του υπολογιστή, θα είναι σαν να βλέπεις μια ταινία χωρίς ήχο και χρώμα, για να έρθουμε στα λόγια του προέδρου της Dreamworks. Ο κινηματογράφος εξελίσσεται, και σε λίγο καιρό τα torrents θα θυμίζουν αυτά τα μαγαζάκια της Ομόνοιας που πουλάνε VHS.