Χειρόφρενο τραβούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Αστικά λεωφορεία ΕΘΕΛ , τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ , μετρό, ηλεκτρικό ΗΣΑΠ , τραμ προαστιακό και ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο.

Στον ΟΣΕ, καταργούνται σήμερα όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα � Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη καταργείται.

Εξάλλου, από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ εκλήθησαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, ώστε να καταλήξουν σε νέο εργασιακό πλαίσιο μέσα σε ένα μήνα. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα αποφασίσουν οι διοικήσεις και θα νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Μετά τις μετατάξεις των 2.351 εργαζομένων και όσων ακόμη προκύψουν από την ΕΡΓΟΣΕ (περίπου 150), θα παραμείνουν στον όμιλο περίπου 4.050 εργαζόμενοι, 2.800 στον ΟΣΕ, 900 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 350 στην ΕΡΓΟΣΕ.

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ . Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.