Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη...

Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη... Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη... Facebook Twitter
Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, ακόμα κι αν διαθέτετε το πιο μικρό μπαλκόνι του κόσμου, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα ανοιξιάτικο τοπίο που θα σας αλλάξει την καθημερινότητα.

Αυτή η εποχή όμως δεν έρχεται από μόνη της. Πρέπει ο καθένας μας να κάνει κάτι για να φέρει την άνοιξη πιο κοντά του. Κι αν εσείς περιμένετε ακόμα τον κούκο, καλύτερα να δοκιμάσετε τη φύτευση που θα σας  φτιάξει τη διάθεση (είναι αποδεδειγμένο ότι η ενασχόληση με κηπουρικές εργασίες λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά) αλλά και θα ομορφύνει τις μέρες σας με χρώματα και αρώματα της εποχής.

Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, ακόμα κι αν διαθέτετε το πιο μικρό μπαλκόνι του κόσμου, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα ανοιξιάτικο τοπίο που θα σας αλλάξει την καθημερινότητα.

Ξεκινήστε με μια βόλτα στα Praktiker ή με μια ματιά στο νέο Κατάλογο Κήπου. Μέσα σε 100 σελίδες είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτό που σας κάνει και του κάνετε. Κι αυτή είναι η δεύτερη συμβουλή. Επιλέξτε φυτά που ταιριάζουν σε εσάς... Μην ξεχνάτε ότι για να ομορφύνουν τον κήπο σας τα φυτά θέλουν φροντίδα και περιποίηση, οπότε προτιμήστε ένα γεράνι σε διάφορα χρώματα που δεν χρειάζεται υπερβολική ενασχόληση και είναι γενικά ανθεκτικό αν δεν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Αρκεί να το ποτίζετε τακτικά και να μην το αφήνετε να ξεραίνεται ανάμεσα στα ποτίσματα. Αν το φυτέψετε σε γλάστρα φροντίστε να αδειάζετε το νερό απ’ το πιατάκι γιατί θα σαπίσουν οι ρίζες του φυτού. 

Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη... Facebook Twitter
Μην ξεχνάτε ότι για να ομορφύνουν τον κήπο σας τα φυτά θέλουν φροντίδα και περιποίηση, οπότε προτιμήστε ένα γεράνι σε διάφορα χρώματα που δεν χρειάζεται υπερβολική ενασχόληση και είναι γενικά ανθεκτικό

Απ’ την άλλη τα αρωματικά φυτά είναι μια λύση που όχι μόνο ομορφαίνει τον κήπο ή τη βεράντα σας, αλλά και την κουζίνα σας. Δοκιμάστε τη ρίγανη, τον δυόσμο ή το θυμάρι και φτιάξτε μικρούς θάμνους που θα μοσχοβολάνε αλλά και θα σας δίνουν αρωματικά μπουκέτα για τη μαγειρική σας. Η περιποίησή τους είναι σχετικά απλή, αφού εκτός από το πότισμα και το κλάδεμα είναι γενικά ανθεκτικά και μπορούν να μπουν ακόμα και σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας.

Η ρίγανη και το θυμάρι μπορούν να φιλοξενηθούν σε μέρος με πολύ ήλιο, αφού έχουν μεγάλες αντοχές και δεν επηρεάζονται ούτε από τον αέρα. Επίσης, δεν αγαπάνε το πολύ νερό οπότε δεν χρειάζεται να έχετε συνέχεια το νου σας για το πότισμά τους. Ο δυόσμος από την άλλη χρειάζεται συχνό πότισμα και έδαφος που αποστραγγίζει αλλά γενικά δεν είναι ένα ευαίσθητο φυτό που θα σας ταλαιπωρήσει.

Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη... Facebook Twitter
Δοκιμάστε τη ρίγανη, τον δυόσμο ή το θυμάρι και φτιάξτε μικρούς θάμνους που θα μοσχοβολάνε αλλά και θα σας δίνουν αρωματικά μπουκέτα για τη μαγειρική σας.

Αν πάλι είστε πιο τολμηροί και αποφασισμένοι, δοκιμάστε την κλασικής ομορφιάς γαρδένια. Μοναδικό φυτό που θέλει ειδική φροντίδα από τη στιγμή που θα τη φυτέψετε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και να επιτρέπει την γρήγορη αποστράγγιση ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συγκρατεί την υγρασία. Το συχνό πότισμα κατά την διάρκεια ζεστών και ξηρών περιόδων είναι απαραίτητο για την υγεία της, ενώ καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα λιπάσματα για να μην κιτρινίζουν τα λευκά πέταλα των λουλουδιών. Όπως όλα τα ανθοφόρα φυτά, η γαρδένια  χρειάζεται αρκετό φως για να ανθίσει, αλλά όχι άμεσο ηλιακό φως ειδικά το καλοκαίρι. Οπότε ίσως τις πολύ ζεστές και ηλιόλουστες μέρες να πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο σπίτι και κοντά σε ένα νότιο παράθυρο.

Ό,τι κι αν φυτέψετε, κάντε το με αγάπη και θα σας αποζημιώσει καθώς θα το βλέπετε να αναπτύσσεται και να βγάζει τα πρώτα του μπουμπούκια. Αναζητήστε στα Praktiker όλα τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε και χαζέψτε τον νέο κατάλογο Κήπου για έμπνευση. Και να θυμάστε πως την άνοιξη μπορούμε να την «φτιάχνουμε» όλο τον χρόνο!

Ένα λουλούδι δε φέρνει την άνοιξη... Facebook Twitter
Στη γαρδένια το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και να επιτρέπει την γρήγορη αποστράγγιση ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συγκρατεί την υγρασία

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ