Αυτός ο 21χρονος Έλληνας θέλει να μετοικήσει στον Άρη

Αυτός ο 21χρονος Έλληνας θέλει να μετοικήσει στον Άρη Facebook Twitter
2

Ένας 21χρονος φοιτητής από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 78 χιλιάδες ανθρώπους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μετοικήσουν στον πλανήτη Άρη, συμπληρώνοντας την αίτηση της εταιρίας Mars One. Η ολλανδική εταιρία πριν από ένα μήνα περίπου, είχε ανακοινώσει ότι το 2018 θα αρχίσει να πραγματοποιεί τις πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές στον κόκκινο πλανήτη, έτσι ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την εγκατάσταση γήινων εκεί. Καλούσε δε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση ώστε να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα κάνουν το μεγάλο ταξίδι θέτοντας ως προϋπόθεση να είναι άτομα που πειθαρχούν, που προσαρμόζονται εύκολα σε νέες καταστάσεις και περιβάλλοντα και που να διαθέτουν ομαδικό πνεύμα και επινοητικότητα.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος,, ένας από τους ενδιαφερόμενους είναι και ο 22χρονος Μάριος-Γουλιέλμος Χούμος, φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά ο οποίος λέει στο video που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της εταιρίας: "Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Άρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής. Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες. Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, όπως εξηγεί, "δεν θα το βάλω κάτω και θα βάλω τα δυνατά μου για να προσπαθήσω να λύσω οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ