Τρία θεραπευτικά κρητικά βότανα μας προστατεύουν από τις ιώσεις

Τρία θεραπευτικά κρητικά βότανα μας προστατεύουν από τις ιώσεις Facebook Twitter
Τέσσερις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις από τρία θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης.
0

Στον δρόμο που χάραξαν ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης βαδίζουν τέσσερις απόγονοί τους, όλοι τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τρία ντόπια θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης και δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Τα τρία βότανα του κρητικού ιάματος, του φυσικού ιδιοσκευάσματος που δημιούργησαν οι Έλληνες ερευνητές, μας εξασφαλίζουν ταχύτερη ανάρρωση από τις εποχικές λοιμώξεις. Παράλληλα, μας προφυλάσσουν από τη μόλυνση με τους ιούς της γρίπης και τους ρινοϊούς του κλασικού κρυολογήματος, οι οποίοι είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

Τα ευρήματα των ερευνών ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε ενδιαφέρον για το κρητικό ίαμα έδειξε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το διάσημο ECDC, συμπεριλαμβάνοντάς το στις δημοσιεύσεις του ως μη φαρμακευτικό μέσο για την αντιμετώπιση των εποχικών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

Η νέα έρευνα που εκπόνησαν οι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Χρήστος Λιονής, «πατέρας» του ιάματος, ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος απέδειξε ότι η έγκαιρη λήψη του από τα πρώιμα συμπτώματα της ίωσης για επτά συνεχόμενες ημέρες μειώνει τον χρόνο για την ύφεση των συμπτωμάτων της γρίπης από 4,19 ημέρες στις 2,86.

Ανάλογη δράση έχει το Cretan Iama και ενάντια στον ρινοϊό του κοινού κρυολογήματος, καθώς μειώνεται δραστικά και το ιιικό φορτίο και ο πολλαπλασιασμός του γενετικού υλικού (DNA) των «ένοχων» ιών. Επίσης, μελετάται με ελπιδοφόρα ευρήματα και η προληπτική χορήγησή του πριν από την επαφή με τον ιογενή παράγοντα. Έχει διαπιστωθεί ότι η προληπτική χορήγηση του κρητικού ιάματος για επτά ημέρες πριν από την επαφή με τους ιούς των εποχικών λοιμώξεων μειώνει αισθητά τον κίνδυνο να κολλήσουμε και να νοσήσουμε.

Η ανάπτυξη και η εδραίωση του κρητικού ιάματος στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και των φυσικών ιδιοσκευασμάτων του φαρμακείου διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμβάλλει στο να απαλλαχθούμε από το βάσανο των εποχικών λοιμώξεων.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπέροχη ζωή του Αλέξανδρου Χριστοδούλου (που τυχαίνει να έχει διαβήτη)

Ο επόμενος κόσμος / Η υπέροχη ζωή του Αλέξανδρου Χριστοδούλου (που τυχαίνει να έχει διαβήτη)

Ένας Έλληνας Iron Man, αθλητής και πετυχημένος επιχειρηματίας μάς μιλά για το πώς ζει με τον διαβήτη και το πώς έχει καταφέρει να βελτιώσει τη σχέση του με αυτόν. Tο επεισόδιο είναι μια ευγενική χορηγία του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre της Abbott.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Νίκος Σκαρμέας: Ο Έλληνας νευρολόγος που θέλει να νικήσει το αλτσχάιμερ

Άκου την επιστήμη / Νίκος Σκαρμέας: Ο Έλληνας νευρολόγος που θέλει να νικήσει το Αλτσχάιμερ

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον διακεκριμένο καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ για τα βάθη του εγκεφάλου, την ύπαρξη της ψυχής, την άνοια και το Αλτσχάιμερ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11-Η σκληρή αλήθεια για την ψυχική ασθένεια στην οικογένεια

Μικροπράγματα / Η σκληρή αλήθεια για τα «αόρατα παιδιά»

Ο Άρης Δημοκίδης παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία παιδιού που βίωσε την ψυχική ασθένεια του πατέρα του, μαζί με τις χρήσιμες συμβουλές ειδικών σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Η ύπουλη απειλή της μικροβιακής αντοχής

Θεοκλής Ζαούτης / Η ύπουλη απειλή της μικροβιακής αντοχής

Ο Θεοκλής Ζαούτης, πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξηγεί πώς η διαχρονική και αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα δημόσιας υγείας της εποχής μας.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Explainer: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την PrEP στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Explainer: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την PrEP στην Ελλάδα

H φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη του HIV θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην Ελλάδα, έπειτα από ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο παθολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝ «Αττικόν» Κωνσταντίνος Πρωτόπαπας απαντά σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ