Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

         

 

Είτε χάσκει και χασομερά το μυαλό των ανδρών στην διάρκεια της ημέρας, είτε είναι συγκεντρωμένο στην απαιτητική εργασία του, κυρίαρχες, πολλές φορες την ημέρα, είναι οι σκέψεις για τις βιολογικές του αναγκες: σεξ, φαί και ύπνος. 

 

Την έρευνα αναδημοσιεύει το IDEAS MARKET της Wall Street Journal που αναφέρει τα  συμπεράσματα της μελέτης με έκπληξη, και προβληματισμό...

 

Μία  ομάδα 300 αντρών υποβλήθηκαν σε προσεκτική παρατήρηση και ‘καλωδίωση’ σε όλη την διάρκεια του 24ώρου τους. Με τις υποιδείξειες των επιστημόνων, πατούσαν κλικ κάθε φορά  που τους περνούσαν εμβόλιμες ή τυχαίες σκέψεις απο το μυαλό. Ερωτικές σκέψεις, όταν σκέφτονταν να φάνε, ένιωθαν νύστα ή απλώς σκέφτονταν τον ύπνο. Αντίστοιχα διαμορφώθηκε και μια ομάδα γυναικών για να συγκριθούν τα αποτελέσματα.                 

                            

Σύμφωνα με τα  συμπεράσματα:

 

        ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ μεσα στο 24ωρο

 

                                                 Άντρες               Γυναίκες                        

 

                                                                     

  • Σκέπτονται το σεξ       34  φορές               19 φορές                              

  (σε όλο το δείγμα, από)    1-388 φορές!      1-140 φορές                             

 

 

  • Θέλουν να φάνε          25 φορές                15 φορές

 

 

  • σκέπτονται τον ύπνο   29 φορές !         13 φορές                 

 

 

Το ότι υπάρχει άντρας που τετρακόσιες φορές την ημέρα σκέφτεται το σεξ (400 φορές, όχι για 400 δευτερόλεπτα!) είναι ασχολίαστο από μόνο του.

 

 

Το πολύ ενδιαφέρον, μάλλον το εξαιρετικό, είναι ότι στις 15 ώρες που μένουν ξύπνιοι οι άρρενες, 30 φορές σκέφτονται να κοιμηθούν!

 

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η επίμονη σκέψη των ανδρών για τον ύπνο τους δεν τους κάνει απραίτητα υπναράδες ή νωθρούς, μια και μπορεί να οφείλεται σε παρατεταμένη έλλειψη ύπνου.  

Για να εξαλείψει οργανισμός την φθορά, άλλωστε, από ένα και μόνον ξενύχτι, χρειάζεται μία ολόκληρη εβδομάδα φυσιλογικού ύπνου, από 7- 9 ώρες την ημέρα, ώστε να ξυπνά κανέις μόνος του και ξεκούραστος, υπενθυμίζουν οι ειδικοί .

 

Κι έτσι, αν χορτάσουν ύπνο, ίσως και οι άνδρες γλυτώσουν απ' το αθεράπευτο Day Dreaming...