Πώς να χωρίσετε όταν παντρευτείτε

Πώς να χωρίσετε όταν παντρευτείτε Facebook Twitter
1

“When you get married” λέγεται ένα από τα (πολλά βιβλία) που υπάρχουν στο openlibrary για να ξεφυλλίσετε, για να χαζέψετε ή να ξεχαστείτε. Περισσότερα από 1.000.000 τίτλοι βρίσκονται στις άκρες των δαχτύλων σας. Πριν μπείτε εκεί και ξεχαστείτε, θέλω να σας διασκεδάσω με ένα απόσπασμα από αυτό τον οδηγό της παλιάς εποχής, ο οποίος συμβουλεύει νέες και νέους, πριν κάνουν το λάθος να παντρευτούν κάποιον ακατάλληλο.

Συμβουλές χωρισμού

"Υπάρχουν τρεις τρόποι χωρισμού αυτή την εποχή: η μέθοδος «τους αγαπώ και τους αφήνω» είναι γρήγορη, εύκολη, και αποτελεσματική. Μια σχέση που υπήρχε χθες απλά δεν υπάρχει σήμερα, επειδή ένας από τους δύο δεν ανταποκρίνεται πια. Αυτός δεν τηλεφωνεί πια ή δεν εμφανίζεται. Αυτή δεν είναι σπίτι όταν της τηλεφωνεί, στην περίπτωση που η γυναίκα που δεν θέλει άλλο. Τα προβλήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι, αν και είναι πολύ αποτελεσματική, πληγώνει και αυτόν που μένει πίσω αλλά και αυτόν που αποφασίζει να δραπετεύσει, καθώς επιβαρύνεται η συνείδησή του.

Άλλη μέθοδος είναι οι αγωνιώδεις συζητήσεις του «πόσο χάλια τα πάμε» που οδηγούν σε φράσεις όπως «αν μπορούσες να κάνεις αυτό κι εκείνο ίσως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε». Βασανιστικές αναμνήσεις του «πόσο καλά τα πηγαίναμε». Ο χωρισμός τραβάει σε μάκρος , με ελπίδες να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν, μερικές φορές για μήνες. Ο παπούς κάτι ήξερε όταν έλεγε «αν πρέπει να κόψεις την ουρά του κουταβιού, κάντο με μία κίνηση». Όμως κάποια προετοιμασία και κάποιες εξηγήσεις είναι απαραίτητες.

Ο «εύκολος» χωρισμός απαιτεί κάποιο επίπεδο κατανόησης και από τα δύο μέλη για το τι συμβαίνει και αποδοχή των γεγονότων πριν καταστραφεί εντελώς ο δεσμός. Κάποτε οι άνθρωποι θα είναι σοφότεροι σχετικά με το θέμα. Μέχρι τότε πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ενισχύουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις έτσι ώστε να είμαστε όσο πιο πολύ γίνεται ευγενικοί και αποτελεσματικοί."

Πενήντα χρόνια μετά, και δεν είμαστε σοφότεροι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

The Health Book / Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

Για τις νέες δυνατότητες της μικροεπεμβατικής χειρουργικής σε αυτόν τον τομέα μάς μιλά ένας από τους πλέον έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς στην πατρίδα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

The Health Book / Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

Κάθε φορά που ένας αθλητής καταρρέει στο γήπεδο, μετά το σοκ της είδησης συνειδητοποιούμε ως κοινωνία πόσο απαραίτητος είναι ο συστηματικός καρδιολογικός έλεγχος σε κάθε ηλικία και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους. Για να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό, πρέπει να κάνουμε όλοι πράξη τη σύσταση των ειδικών για καρδιολογικές διαγνωστικές εξετάσεις και η πολιτεία αντίστοιχα το χρέος της.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

The Health Book / Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ογκολογίας στο μελάνωμα, με συνέπεια να πληθαίνει ο αριθμός των ασθενών που κερδίζουν τη μάχη χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η οποία καθιστά ακόμα πιο έγκαιρη τη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Υγεία & Σώμα / Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Γελάμε και κάποτε περιφρονούμε τους μονίμως εκνευρισμένους ανθρώπους, όμως, αγνοούμε την πραγματική φύση του εκνευρισμού και από τι (ίσως) μας προστατεύει.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

The Health Book / Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

Είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων, προκειμένου η πανδημία να μην αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε μια νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα σε περιορισμούς, τραγωδίες, ανασφάλειες και ανεπάρκειες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ