ADVERTORIAL

 

Υ

πάρχουν κάποια προβλήματα υγείας που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία χαλαρώνει το ενδοθήλιο των φλεβών και το αίμα αντί να ρέει και να επιστρέφει φυσιολογικά πίσω στην καρδιά, συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών με αποτέλεσμα να σχηματίζονται κιρσοί.
 

Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια γίνεται εντονότερα αντιληπτή το καλοκαίρι, με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται. Αίσθημα βάρους, κούραση, πόνος, πρήξιμο, αίσθημα κράμπας, φαγούρα και μούδιασμα, οίδημα, αλλοιώσεις στο χρώμα του δέρματος στα πόδια και τους αστραγάλους, πάχυνση και σκλήρυνση του δέρματος, εμφάνιση κιρσών επιφανειακά στα πόδια, θρομβοφλεβίτιδα και έλκη στα πόδια και τους αστραγάλους είναι τα σημάδια ότι πάσχετε από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

Η νόσος έχει κληρονομικό υπόβαθρο και προσβάλλει περισσότερο γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η εμφάνιση φλεβίτιδας και σε πιο νεαρές ακόμα ηλικίες. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η εγκυμοσύνη, η πολυτοκία, η εμμηνόπαυση και η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια ταλαιπωρούνται 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, με το μεγαλύτερο ποσοστό (60%-70%) να είναι γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 20% των γυναικών χωρίς παιδιά παρουσιάζουν χρόνια φλεβική ανεπάρκεια ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται μετά την εγκυμοσύνη κατά περίπου 10%. Φυσικά η επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε πολύωρη ορθοστασία λόγω επαγγέλματος και ακινησίας μπροστά στο κομπιούτερ ή περνούν πολλές ώρες στο τιμόνι. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση φλεβικής νόσου και κιρσών είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η συστηματική χρήση στενών ρούχων αλλά και η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως είναι οι ορμονικές θεραπείες υποκατάστασης.  


Πώς να δώσετε «τέλος» στα βαριά και κουρασμένα πόδια

 

Πώς θα αποκτήσετε ανάλαφρα πόδια

Υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες και κάνοντας κάποιες ασκήσεις συστηματικά μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματα και να ανακουφιστείτε από τις ενοχλήσεις στα πόδια. Έτσι λοιπόν βοηθά η πρόληψη της παχυσαρκίας και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους. Επίσης πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού εκ των έσω. Αποφύγετε την ακινησία σε όρθια ή καθιστή στάση, καθώς και το κάθισμα σταυροπόδι. Βάλτε την άσκηση, στη ζωή σας, το περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος καθώς ενεργοποιεί τις φλεβικές αντλίες των κάτω άκρων. Επίσης βοηθά το κρύο νερό στα πόδια στο ντους, η αποφυγή ψηλοτάκουνων κι εντελώς φλατ παπουτσιών, η διακοπή του καπνίσματος και η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης. 


CYCLO 3 FORT με 3πλή δύναμη για καλή φλεβική λειτουργία 
 

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, τη συστηματική άσκηση, τα φαρδιά κι άνετα ρούχα και την αποφυγή των κακών συνηθειών, υπάρχει κι ένα σκεύασμα που βελτιώνει τη φλεβική λειτουργία. Είναι το φλεβοτονικό σκεύασμα Cyclo 3 Fort, που συνδυάζει την ευεργετική δράση τριών δραστικών συστατικών. Χάρη στην δύναμη των δραστικών του συστατικών Ruscus Aculeatus, Hesperidin Methyl Chalcone και τη βιταμίνη C που περιέχει, προσφέρει φλεβοτονική και αγγειοπροστατευτική δράση και συνίσταται ως βοηθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων σε ενήλικες.

Το Cyclo 3 Fort προστατεύει τα τριχοειδή αγγεία καθώς μειώνει τη διαπερατότητά τους και αυξάνει την τριχοειδική αντοχή κατά 40%. Επίσης ανακουφίζει από τα φλεγμονώδη φαινόμενα και ευνοεί τη φλεβική επιστροφή του αίματος. Επίσης έχει εξαιρετικό προστατευτικό αποτέλεσμα στα ενδοθηλιακά κύτταρα, διεγείρει τον ενδοθηλιακό μεταβολισμό και μειώνει την ενζυμική δραστηριότητα που προκαλεί καταστροφή κολλαγόνου και ελαστικών ινών στο φλεβικό τοίχωμα. Είναι το σκεύασμα που χρειάζεται κάθε mutli-tasking γυναίκα που είναι όλη μέρα στο πόδι για να έχει ξεκούραστα κι ανάλαφρα πόδια.