Αν πιστεύεις πως οι κρέμες ματιών είναι μονάχα για τις μεγαλύτερες ηλικίες και πως χρησιμοποιούνται μονάχα στην συγκεκριμένη περιοχή, αυτό το άρθρο έρχεται να το ανατρέψει!

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι πως ξεκινούν να βάζουν κρέμα ματιών πολύ αργά στη ζωή τους, όταν έχουν ήδη σχηματιστεί οι πρώτες γραμμές. Στην πραγματικότητα ωστόσο, από τα 20 και πάνω το δέρμα αρχίζει να χάνει κάθε χρόνο λίγη από την ικανότητά του να κατακρατά υγρασία και να αναπλάθεται κι έτσι, περίπου μία δεκαετία μετά, οι πρώτες γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους. 

 

Μιλάμε με το στόμα αλλά και με τα μάτια.

 

Ιδίως, δε, η περιοχή των ματιών, όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό, είναι αναμενόμενο να εμφανίσει πιο έντονα από κάθε άλλη τα πρώτα σημάδια του χρόνου, είτε μιλάμε για γραμμές, είτε για μαύρους κύκλους και σακούλες. Σε αυτό λοιπόν που συμφωνούν δερματολόγοι και αισθητικοί είναι πως τα μάτια σου αξίζουν από νωρίς έξτρα φροντίδα και ενυδάτωση. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με ένα άλλο, συχνά παραμελημένο σημείο του προσώπου σου: το στόμα.

 

Το δέρμα γύρω από τα χείλη σου αποκτά ρυτίδες νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το δέρμα γύρω από τα μάτια σου. Αυτό συμβαίνει γιατί "μιλάμε με το στόμα αλλά και με τα μάτια" όπως λέει η ιδρύτρια του beauty brand Lavido, Ido Magal. Γι'αυτό οι ειδικοί συνιστούν να περιποιείσαι και την περιοχή γύρω από το στόμα με μία ενυδατική κρέμα ματιών. 

 

Αν λοιπόν ήδη χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών, μην ξεχνάς να την απλώνεις και γύρω από το στόμα σου ενώ αν ανήκεις στην κατηγορία που δεν έχει καν αυτό το προϊόν στην καθημερινή φροντίδα του, κάνε μια χάρη στον μελλοντικό εαυτό σου και απόκτησε μία άμεσα!