Η Nutricia στηρίζει την κοινωνία και τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη με την πανδημία

Η Nutricia στηρίζει την κοινωνία και τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη με την πανδημία Facebook Twitter
0

Σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή που ζούμε, τα παιδιά που μοιάζουν να κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη λοίμωξη με το νέο κορωνοϊό -όπως άλλωστε επιβεβαιώνει ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας- γίνονται για ακόμα μία φορά το σύμβολο της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Αφενός, γιατί από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι οι λιλιπούτειοι είναι σε μεγάλο ποσοστό «αλώβητοι» από την λοίμωξη του Covid-19 (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) κι αφετέρου, επειδή τα παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα στη νέα κανονικότητα που πλέον διέπει τις ζωές μας. Η Nutricia -μία εταιρεία που ξέρει καλά τα παιδιά, ως ειδικός στη διατροφή τους, με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας από τη γέννηση και τη νηπιακή ηλικία καθώς και προϊόντα ειδικών ιατρικών σκοπών- ξέρει πόσο σημαντικό είναι να δίνεις τη σωστή τροφή για κάθε ανάγκη.

Στην «καταιγίδα» αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Γι' αυτό και υλοποίησε μέτρα στήριξης της κοινωνίας, διευκολύνοντας έμπρακτα τους ανθρώπους, τους συνεργάτες, τους πελάτες του ομίλου και τους επαγγελματίες υγείας στο δύσκολο έργο τους.


Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς του Covid-19 αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πεδίο μάχης με τον κορωνοϊό. Σε μια πράξη αναγνώρισης για όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας, η Nutricia ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία να σταθεί στο πλευρό τους συνεισφέροντας ουσιαστικά στη διεύρυνση των ειδικών στολών για την προστασία τους.

Ευχαριστώντας τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, η Nutricia προσέφερε στους επαγγελματίες υγείας του «Ευαγγελισμού» στολές προστασίας, μάσκες FFP3, γυαλιά υψηλής προστασίας και ασπίδες προσώπου. Οι ανάγκες ολόκληρης της γραμμής αντιμετώπισης του Covid-19, από την μονάδα υποδοχής κρουσμάτων μέχρι τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα καλυφθούν από την Nutricia για διάστημα τριών μηνών. Δίνοντας έμφαση και στην ψυχολογική υποστήριξη των επιστημόνων υγείας, που ζουν τη μάχη με τον κορωνοϊό καθημερινά από κοντά, προσφέρθηκε μάλιστα και σεμινάριο από ειδική ψυχολόγο για τη διαχείριση της ψυχολογικής πίεσης αυτή την περίοδο.

Η Nutricia στηρίζει την κοινωνία και τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη με την πανδημία Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, του «απαγορευτικού» όπως βάφτισε το lockdown o καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, πολλοί γονείς βρέθηκαν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι όλη την ημέρα με τα παιδιά τους και έτσι αυξήθηκε άλλη μία ανάγκη: Η ανάγκη για συμβουλές στους γονείς, προκειμένου να διαχειριστούν τις νέες συνθήκες πρώτα στην εποχή του #μένουμεσπίτι και μετά στην εποχή του #μένουμεασφαλείς. Σκοπός ήταν να γίνει πιο ομαλή η συνύπαρξη όλης της οικογένειας και να αποσοβηθούν οι εντάσεις που προκλήθηκαν από τα περιορισμένα παιδιά και τους εφήβους, καθώς δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι εκτόνωσης.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, η Nutricia προσφέρει δωρεάν online σεμινάρια σε εγκύους και γονείς από ειδικό λοιμωξιολόγο, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαία και διατροφολόγο. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες), που δέχτηκαν και τη μεγαλύτερη πίεση αλλά και την πιο επιτακτική ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση ο Όμιλος προχώρησε σε δωρεάν παράδοση προϊόντων ειδικών ιατρικών σκοπών στους συνανθρώπους μας εντός 48 ωρών. Σε αυτή τη δράση, η Nutricia εξασφάλισε παράδοση κατ' οίκον για προϊόντα σε ογκολογικούς ασθενείς, νήπια με αλλεργία και ασθενείς με προβλήματα μνήμης. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι δωρεές βρεφικών, νηπιακών και προϊόντων ειδικής διατροφής σε δημόσια νοσοκομεία και Κοινωφελείς Οργανισμούς που τα έχουν ανάγκη και οι οποίες έφτασαν τους 16 τόνους τους τελευταίους δύο μήνες.

Όμως κάθε «τροφή» ξεκινάει από μέσα. Έτσι, η Nutricia, για να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πρωτόγνωρης πανδημίας δεν αμελεί να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνεργατών της. Ο Όμιλος που περιλαμβάνει κορυφαίες διεθνείς μάρκες όπως η Almiron, η Milupa, η Nutricia, η Fortimel, η Souvenaid και η Nutrison, έθεσε ως κύρια προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών της, με στόχο την προστασία των ανθρώπων της και των οικογενειών τους από τον αντίκτυπο του κύματος του Covid-19, που σάρωσε τον πλανήτη.

Από την πρώτη στιγμή εξασφαλίστηκε η εργασία από το σπίτι για όλους τους εργαζομένους και τα εισοδήματά τους, αλλά και δόθηκε έμφαση στην ιατρική και ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη τους, με προσφορά δωρεάν πρόσβαση σε ειδικό πνευμονολόγο και ψυχολόγο, καθώς και δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, εφόσον υπάρχει σύσταση γιατρού. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε αναστολή όλων των επισκέψεων της ομάδας ιατρικής ενημέρωσης και πωλήσεων σε όλα τα νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία και σούπερ-μάρκετ από την πρώτη κιόλας ημέρα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κατανοώντας τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε ουσιαστική στήριξη των συνεργατών και κυρίως των μικρών προμηθευτών της, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, με δυνατότητα παράτασης των όρων αποπληρωμής.

Κειμενική Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ