ADVERTORIAL

Οι φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι οι ωραιότερες αναμνήσεις από τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές αλλά για να τις έχουμε, και για να έχουμε μέλλον, πρέπει να προσέξουμε την υγεία μας και για να συμβεί αυτό, κάθε γυναίκα  έχει ανάγκη από μια «γυμνή» φωτογραφία forHER, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και των γυναικολογικών καρκίνων. Ο όρος forHER αποτελεί την ονομασία της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas, με σύνθημα «Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει».

 

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι κάθε γυναίκα έχει φωτογραφίες που είναι μόνο δικές της και αποτελούν ό,τι πιο ακριβό, ιδιαίτερο και προσωπικό έχει. Οι «φωτογραφίες» που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, είναι οι διαγνωστικές της εξετάσεις, οι οποίες απεικονίζουν το σώμα της και μπορούν να την προειδοποιήσουν αν κάτι απειλεί τη ζωή της και να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση.

 

Ο γυναικολογικός έλεγχος, μια μαστογραφία ή ένας υπέρηχος μπορούν να επιτύχουν πρώιμη διάγνωση καρκίνου. Η φετινή εκστρατεία forHER καλεί τη γυναίκα να μοιραστεί τη «γυμνή φωτογραφία» που πρέπει να έχει. Μια συμβολική υπενθύμιση να μην αναβάλει το ραντεβού με το γιατρό της και να ενημερωθεί για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει.

 

Μια “γυμνή” φωτογραφία, for me, for you, forHER, «όπλο» για την πρόληψη των γυναικείων καρκίνων

 

Στο ανανεωμένο site, www.forher.gr, το οποίο έχει εμπλουτιστεί, μεταξύ άλλων, με ενημερωτικό υλικό, όπως άρθρα, podcasts και άλλο ψηφιακό υλικό, σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και των τύπων καρκίνου που αφορούν στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη νόσο, video γιατρών και ασθενών, καθώς και τα νέα podcasts της εκστρατείας. Τα podcasts αφορούν μια σειρά συζητήσεων, στις οποίες  οι ενδιαφερόμενοι (το κοινό) θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους ειδικούς να μιλούν για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου.

 

Ο Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος της  Βιοκλινικής επισημαίνει στο lifo.gr: «Επτά χρόνια μετά την έγκριση της forHER από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ, η forHER επανέρχεται με άλλο πρόσωπο, άλλη δυναμική, άλλη κατεύθυνση.  Δεν αφορά πλέον μόνο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και άλλους καρκίνους που απειλούν τη γυναίκα, όπως είναι ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, του ενδομητρίου. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αμελεί τον καθιερωμένο της έλεγχο, είτε είναι υγιής είτε έχει νοσήσει από οποιονδήποτε καρκίνο.  Σήμερα όμως,  σ' αυτό το κρίσιμο μονοπάτι της πανδημίας, όπου επικρατεί ο φόβος, επικρατεί ο δισταγμός, η καθυστέρηση μίας προληπτικής εξέτασης δημιουργεί τα εχέγγυα για μια αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού αλλά και άλλους καρκίνους 10 χρόνια μετά. Γι' αυτό, ακολουθώντας την προτροπή της forHER, φωτογραφηθείτε με την μαστογραφία σας, με τον υπέρηχό σας, την μαγνητική σας, το HPV test και το τεστ Παπανικολάου και επισκεφτείτε τον γιατρό σας!»

 

 

Από την μεριά της, η Παρασκευή Μιχαλοπούλου Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» προσθέτει: «H καμπάνια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης forHER για τους γυναικείους καρκίνους, προσεγγίζει ολιστικά τις γυναίκες και με κύριο όχημα τη γνώση και την έγκυρη ενημέρωση θέτει σε πρώτο πλάνο τη σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης. Οι «γυμνές φωτογραφίες» απεικονίζουν το σώμα μας και γίνονται το προσωπικό μας εργαλείο για έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση, αποτελεσματική θεραπεία και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής, πάντα δίπλα στη γυναίκα, υποστηρίζει σταθερά την καμπάνια forHER.  Ειδικά δε στη σημερινή συγκυρία όπου η πανδημία άφησε έντονα το αποτύπωμά της  σε κάθε επίπεδο και η ανάγκη κινητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για προληπτικές εξετάσεις είναι πολύ μεγάλη, η εκστρατεία ευαισθητοποίησης γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ».

 

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Ezat Azem, υπογράμμισε ότι «Στεκόμαστε για ακόμη μια φορά με ελπίδα στο πλευρό κάθε γυναίκας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι αυτή η “πολύτιμη φωτογραφία” μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η πρόληψη, οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι διαθέσιμες θεραπευτικής επιλογές θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.»

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Roche Diagnostics Hellas Dr. Ulrich Schwörer, πρόσθεσε ότι «ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες, με ένα σημαντικό μήνυμα, ότι αν φροντίζουν τον εαυτό τους και κάνουν τις κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, αποκτούν ένα μεγάλο προβάδισμα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο». Μια φωτογραφία λοιπόν είναι το «κλειδί» για ένα υγιές μέλλον για κάθε γυναίκα,  ώστε αμέτρητες άλλες φωτογραφίες, που θα τραβηχτούν στα χρόνια που θα έρθουν  να κλείσουν μέσα τους τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές!

 

 

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξία Σβώλου