7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε

7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.
0

Στη ζωή και τη δουλειά ένα είναι σίγουρο: δεν αρέσουμε σε όλους και φυσικά δεν μπορούμε να συμπαθούμε τους πάντες. Όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες, η σκληρή πραγματικότητα είναι εκεί, παρούσα. Με κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζουμε, αλλά θα πρέπει ή να συνυπάρξουμε για λίγο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό), ή να συνεργαστούμε (δύσκολο, κάποτε αβάσταχτο). Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί το φαινομενικά ανέφικτο και να τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτό

- Κατ' αρχάς, συνειδητοποιούμε αυτό που ήδη προαναφέρθηκε. Δεν μας συμπαθούν όλοι και τανάπαλιν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι ή ότι είμαστε εμείς. Σε δεύτερο επίπεδο δεν υποκρινόμαστε. Στη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή οι υπεύθυνοι HR γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μηδενική σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν τα πηγαίνουν καλά, αλλά αποδίδουν άριστα, παρά προσποίηση ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια. Η ειλικρίνεια είναι ο πιο εύκολος δρόμος εδώ.

- Δεν αδιαφορούμε γι' αυτό που νιώθουμε. Αν ένα τοξικό περιβάλλον ή ένας τοξικός συνάδελφος μας γεννά αισθήματα θυμού ή ενόχλησης, δεν τα σκεπάζουμε ούτε τα προσπερνάμε. Τα λαμβάνουμε υπ' όψιν και παρακολουθούμε την κλιμάκωσή τους. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον χώρο την πιο κρίσιμη στιγμή, φυσικά και το κάνουμε. Και δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.

- Εστιάζουμε στο θέμα που δημιουργεί την αντιπαράθεση και όχι στο πρόσωπο. Αποφεύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και επιμένουμε στο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο, θέλει εξάσκηση, αλλά το μυστικό είναι στις μικρές κοφτές προτάσεις που επισημαίνουν το ζήτημα, δεν αφήνουν περιθώριο για περισσότερες συζητήσεις.

- Βασικό: δεν το παίρνουμε προσωπικά. Πολλές φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μέσα από τους άλλους. Κι αυτό θέλει εξάσκηση, αλλά σ' αυτό το σημείο προσπαθούμε να διευρύνουμε την προοπτική μας και να δούμε πάνω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι ένας τρόπος να μην καταλήξουμε σε πικρά και λανθασμένα συμπεράσματα που εν τέλει βλάπτουν τη δουλειά ή τον περίγυρο μας. Κάποιοι ζουν έτσι. Το συνειδητοποιούμε και συνεχίζουμε τη δική μας ζωή, χωρίς να χάνουμε τον προσωπικό μας στόχο.

- Στεκόμαστε υπεράνω του όποιου παραλογισμού. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η ψυχραιμία, όταν κάποιος απαιτεί παράλογα πράγματα. Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο χάος, χωρίς να το επισημάνουμε ήρεμα και με σαφήνεια. Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τον Θεό. Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν σωματικά και ψυχικά και όταν κοντράρονται με την κοινή λογική, δεν οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να αντιμετωπίζουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

- Επιλέγουμε τις μάχες μας και θωρακίζουμε την περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις, παρά μόνο στις ουσιαστικές. Και το σημείο στο οποίο εργαζόμαστε ή επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μας είναι «δικό μας», όχι με την έννοια της κτήσης, αλλά της ιερότητας. Κάνουμε μια δουλειά εκεί ή συναντιόμαστε με ανθρώπους αγαπημένους: δεν επιτρέπουμε παραβιάσεις.

- Αποκτούμε συμμάχους. Όχι με την έννοια της κλίκας ή του στρατοπέδου, αλλά με εκείνην της ομάδας ανθρώπων που επικοινωνούμε καλύτερα και συνεργαζόμαστε χωρίς κενά επικοινωνίας.

Με στοιχεία από το Εntrepreneur.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι, δεν είναι η ευλογιά των πιθήκων μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Υγεία & Σώμα / Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Μετά τον HIV ένας άλλος ιός, όχι τόσο επικίνδυνος ευτυχώς, ανακαλεί μνήμες στίγματος, ηθικού πανικού, ρατσισμού και ομοφοβίας στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Το όχι στην τρομοϋστερία δεν σημαίνει, ωστόσο, ναι στην άρνηση και τον εφησυχασμό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πέτρος Λεβούνης: Ο Έλληνας γιατρός που εξελέγη πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης μιλά στη LiFO

Πέτρος Λεβούνης / Ο Έλληνας πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης εξηγεί πώς η πανδημία άλλαξε την ψυχική μας υγεία

Ο διακεκριμένος επιστήμονας και πρώτος ανοιχτά γκέι ψυχίατρος που εξελέγη στην προεδρία της APA μιλά στη LiFO για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των διαδικτυακών εξαρτήσεων στην ψυχική μας υγεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Άννα Κ. / Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Η Άννα Κόκορη μιλάει με την 20χρονη Ισαβέλλα για τη γυναικεία τριχοφυΐα, τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς, τα σχόλια του περίγυρου σχετικά με τις τρίχες στα σώματα των γυναικών και το απελευθερωτικό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν αποδέχεσαι και αγκαλιάζεις το φυσικό σου σώμα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «The artpit collection» by Dove.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εσύ που ξέρεις τόσο ωραία να φιλάς: 7 συμβουλές

Υγεία & Σώμα / Ένα φιλάκι είναι λίγο: 7 συμβουλές για να το κάνεις πολύ

Το να φιλάς κάποιον μπορεί να είναι το πιο ωραίο -αλλά και το πιο δύσκολο- πράγμα του κόσμου, γι' αυτό μερικές (και επιστημονικές) συμβουλές δεν βλάπτουν για εκείνη τη στιγμή που δεν μένει πολύς χρόνος για σκέψεις
THE LIFO TEAM
TETARTH 15/06- EXEI PROGRAMMATISTEI-Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Άκου την επιστήμη / Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από long covid

Υγεία & Σώμα / Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από Long Covid

Τι είναι το σύνδρομο Long Covid και ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται έναν χρόνο μετά σε όσους νόσησαν από Covid-19; Ασθενείς καταθέτουν τη μαρτυρία τους στη LiFO και γιατροί του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εξηγούν τον σοβαρό του αντίκτυπο στην καθημερινότητα καθώς και γιατί θεωρείται μια δεύτερη πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γιατρός Δημήτρης Κοτζαμπασάκης μιλάει για τις πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Υγεία & Σώμα / Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Aυτισμός

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Η μητέρα του δεκαεφτάχρονου Πάνου που έχει αυτισμό περιγράφει τις προσκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει από τότε που ο γιος της ήταν μωρό μέχρι σήμερα και η Χριστίνα Παναγιωτάκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες δράσεις τους για την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εξάλειψη των στερεοτύπων.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ