Η AEGEAN εργάζεται για περισσότερο πράσινες μεταφορές

Η AEGEAN εργάζεται για περισσότερο πράσινες μεταφορές Facebook Twitter
H AEGEAN τοποθετείται εγκαίρως και αποφασιστικά απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής των αερομεταφορών, αναζητώντας λύσεις.
0

ADVERTORIAL

Για όλους εμάς στην AEGEAN η βιώσιμη ανάπτυξη, η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και η ανάληψη πρωτοβουλιών που προστατεύουν το περιβάλλον και μεριμνούν για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους αποτελούν διαχρονικά τη βάση της επιχειρηματικής και της επιχειρησιακής μας πρακτικής.

Η κλιματική αλλαγή —για κάποιους ήδη κλιματική κρίση— είναι άλλωστε μία από τις επείγουσες προκλήσεις της εποχής μας και απαιτεί τόσο κοινό όραμα όσο και άμεση δράση αλλά και συνεργασία για να καταστεί ουσιαστικά βιώσιμη. Γι’ αυτό και η AEGEAN υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα συνεκτικό πλάνο σχετικών δράσεων, ενώ την τελευταία περίοδο διερευνά όλο και περισσότερους τρόπους που θα τη φέρουν πιο κοντά σε ένα αύριο περισσότερο πράσινο, όπου οι μεταφορές θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως άλλωστε και οι επιβάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό και καθώς πλέον επανερχόμαστε σε μια νέα κανονικότητα μετά την πανδημία, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τις βιώσιμες εναλλακτικές, εξετάζοντας σοβαρά τις δυνατότητες αξιοποίησης των πράσινων καυσίμων. Άλλωστε, ούτε και κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης δεν ανακόπηκε, έστω προσωρινά, το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας με τα 46 νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Αirbus της οικογένειας neo, το οποίο, εκτός από μια μεγάλη επένδυση, αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής περιβαλλοντική δράση της εταιρείας. Κι αυτό γιατί τα νέα αεροσκάφη εξασφαλίζουν 19-23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus και έως 50% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 από τα πρώτα –και τότε νέα– αεροσκάφη της εταιρείας του 1999, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική πράξη σεβασμού και φροντίδας προς το περιβάλλον. Εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, τα νέα αυτά αεροσκάφη περιορίζουν επιπλέον το αποτύπωμα θορύβου, ενώ θα διαθέτουν και επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

H AEGEAN υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα συνεκτικό πλάνο σχετικών δράσεων, ενώ την τελευταία περίοδο διερευνά όλο και περισσότερους τρόπους που θα τη φέρουν πιο κοντά σε ένα αύριο περισσότερο πράσινο, όπου οι μεταφορές θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως άλλωστε και οι επιβάτες της.


Παράλληλα, αναγνωρίζοντας στη χρήση των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF-Sustainable Aviation Fuels) ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου της απανθρακοποίησης και της καθιέρωσης περισσότερο πράσινων μεταφορών, έχουμε ξεκινήσει ήδη, με σύμμαχο την καινοτομία, να διερευνούμε τρόπους που θα μπορούσαν να την καταστήσουν επιχειρησιακά και οικονομικά βιώσιμη.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση το ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των ρύπων και θερμοκρασίας μέχρι το 2050 και δεν μπορούμε να περιμένουμε να ωριμάσουν τεχνολογίες χρήσης υδρογόνου ή μπαταριών για αεροσκάφη. Συνεπώς, πρέπει να αξιοποιήσουμε λύσεις που είναι άμεσα διαθέσιμες, όπως τα SAF, η όλο και μεγαλύτερη χρήση καινούργιων κινητήρων και οι βελτιώσεις στις επιχειρησιακές λειτουργίες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι η χρήση SAF, που προέρχονται κατά βάση από ανακυκλωμένα ή και χρησιμοποιημένα φυτικά και ζωικά λίπη, θα μπορούσε να αποφέρει μείωση έως και 80%-90% των ρύπων του C02 του κλάδου.

Η AEGEAN εργάζεται για περισσότερο πράσινες μεταφορές Facebook Twitter
O Γιώργος Γοβατζιδάκης

Έτσι, παρόλο που η αδυναμία παραγωγής των SAF σε επαρκείς ποσότητες, η έλλειψη υποδομών για την αποθήκευση και διανομή τους και κυρίως το πολλαπλάσιο κόστος τους σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα παρεμποδίζουν τη γενικευμένη εφαρμογή τους, η AEGEAN τοποθετείται εγκαίρως και αποφασιστικά απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής των αερομεταφορών, αναζητώντας λύσεις.

Παράλληλα, γνωρίζοντας και την ανάγκη των επιβατών μας για ταξίδια με τη χαμηλότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον, όλοι εμείς στην AEGEAN έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα βιωσιμότητας που εκκινεί από δράσεις ανακύκλωσης και διαχωρισμού υλικών εν πτήσει και περιλαμβάνει εξίσου την ευρεία αντικατάσταση των πλαστικών από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας στο σύνολο των λειτουργιών μας και, κυρίως, τη στοχευμένη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Καθώς οδεύουμε με σταθερά και προσεκτικά βήματα προς τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία και τη δραματική περίοδο των τελευταίων μηνών, εργαζόμαστε εντατικά για να κερδίσουμε το στοίχημα για βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού και της χώρας μας και για περισσότερο πράσινες και βιώσιμες μεταφορές, που θα συμβάλουν στη διασφάλιση ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Η AEGEAN εργάζεται για περισσότερο πράσινες μεταφορές Facebook Twitter
Τα νέα αεροσκάφη εξασφαλίζουν 19-23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus.

Ενέργεια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούν τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να έχουμε αυτονομία;

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος / Μπορούν τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να έχουμε αυτονομία;

Τα φωτοβολταϊκά είναι συστήματα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια εκμεταλλευόμενα την ηλιακή ενέργεια με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
M. HULOT
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/03 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

LiFO politics / Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

H Βασιλική Σιούτη συζητά με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Σταύρο Παπαθανασίου σχετικά με τους κινδύνους που ανέδειξε η πρόσφατη κρίση, οι οποίοι συνοδεύουν τη μονοδιάστατη εξάρτησή μας από ένα συμβατικό καύσιμο, το φυσικό αέριο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Στη στρατηγική βιωσιμότητας του ενεργειακού τομέα η πράσινη μετάβαση

Επιχειρείν / Στη στρατηγική βιωσιμότητας του ενεργειακού τομέα η πράσινη μετάβαση

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα δίνουν σήμερα ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και προσαρμόζουν τις πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ).
ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ
«Σπουδάζοντας το περιβάλλον με το κύρος του Perrotis College»

Advertorial / Σπουδάζοντας το περιβάλλον με το κύρος του Perrotis College

«Στην οικολογία τα πάντα σχετίζονται με τα πάντα» είχε πει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός και οικολόγος Barry Commoner. Με αυτόν τον τρόπο συμπύκνωσε την αλληλεπίδραση περιβάλλοντος και οικολογίας με όλους τους παράγοντες, επομένως και με τον άνθρωπο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ