Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα-θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα-θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE προσφέρει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

ADVERTORIAL

Η χρονιά που πέρασε ήταν πρωτόγνωρη και δημιούργησε εμπόδια που οι περισσότεροι που ζούμε σε αυτή την εποχή δεν είχαμε συναντήσει ξανά. Ακόμα και σήμερα, ωστόσο, που οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες για όλους, υπάρχουν αχτίδες αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον από ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά πως ο επαγγελματισμός, η πίστη και το πάθος είναι αρκετά για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

 

Ειδικότερα οι νέοι της κοινωνίας μας, καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον τους - γι' αυτό χρειάζονται τους κατάλληλους συμμάχους. Το κομμάτι της εκπαίδευσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο και επένδυση στη ζωή κάθε ανθρώπου. Η πρόσβαση σε αυτό συχνά δεν είναι δεδομένη. Πολλοί νέοι έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες οι οποίες πολλές φορές δεν τους επιτρέπουν να ακολουθήσουν το αντικείμενο που αγαπούν και να ολοκληρώσουν τους στόχους τους.

 

Εδώ έρχεται το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE, το οποίο κάθε χρόνο προσφέρει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να χτίσουν το μέλλον τους. Έτσι και φέτος, 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων απονεμήθηκαν υποτροφίες COSMOTE, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κατά τη διάρκεια μίας ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

 

Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα-θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

 

Η COSMOTE στηρίζει αδιάλειπτα τα τελευταία 19 χρόνια νέους με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας δώσει συνολικά 724 υποτροφίες, με την αξία τους να ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ. Κατά το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι), 13 υποτροφίες €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV για τις καθημερινές τους ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο της απονομής, οι νέοι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης με συντονιστή τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη, Founder του VividVibes.

 

Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα-θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

 

Ένας από τους φοιτητές που έλαβε φέτος μία από τις υποτροφίες της COSMOTE είναι ο Δημήτρης, που ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος μου είναι να συμβάλλω στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, για αυτό τον λόγο επέλεξα και το συγκεκριμένο τμήμα. Θαυμάζω και θα ήθελα να είχα ανακαλύψει την τεχνητή νοημοσύνη».

 

Η Ευφραμία, ακόμη μία υπότροφος και φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ονειρεύεται να βρει μια δουλειά που θα αγαπά και θα τις δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει για να γνωρίσει και να συνεργαστεί με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες. 

 

Ο Γιώργος, που φοιτά στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μίλησε για την «παράξενη» χρονιά που περάσαμε, όπου του έλλειψε η κοινωνική συναναστροφή, η οποία βοηθά στην αποσυμπίεση από το στρες των εξετάσεων. Επίσης, θεωρεί μεγάλο επίτευγμα της τεχνολογίας την φορητότητα και συνδεσιμότητα των συσκευών.

 

Ανάμεσα στους υποτρόφους της COSMOTE μέσα στα χρόνια, το 40% κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ το 10% κατέχουν ή εκπονούν διδακτορική διατριβή. Επιπλέον, υπάρχουν νέοι (οι πιο μεγάλοι σε ηλικία είναι σήμερα 36 ετών) που διαπρέπουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, τόσο στον τομέα της έρευνας όσο και ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί (ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υποψήφια διδάκτορας στο MIT) ή είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες στο εξωτερικό (Βρυξέλλες). Ακόμη, πολλοί κατέχουν σημαντικούς τίτλους μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια (Master διδακτορικά στο Cambridge, στο Harvard και στο Imperial college London), ενώ άλλοι εργάζονται με σημαντικές θέσεις ευθύνης σε ελληνικές εταιρείες ή έχουν δημιουργήσει δικές τους εταιρείες στην Ελλάδα.


Όραμα της COSMOTE είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσω του προγράμματος υποτροφιών, οι νέοι μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στο πλαίσιο των αρχών και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, θα βρείτε στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ