Η Κύπρος γίνεται ο ιδανικός προορισμός για σπουδές
Η Κύπρος ανταγωνίζεται πλέον, ως φοιτητικός προορισμός, όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ολλανδία και άλλους φοιτητικούς προορισμούς, με πανεπιστήμιά της να κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο.

Η Κύπρος γίνεται ο ιδανικός προορισμός για σπουδές

Πανεπιστήμια υψηλών προδιαγραφών, με χαμηλότερο κόστος σπουδών, σε περιμένουν σε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

ΑDVERTORIALΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ είναι μια σημαντική περίοδος, αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο απολαυστική. Με τα νέα δεδομένα, πολλοί τελειόφοιτοι μαθητές αγγλόφωνων αλλά και ελληνόφωνων σχολείων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν τον απαραίτητο οικονομικό σχεδιασμό για σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια, βρέθηκαν ξαφνικά ενώπιον νέων δεδομένων που ανατρέπουν τα πλάνα τους. Κι αυτό γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική αύξηση στο κόστος των διδάκτρων που θα κληθούν να καταβάλουν, μη πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο που μέχρι πρότινος παρείχε η βρετανική κυβέρνηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και ανάγκη υποβολής αίτησης για την απόκτηση βίζας διαμονής. 

 

Η Κύπρος ανταγωνίζεται πλέον, ως φοιτητικός προορισμός, όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ολλανδία και άλλους φοιτητικούς προορισμούς, με πανεπιστήμιά της να κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο σύμφωνα με τα Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021 και τα Impact Rankings 2021. Εξάλλου, το χαμηλό κόστος ζωής και σπουδών, το γεγονός ότι μπορεί να σπουδάσει κάποιος το αντικείμενο που επιθυμεί, με επιλογή γλώσσας διδασκαλίας τα ελληνικά ή τα αγγλικά, αλλά και η απόκτηση πτυχίου με διεθνή αναγνώριση, ώστε να πετύχει την άμεση απορρόφηση από την παγκόσμια αγορά εργασίας, αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα που την κάνουν μια άκρως ελκυστική επιλογή. 

 

Η Κύπρος δεν θα σου εξασφαλίσει μόνο κατά 30%-50% χαμηλότερο κόστος σπουδών αλλά θα αποδειχτεί ίσως η καλύτερη επένδυση για τη μελλοντική σου σταδιοδρομία, ανέλιξη και επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Σπουδές με σφραγίδα ποιότητας

Η Κύπρος δεν θα σου εξασφαλίσει μόνο κατά 30%-50% χαμηλότερο κόστος σπουδών αλλά θα αποδειχτεί ίσως η καλύτερη επένδυση για τη μελλοντική σου σταδιοδρομία, ανέλιξη και επαγγελματική αποκατάσταση. Φτάνει να λάβεις υπόψη σου τη μεγάλη γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που προσφέρουν τα πανεπιστήμιά της, αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ αλλά και διεθνώς, την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή ποιότητα και την ευχέρεια διαμόρφωσης ενός προγράμματος σπουδών, βασισμένου στις δικές σου προσωπικές ανάγκες, επιλέγοντας πλήρη ή μερική φοίτηση.

 

Η Κύπρος γίνεται ο ιδανικός προορισμός για σπουδές

 

Φοιτητική ζωή με τα όλα της

Στα πρότυπα της φοιτητικής στέγασης σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κύπρος προσφέρει ποικίλες επιλογές ως αποτέλεσμα των μεγάλων επενδύσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για εστίες που βρίσκονται σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από τις πανεπιστημιουπόλεις, σε αντίθεση με αντίστοιχες εστίες πανεπιστημίων του εξωτερικού. Βρίσκονται, μάλιστα, πολύ κοντά σε υπηρεσίες, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Κι αν κάτι χαρακτηρίζει τη φοιτητική ζωή, δεν είναι άλλο από την ελεύθερη επιλογή να περνάς τον χρόνο σου όπως εσύ επιθυμείς, να εξερευνάς νέα πεδία δραστηριότητας και να δοκιμάζεις τι σου αρέσει και τι όχι. Προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούνται σε όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι και αθλητικές ομάδες, ενώ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις για τη φοιτητική κοινότητα, οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών. Μεταξύ αυτών, μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και σύγχρονες εγκαταστάσεις για άθληση. Με άλλα λόγια, το όνειρο κάθε νέου που κάνει τα πρώτα του βήματα στην ενήλικη ζωή.

 

Η εμπειρία του εξωτερικού

Με μια πρώτη ματιά, η Κύπρος σε κρατάει κοντά στα ελληνικά σύνορα, με τις καθημερινές πτήσεις να σου προσφέρουν ευελιξία, φέρνοντάς σε κοντά στο πατρικό και στην οικογένειά σου, όποτε εσύ το θελήσεις. Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για μια απόφαση που σου παρέχει, αν θέλεις, και μια ολοκληρωμένη εμπειρία φοίτησης σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ποιος δεν θα ήθελε να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του τη μερική φοίτηση σε κάποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο μέσω του Erasmus; Η Κύπρος, μέσω αυτού του προγράμματος, σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις 400-900 ευρώ τον μήνα προς κάλυψη των πρόσθετων δαπανών διαβίωσης στο εξωτερικό, να συνδεθείς με φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, να τελειοποιήσεις βιωματικά μια δεύτερη ή ακόμα και τρίτη ξένη γλώσσα και να αποκτήσεις ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Τι περιμένεις;

 

Η Κύπρος γίνεται ο ιδανικός προορισμός για σπουδές

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ