Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

Το BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μπορεί να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται κανείς που επιθυμεί να σπουδάσει πάνω στις τέχνες και το design στο εξωτερικό.

Η εκπαίδευση σε ό,τι αφορά το κομμάτι του Art & Design, είναι σημαντικό «σκαλοπάτι» στην εξέλιξη ενός φοιτητή και αργότερα επαγγελματία. Οι σωστές βάσεις, αλλά και η ικανότητα να αναπτύσσει κανείς τόσο τις δεξιότητες, όσο και τη σκέψη του, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να ενισχύσει τόσο την επιτυχία στην εισαγωγή του σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όσο και την μετέπειτα επαγγελματική του ανέλιξη.

 

Γι' αυτό, άλλωστε, πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού - συγκεκριμένα πάνω από 80% των πανεπιστημίων στη Μ. Βρετανία που προσφέρουν μαθήματα στο Art & Design - ζητούν το Foundation Diploma. Ουσιαστικά, το Foundation Diploma είναι μία ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, αλλά και μία διαδικασία «πειραματισμού» μέσα από διαφορετικά μέσα και μορφές τέχνης και design, που τους βοηθά να αποκτήσουν μία σαφή εικόνα για τις προτιμήσεις τους και τις μελλοντικές τους σπουδές. Ταυτόχρονα, δημιουργούν το portfolio τους, το «κλειδί» δηλαδή, για την επιτυχημένη εισαγωγή τους στο Bachelor της επιλογής τους.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Με βάση όλες τις παραπάνω πληροφορίες, καταλαβαίνει κανείς πως το Foundation Diploma αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική επιλογή για μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν Art & Design στο εξωτερικό - ταυτόχρονα, όμως, είναι εξίσου σημαντική η επιλογή του σωστού προγράμματος.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Το BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο foundation πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένας/μία μαθητής/ρια, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα τους προσφέρει τη δυνατότητα να «εξοικονομήσουν» ως και έναν χρόνο σπουδών στο εξωτερικό. Μάλιστα, επειδή το BTEC μπορεί να συνδυαστεί με το Γενικό Λύκειο, το International Baccalaureate και το GCE, οι μαθητές έχουν το προνόμιο να αποφοιτούν με δύο διαφορετικά διπλώματα/απολυτήρια.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Έτσι, όσοι μαθητές επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό Αρχιτεκτονική, Graphic Design & Illustration,
3D Digital Design, Photography, Film & Animation, Metal, Glass, Fine Art, Fashion & Textile Design, μπορούν να επενδύσουν σε ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει τα απαραίτητα «εργαλεία» για να πετύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους.

 

Τι ακριβώς προσφέρει το πρόγραμμα BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές την κριτική σκέψη και να τους βοηθήσει να συνδέσουν τη σύγχρονη πρακτική με τις ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιρροές, μέσα από τις προσωπικές τους δημιουργίες.

 

Το πρόγραμμα καλωσορίζει μαθητές κάθε προέλευσης, χωρίς περιορισμούς στην προηγούμενη εκπαιδευτική τους πορεία, είτε αυτό σημαίνει πως έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σχετικά με τις τέχνες, είτε όχι. Οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν δημιουργικές πτυχές του εαυτού τους, να αναπτύξουν ανεξαρτησία και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το επόμενο βήμα στην εκπαίδευσή τους.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Ποια είναι τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει ένας/μια μαθητής/ρια 

Με σταθερή καθοδήγηση από τους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές του προγράμματος σε κάθε κλάδο, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν σε μαθήματα όπως Architecture & 3D Design, Ceramics, Fashion/Textiles, Film & Animation, Fine Art, Glass, Graphic Design, Historical and Contextual Studies, Metal και Photography.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Πώς πραγματοποιείται η προετοιμασία του portfolio των μαθητών

Το portfolio είναι το «εισιτήριο» ενός/μιας μαθητής/ριας για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο που έχει επιλέξει. Αποτελεί βασική προϋπόθεση και χρειάζεται να αποτυπώνει σωστά τόσο την ερευνητική διαδικασία και πειραματισμό των μαθητών, όσο και την δημιουργικότητά τους στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Στο BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα πραγματοποιείται εντατικό, εξειδικευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα δημιουργίας portfolio, διαρκείας 20 εβδομάδων, με 2D & 3D έργα, σεμινάρια επαγγελματικής φωτογράφησης των έργων, Photoshop, InDesign, νέες τεχνικές, ποικίλα εργαστήρια και προετοιμασία των υποψηφίων για τις συνεντεύξεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με το University Placement Center του σχολείου, οι μαθητές υποστηρίζονται εξατομικευμένα σε όλη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε Πανεπιστήμια Art & Design του εξωτερικού.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Πώς μπορεί να συνδυαστεί το BTEC με παράλληλη εκπαίδευση;

Το πρόγραμμα BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προσφέρει ευέλικτα και δημιουργικά full-time και part-time προγράμματα, σε ολιγομελή τμήματα, που συνδυάζονται με το GCE, το IΒ και το Γενικό Λύκειο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Εάν μάλιστα, ο/η μαθητής/ρια παρακολουθεί το πρωί το Λύκειο ή το ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων και το απόγευμα το BTEC, μπορεί να επωφεληθεί από τις ειδικές παροχές του προγράμματος COMBO.


Επίσης, το BTEC προσφέρει τα λεγόμενα Short Courses, δηλαδή μεμονωμένα μαθήματα σε εξειδικευμένους τομείς Art & Design που ευνοούν τον πειραματισμό με νέες τεχνικές και την ανάπτυξη
της δημιουργικής και κριτικής σκέψης. Τέλος, το BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι επίσης το μόνο που προετοιμάζει για την πιστοποίηση BTEC Level 1 Art & Design από την ηλικία των 14 ετών και προσφέρει πληθώρα εξειδικευμένων μαθημάτων από σπουδαίους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

 

Art & Design: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό

 

Είναι πολύ σημαντικό για έναν μαθητή που επιθυμεί να σπουδάσει Art & Design σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να έχει μία βασική και σωστή καθοδήγηση από τα πρώτα του ακαδημαϊκά βήματα. Να έχει μάθει να εξερευνά τις δημιουργικές πτυχές του εαυτού του και να έχει αναπτύξει βασικές ικανότητες που θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να εξελίσσεται - τόσο στην ακαδημαϊκή, όσο και στην επαγγελματική του καριέρα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://doukas.gr/ekpaidefsi/btec-foundation-in-art-design-and-media-
practice/

 

 

 

Διαφημιστική Παρουσίαση

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ