Nissan Leaf: Tο αυτοκίνητο που σε ηλεκτρίζει
To Νissan Leaf συναρπάζει οδηγικά με τις επιδόσεις του και εντυπωσιάζει αισθητικά με τον σχεδιασμό του

Nissan Leaf: Tο αυτοκίνητο που σε ηλεκτρίζει

Το ηλεκτρικό Nissan Leaf κάνει τη δική του επανάσταση, με όπλα την έξυπνη τεχνολογία και τις πρωτοποριακές καινοτομίες, σε συνδυασμό με δελεαστικές τιμές αγοράς.

To Νissan Leaf αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς συναρπάζει οδηγικά με τις επιδόσεις του, εντυπωσιάζει αισθητικά με τον σχεδιασμό του και σε κατακτά με τις καινοτόμες τεχνολογίες του. Το best-seller της Nissan προσφέρει, εκτός των άλλων, αυξημένη αυτονομία, η οποία στην έκδοση των 150 ίππων με την μπαταρία των 40 kWh αγγίζει τα 389 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τις νέες, ρεαλιστικότερες τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων WLTP. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αυτονομία στην έκδοση e+, με την μπαταρία των 62 kWh και απόδοση 217 ίππους, καθώς ανέρχεται σε 528 χιλιόμετρα, πάντα σε αστικό κύκλο οδήγησης.


Ο ιδιαίτερος εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός του αμαξώματος με το ευρύχωρο και ποιοτικό σαλόνι για τους επιβάτες ταιριάζει γάντι στον καινοτόμο χαρακτήρα του Nissan Leaf δεύτερης γενιάς. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το ηλεκτροκίνητο μοντέλο μήκους 4,49 μ. έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και εκείνο του «World Green Car 2018», ενώ έχει κατακτήσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ευρωπαϊκού αλλά και του ιαπωνικού οργανισμού οδικής ασφάλειας NCAP.


Το Leaf υλοποιεί το όραμα της ευφυούς οδήγησης της Nissan χάρη στο μοναδικής τεχνολογίας e-Pedal, το οποίο επιτρέπει μια σειρά ενεργειών, όπως εκκινήσεις, επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις, μέχρι και πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος με τη χρήση μόνο ενός πεντάλ! Επίσης, το προαιρετικό σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της εναλλασσόμενης επιτάχυνσης και επιβράδυνσης σε ταξίδια και σε πυκνή κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομους, όπως και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. 

 

Κορυφαίου επιπέδου είναι η συνδεσιμότητα με smartphones, αφού στον εξοπλισμό του Nissan Leaf περιλαμβάνονται οι γνωστές πλατφόρμες AndroidAuto και Apple CarPlay.

 


Εξίσου σημαντικό είναι και το επίσης προαιρετικό ProPilot Park, το οποίο αναλαμβάνει αυτόματα τους απαραίτητους ελιγμούς για τη στάθμευση του αυτοκινήτου και λειτουργεί ως ηρεμιστικό στις καθημερινές μετακινήσεις. 


Κορυφαίου επιπέδου είναι η συνδεσιμότητα με smartphones, αφού στον εξοπλισμό του Nissan Leaf περιλαμβάνονται οι γνωστές πλατφόρμες AndroidAuto και Apple CarPlay. Πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρει η λειτουργία Remote Climate Control, με την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει ο οδηγός τον κλιματισμό, ενώ φορτίζεται το αυτοκίνητο στο γκαράζ, και έτσι να ρυθμίσει εκ των προτέρων και πριν ξεκινήσει την ιδανική θερμοκρασία.

 

Nissan Leaf: Tο αυτοκίνητο που σε ηλεκτρίζει
Ο ιδιαίτερος εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός του αμαξώματος με το ευρύχωρο και ποιοτικό σαλόνι για τους επιβάτες ταιριάζει γάντι στον καινοτόμο χαρακτήρα του Nissan Leaf δεύτερης γενιάς

 


Η απολαυστική αίσθηση οδήγησης αποτυπώνεται στις αέρινες επιταχύνσεις από στάση έως 100 χλμ./ώρα (7,9’’ για την έκδοση των 150 ίππων και 6,9’’ για την αντίστοιχη των 217) αλλά και στα μοναδικά κρατήματα στην άσφαλτο χάρη στις εξαιρετικές αναρτήσεις και στο χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Οι μεγάλες αυτονομίες προσδίδουν στο Nissan Leaf ταξιδιάρικο χαρακτήρα και δεν το περιορίζουν στην πόλη, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμο αποδεικνύεται και το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης με λειτουργία βελτιστοποίησης της διαδρομής TomTom LIVE Ρremium Τraffic.


Ο πολύπλευρος χαρακτήρας, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά, η αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης αποτυπώνονται σε μια ελληνική πρεμιέρα, αφού ένα Nissan Leaf με τη μεγάλη μπαταρία των 62 kWh είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στη χώρα μας και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κρίνονται και οι τιμές αγοράς, οι οποίες ξεκινούν από τα δελεαστικά επίπεδα των 27.500 ευρώ για τα πλούσια εξοπλισμένα μοντέλα με μπαταρία 40 kWh, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων με βάση το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και σε συνδυασμό με το όφελος από την απόσυρση ενός παλαιού οχήματος.  

 

Nissan Leaf: Tο αυτοκίνητο που σε ηλεκτρίζει
Κορυφαίου επιπέδου είναι η συνδεσιμότητα με smartphones, αφού στον εξοπλισμό του Nissan Leaf περιλαμβάνονται οι γνωστές πλατφόρμες AndroidAuto και Apple CarPlay.

 

Nissan Leaf: Tο αυτοκίνητο που σε ηλεκτρίζει

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ