Πρεβιοτικά σε σκόνη: Ο καθημερινός σύμμαχος για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου

Πρεβιοτικά σε σκόνη: Ο καθημερινός σύμμαχος για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου

Το πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό προϊόν Proibs διατίθεται σε μορφή σκόνης σε φακελίσκους, με ευχάριστη γεύση λεμόνι.

ADVERTORIAL

 

Το γνωρίζουμε σαν σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα και αποτελεί συχνό βάσανο για το 25% του πληθυσμού, με έντονα αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, χωρίς την παρουσία κάποιας άλλης οργανικής νόσου*. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια συνηθισμένη λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή που επηρεάζει το παχύ έντερο κι εκδηλώνεται με μακροχρόνια συμπτώματα επαναλαμβανόμενου κοιλιακού πόνου ή δυσφορίας, που σχετίζονται με αλλαγή στη συχνότητα των κενώσεων ή/και αλλαγή στη μορφή των κενώσεων (διάρροια/δυσκοιλιότητα).

 

Οι πάσχοντες ταλαιπωρούνται κι από άλλα συμπτώματα, όπως είναι το φούσκωμα, η κοιλιακή διάταση (πρήξιμο της κοιλιάς) και ο μετεωρισμός. Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται επίσης συχνά με άλλες μη εντερικές ενοχλήσεις όπως η δυσπεψία, η ναυτία και η καούρα και τα συμπτώματα ακολουθούν περιόδους υφέσεων και εξάρσεων, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και το στρες, καθώς και η κατάχρηση των αντιβιοτικών  που διαταράσσει την ισορροπία μετά ωφέλιμων και παθογόνων βακτηρίων στον εντερικό αυλό.

 

Πρεβιοτικά σε σκόνη, ο καθημερινός σύμμαχος για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, να τα πιείτε στην υγειά σας

 

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι συχνό στον γυναικείο πληθυσμό και  κατά τις ημέρες  που τα συμπτώματα επιδεινώνονται είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που πάσχουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Δεν αισθάνονται άνετα να κυκλοφορήσουν, νιώθουν αμηχανία και δυσφορία για το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς.

 

 

Πρόληψη και ανακούφιση από τα συμπτώματα με ένα φακελάκι

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του συχνού προβλήματος, ο καθημερινός μας σύμμαχος είναι τα πρεβιοτικά, τα οποία λαμβάνονται σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής. Τα πρεβιοτικά αποτελούν ολιγοσακχαρίτες που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των υδατανθράκων και βοηθούν στην διατήρηση και ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας εντερικής μικροχλωρίδας καθώς συνιστούν το θρεπτικό υπόστρωμα των βακτηρίων. 

 

 

Με αυτό τον τρόπο ενισχύουν την εντερική μικροχλωρίδα, αποκαθιστούν τις διαταραχές που προκαλούν εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες (στρες, κατάχρηση αντιβιοτικών κτλ), οπότε βελτιώνονται τα συμπτώματα που σχετίζονται με το  σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Καθημερινός σύμμαχος για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που πάσχουν από την συγκεκριμένη διαταραχή και που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι το πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό προϊόν Proibs που διατίθεται σε μορφή σκόνης σε φακελίσκους, με ευχάριστη γεύση λεμόνι. Το διατροφικό συμπλήρωμα μπορεί να ληφθεί έως 2 φορές την ημέρα, με το περιεχόμενο του φακελίσκου διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Η ευχάριστη γεύση λεμονιού βοηθά στην συστηματική λήψη του, ενώ δραστικός παράγοντα του προϊόντος είναι ένα τυποποιημένο μείγμα φυτικού εκχυλίσματος.

 

 

Το ιατροτεχνολογικό προϊόν έχει γρήγορη δράση και ο λήπτης μπορεί να δει θετικά αποτελέσματα στις πρώτες 10-14 ημέρες**. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για την λήψη του προϊόντος σε σχέση με τις ώρες κατανάλωσης τροφής και οι πάσχοντες μπορούν να το λαμβάνουν για μακρά διαστήματα, αρκεί να πρόκειται για παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών ή ενήλικες. Το ιατροτεχνολογικό προϊόν είναι κατάλληλο για άτομα που έχουν τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες καθώς δεν περιέχει λακτόζη, σόγια, γλουτένη, ίχνη αβγού και ξηρών καρπών***.

 

 

Με την συστηματική του λήψη μειώνονται τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, βελτιώνεται η ψυχολογική κατάσταση των πασχόντων και η κοινωνική τους ζωή καθώς και όλες οι πτυχές της καθημερινότητάς τους. Η πρόληψη και η ανακούφιση από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου βρίσκονται πάντα μαζί σας, στην τσέπη ή στην τσάντα, σε ένα φακελάκι.  

 

 

*Palsson OS, Whitehead W, Tornblom H, Sperber AD, Simren M. Prevalence of Rome IV Functional Bowel Disorders Among Adults in the United States, Canada, and the United Kingdom. Gastroenterology. 2020;158(5):1262-73

**Customer survey (STAOP 2) summary the follow-up

***Το PROIBS® δεν περιέχει λακτόζη, σόγια, γλουτένη, ίχνη αβγού και ξηρών καρπών, ενώ είναι κατάλληλο και ασφαλές για καθημερινή, μακροχρόνια χρήση, τόσο στους

ενήλικες, όσο και σε παιδιά άνω των 13 ετών.

 

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ