Οι εργαζόμενες της Gilead Sciences Ελλάδας στέλνουν το μήνυμα πως «ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες»
Με μια ομαδική φωτογράφιση οι εργαζόμενες στη Gilead Sciences Ελλάδας έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πρόληψης και έστειλαν όλες μαζί το μήνυμα πως «Ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες».

Οι εργαζόμενες της Gilead Sciences Ελλάδας στέλνουν το μήνυμα πως «ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες»

«Για τον Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού θα δώσουμε στην καμπάνια μας το δικό μας πρόσωπο. Είμαστε οι γυναίκες της Gilead».

Με μια ομαδική φωτογράφιση για μια εμβληματική αφίσα που έντυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και θα ντύσει τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα στα τέλη του Οκτώβρη, οι εργαζόμενες στη Gilead Sciences Ελλάδας έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πρόληψης και έστειλαν όλες μαζί το μήνυμα πως «Ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες», σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης που για πρώτη φορά υλοποιείται με την έκθεση στον φωτογραφικό φακό εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

 

Ταυτόχρονα, συμμετείχαν στον εμβληματικό αγώνα Greece Race for the Cure. Με αφορμή τη διοργάνωση του αγώνα-θεσμού για τη μάχη ενάντια στον πιο συχνό γυναικείο καρκίνο, όλες οι γυναίκες που εργάζονται στην Gilead Sciences Ελλάδας φωτογραφήθηκαν και βγήκαν μπροστά, δίνοντας πρόσωπο και φωνή στη γυναικεία καμπάνια για την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του μαστού. 

 

«Φέτος, για τον Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό: να δώσουμε στην καμπάνια μας πρόσωπο, το δικό μας πρόσωπο. Είμαστε οι γυναίκες της Gilead. Είμαστε κόρες, μητέρες, σύντροφοι, αδελφές, φίλες, επαγγελματίες, συνάδελφοι και ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά!» είναι το μήνυμά τους. Στο πλαίσιο αυτό η Gilead Sciences στήριξε και ενεργά ως επίσημος χορηγός τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» στις 2 Οκτωβρίου 2022, δίνοντας το «παρών» σε αυτήν τη διοργάνωση.

 

Οι εργαζόμενες της Gilead Sciences Ελλάδας στέλνουν το μήνυμα πως «ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες»
Κορωνίδα αυτών των προσπαθειών είναι ο Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου που διοργανώνει από το 2009 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι το πιο συχνά εμφανιζόμενο ογκολογικό νόσημα στον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως, με την πατρίδα μας να καταγράφει ετησίως περισσότερα από 7.000 νέα περιστατικά. Ωστόσο, παρά την αύξηση των περιστατικών διεθνώς, η θνησιμότητα μειώνεται χάρη στις μεγάλες εκστρατείες ενημέρωσης που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Κορωνίδα αυτών των προσπαθειών είναι ο Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου που διοργανώνει από το 2009 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με την έγκριση της οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure.

 

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στην Ευρώπη για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα ογκολογικά νοσήματα και αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα. Στη φετινή διοργάνωση έτρεξαν και περπάτησαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες, πλημμυρίζοντας τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, για να δείξουν πως η πρόληψη, η ενημέρωση και η γνώση «τρέχουν» πιο γρήγορα από τον καρκίνο. 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ