Κέντρο έγκαιρης αντιμετώπισης του διαβητικού ποδιού με τεχνολογία αιχμής
Η πάθηση του διαβητικού ποδιού αποτελεί μια από τις πιο ύπουλες επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη.

Κέντρο έγκαιρης αντιμετώπισης του διαβητικού ποδιού με τεχνολογία αιχμής

Με βάση τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που αναμένεται να νοσήσουν από διαβήτη και διαβητικό πόδι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα δυσβάστακτο κοινωνικό και οικονομικό σοκ στο εγγύς μέλλον.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πάθησης του διαβητικού ποδιού που αποτελεί μια από τις πιο ύπουλες επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία οδηγεί σε επώδυνους ακρωτηριασμούς. Με βάση τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που αναμένεται να νοσήσουν από διαβήτη και διαβητικό πόδι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα δυσβάστακτο κοινωνικό και οικονομικό σοκ στο εγγύς μέλλον.


Πιστός στη δέσμευσή του να προάγει την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών περιλαμβάνει στο θεραπευτικό του οπλοστάσιο πρωτοποριακές μεθόδους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη και της πιο σοβαρής επιπλοκής του, του διαβητικού ποδιού. Το Κέντρο Έγκαιρης Αντιμετώπισης του Διαβητικού Ποδιού διαθέτει τεχνολογία αιχμής, καθώς είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει το νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο «Προμηθέας» (νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare), καθιστώντας το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιακών και αγγειακών περιστατικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με συνολική επένδυση ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ ο «Προμηθέας», διαμορφωμένος αποκλειστικά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία τον κάνουν μοναδικό στο είδος του. Μεταξύ άλλων προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης επεμβάσεων με αναίμακτη προσπέλαση από τα αγγεία του ασθενούς.

 

Κέντρο έγκαιρης αντιμετώπισης του διαβητικού ποδιού με τεχνολογία αιχμής
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών περιλαμβάνει στο θεραπευτικό του οπλοστάσιο πρωτοποριακές μεθόδους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη και της πιο σοβαρής επιπλοκής του, του διαβητικού ποδιού.

 

Επιπλέον, συνδυάζει την προεγχειρητική αξονική αγγειογραφία με την ψηφιακή εικόνα (τεχνική fusion) και βοηθά στην πλοήγηση κατά τη διάρκεια της ακτινοσκόπησης, μειώνοντας δραστικά τη δόση της ακτινοβολίας αλλά και την ποσότητα του σκιαγραφικού που λαμβάνει ο ασθενής, ενώ επιτρέπει παράλληλα τη διενέργεια αξονικής αγγειογραφίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία εξασφαλίζει την άμεση διόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος πριν από τη λήξη της επέμβασης. Στην πρώτη παρουσίαση του Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου «Προμηθέας» προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους The Cut: The secret to saving a limb, παραγωγής GE Healthcare, 2022, η οποία αφηγείται την αληθινή μάχη ενός άνδρα με τον διαβήτη και την αδιάκοπη αναζήτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής, μιλώντας παράλληλα και για την καινοτόμο χειρουργική τεχνική που του έσωσε τελικά το πόδι.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, υπογράμμισε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα στον Όμιλο του Ιατρικού το ότι η στρατηγική συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό GE Healthcare, την οποία εγκαινιάσαμε πριν από τρία χρόνια, αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η GE Healthcare επέλεξε το Ιατρικό και τον συνεργάτη γιατρό μας δρα Θεοδόσιο Μπίσδα, πρέσβη του brain gain, να πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Cut: The secret to saving a limb που προβάλλεται διεθνώς».

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ