Η ψυχική υγεία βρίσκει τις ρίζες της στο Roots Wellness Center

Η ψυχική υγεία βρίσκει τις ρίζες της στο Roots Wellness Center

Η διατάραξη της ψυχικής υγείας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που επηρεάζει συνολικά την υγεία του ανθρώπου και εκδηλώνεται με ψυχοσωματικά συμπτώματα, ενώ πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου και άλλους δείκτες υγείας, καταρρακώνοντάς μας.

ADVERTORIAL

 

Η ψυχική υγεία τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο μάτι ενός κυκλώνα που δεν φαίνεται να σταματά: πρώτα η οικονομική κρίση και τα μνημόνια, μετά ο κορωνοϊός κι έπειτα οι φυσικές καταστροφές. Για να μπορέσει να αντέξει στα αλλεπάλληλα χτυπήματα, χρειάζεται φροντίδα, κατανόηση, χρόνο και διαρκή υποστήριξη, όλα όσα προσφέρονται στο Roots (ρίζες στα ελληνικά), ώστε κάθε άνθρωπος που νιώθει χαμένος να ξαναβρεί τις ρίζες του.


 
Το αποτύπωμα που έχει αφήσει η πανδημία στην ψυχική υγεία ήταν και παραμένει εξαιρετικά βαρύ, καθώς, πέρα από τον φόβο και την άμεση απειλή που νιώσαμε για την υγεία και τη ζωή μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα στην ψυχική κατάσταση όλων μας. Απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες δεν υπάρχει κάποια που να δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση: οι μεν ηλικιωμένοι φοβήθηκαν και απομονώθηκαν περισσότερο, οι ενήλικες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία έχασαν τη δουλειά και τη ρουτίνα τους, ενώ και οι έφηβοι πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα, γιατί έχασαν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τον φυσιολογικό χώρο του σχολείου και τις παρέες τους. Η διατάραξη της ψυχικής υγείας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που επηρεάζει συνολικά την υγεία του ανθρώπου και εκδηλώνεται με ψυχοσωματικά συμπτώματα, ενώ πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου και άλλους δείκτες υγείας, αλλοιώνοντας τη ζωή μας. Από μελέτες εκτιμάται ότι η αϋπνία και οι αγχώδεις διαταραχές εξελίσσονται σε σύγχρονη επιδημία, πλήττοντας ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% του πληθυσμού, και ότι μέχρι το 2030 η κατάθλιψη θα αποτελεί τρίτη αιτία θανάτου διεθνώς. 

 

Το Roots Welness Center δημιουργήθηκε στην Άνοιξη Αττικής από την Αθηνά Τριγένη, κλινικό ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια, και μετράει ήδη δεκατέσσερα χρόνια ζωής. Έχει σκοπό να προσφέρει αξιόπιστες μορφές ψυχοθεραπείας καθώς και έγκυρες μορφές ολιστικής θεραπείας ψυχής και σώματος που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των ποικίλων προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Η αγάπη και η αφοσίωση στο έργο της οδήγησαν την Αθηνά Τριγένη στη δημιουργία μιας ομάδας από εξειδικευμένους δίγλωσσους επαγγελματίες ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και ένα δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, αποτελούμενο από γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές, εκπαιδευτικούς κ.λπ., και σύγχρονων θεραπευτικών κέντρων. Σήμερα, το Roots Wellness Center εξυπηρετεί όλο το εύρος της Αττικής με τέσσερις ζεστούς και ασφαλείς χώρους στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα, στους Αμπελοκήπους και στου Ζωγράφου, προσφέροντας στα ελληνικά και στα αγγλικά υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικές εποπτείες σε φοιτητές και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, κατανόηση και αυθεντικότητα.

 

Η ομάδα του Roots Wellness Center ξεκίνησε πριν από δεκατέσσερα χρόνια ένα ταξίδι για την προώθηση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας μέσω της σύνθεσης διαφόρων προσεγγίσεων. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποήση σχετικά με τη σημασία της εφαρμογής ολιστικών τεχνικών στην ψυχοθεραπεία και όχι απλώς μια προσέγγιση η οποία είναι γνωστή στο εξωτερικό ως «ιατρική νου και σώματος» (Mind Body Medicine) που ουσιαστικά βλέπει τον άνθρωπο ως όλον, σώμα, νου και πνεύμα συνδεδεμένα. Οι ρίζες αυτής της ολιστικής προσέγγισης βρίσκονται στην αγιουβερδική ιατρική, στην παραδοσιακή κινέζικη και ινδική, που σήμερα συναντά κανείς στη γιόγκα και στον διαλογισμό. Στο Roots οι κλασικές θεραπείες ψυχοθεραπείας συνδυάζονται με την αγιουβερδική ιατρική. Οι υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνουν την ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, το coaching, την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση φοιτητών Ψυχολογίας, μαζί με σεμινάρια για ειδικούς αλλά και το γενικότερο κοινό.

 

https://roots.gr/

www.facebook.com/www.roots.gr

www.instagram.com/roots_wellness_center/

www.linkedin.com/company/roots-wellness-center/mycompany/

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ