ADVERTORIAL

Οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους - και ο ερχομός της νέας σεζόν σημαίνει επιστροφή στην πόλη, στην καθημερινότητα και στις περισσότερες περιπτώσεις, στο γραφείο. Η περίοδος επανένταξης μετά το καλοκαίρι είναι αρκετά ιδιαίτερη, ειδικότερα όσο η θερμοκρασία παραμένει υψηλή και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη τα πρώτα φθινοπωρινά σημάδια.

 

Με την επιστροφή μας στο γραφείο, λοιπόν, θέλουμε να διατηρήσουμε λίγο ακόμα τη «γεύση» καλοκαιριού - και τι καλύτερο από το να την εντάξουμε στο καθημερινό μας μενού. Τις μέρες αυτές χρειαζόμαστε γεύματα που θα είναι ελαφριά, καλοκαιρινά και εύκολα στην προετοιμασία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια στο μαγείρεμα και ταυτόχρονα να μας προσφέρουν απόλαυση και δροσιά. Όσο για τη προαναφερθείσα «γεύση» καλοκαιριού, τα συνοδεύουμε με μία κρύα μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς, για να φέρουμε λίγες ακόμα στιγμές καλοκαιριού στο γραφείο - απλά χωρίς αλκοόλ.

 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε διαφορετικές εύκολες και καλοκαιρινές συνταγές που μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε μέρα στο γραφείο:

 

Σαλάτα με κοτόπουλο, αγγούρι και πέστο μαϊντανού

 

Υλικά (για 6 μπολ)

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού

1 φλιτζάνι φρέσκο baby σπανάκι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρυγανισμένο κουκουνάρι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια τεμαχισμένο κοτόπουλο (από 1 ψητό κοτόπουλο)

2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια σόγιας

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και πλυμένα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι

4 φλιτζάνια ρόκα

 

Διαδικασία:

Βάλτε τον μαϊντανό, το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, το τυρί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίξερ. Χτυπήστε τα έως ότου να γίνουν ένα ομαλό μείγμα, περίπου για 1 λεπτό. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε λάδι και χτυπήστε τα για περίπου 1 λεπτό ακόμα μέχρι να γίνει ομαλό το μείγμα. Μετά, ανακατέψτε το κοτόπουλο, τα φασόλια σόγιας, τα ρεβίθια και το αγγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε πέστο και ανακατέψτε. Βάλτε 2/3 του φλιτζανιού ρόκα σε κάθε μπολ και προσθέστε 1 φλιτζάνι από το μείγμα της σαλάτας.

 

via GIPHY

 

Νιόκι με σπανάκι και σως πιπεριάς

 

 

 

Υλικά (5 μπολ):

1 πακέτο νιόκι πατάτας ολικής αλέσεως 

1 πακέτο baby σπανάκι

6 κουταλιές της σούπας τυρί Manchego, τριμμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλιτζάνι καπνιστό αμύγδαλο

1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 φέτα μπαγκέτα, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά

 

Διαδικασία:

Μαγειρέψτε τa νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και το λίπος. Στραγγίστε τα νιόκι και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το σπανάκι, το 1/4 φλιτζάνι τυρί και τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Καλύψτε και αφήστε το μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές, τα αμύγδαλα, τη ντομάτα, τη μπαγκέτα, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά και  τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ομαλό μείγμα, περίπου για 1 λεπτό. Χωρίστε τα νιόκι σε 5 μπολ, ρίξτε τη σάλτσα και τις υπόλοιπες κουταλιές τυρί σε κάθε ένα.

 

 

 

Απολαύστε σε συνδυασμό με μία δροσερή μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς, για ένα ελφαρύ γεύμα με υγιεινό χαρακτήρα και έντονη γεύση, είτε στο γραφείο, είτε στο σπίτι. Η ΑΛΦΑ Χωρίς είναι μία πλούσια μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικά αρώματα και γεμάτη γεύση που συνδυάζεται ιδανικά με κάθε γεύμα. Είναι ισορροπημένη, απολαυστική και από 100% φυσικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει πως έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό γεύμα.

 

Πράσινα φασολάκια με λεμόνι και σκόρδο

 

Υλικά:

2 φλιτζάνια νερό

1 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια, κομμένα

1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

Διαδικασία:
Βράστε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα φασολάκια και καλύψτε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα φασόλια εντελώς. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα φασόλια, χυμό, αλάτι και πιπέρι -μαγειρέψτε 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Πασπαλίστε με μαϊντανό.

 

Κοτολέτες με σως από φράουλες και αβοκάντο

 

Υλικά (4 πιάτα):

1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες

1/2 φλιτζάνι κομμένο σε φέτες αποφλοιωμένο ώριμο αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeño

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό lime

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 κοτολέτες στήθος κοτόπουλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες lime

 

Διαδικασία:

Βάλτε τις φράουλες, το αβοκάντο, τις jalapeño, το κόλιαντρο, τον χυμό lime και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και απλώστε το. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς. Χωρίστε το κοτόπουλο σε 4 πιάτα και ρίξτε τη σάλσα ομοιόμορφα σε κάθε μερίδα. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μία φέτα lime.

 

Σαλάτα Caprese

 

 

 

Υλικά:

4 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 κιλό φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες


Vinaigrette βαλσάμικου:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

 

Διαδικασία:

Τοποθετήστε τις ντομάτες, το τυρί και τον βασιλικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της βινεγκρέτ και ρίξτε τη πάνω στη σαλάτα. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

 

Η κλασική αυτή συνταγή της σαλάτας Caprese, είναι εξαιρετικά εύκολη, δροσερή και ελαφριά. Μπορεί να φτιαχτεί μέσα σε λίγα λεπτά και να συνδυαστεί ιδανικά με μία κρύα μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς, για ένα απόλυτα καλοκαιρινό lunch brake στο γραφείο. Κι αν όχι στο γραφείο, τότε μπορείτε απλά να την απολαύσετε με κάθε γεύμα, οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

 

Tip: Για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος της ΑΛΦΑ Χωρίς, ξεπλύνετε το ποτήρι με κρύο νερό, για να μη δημιουργηθεί περισσότερος αφρός απ' αυτόν που χρειάζεται και σερβίρετε με το ποτήρι σε κλίση 45° και σε απόσταση 5-7 εκατοστά μακριά από το μπουκάλι. Προσέξτε ώστε το στόμιο του μπουκαλιού να μην ακουμπήσει το ποτήρι.


Αφού γεμίσετε το 1/2 του ποτηριού, γυρίστε το σε κατακόρυφη θέση και συνεχίστε μέχρι να φτάσει η μπύρα στα 3/4 του ποτηριού. Αν η μπύρα δεν είναι στους 3-4°C, την βάζετε στο ψυγείο και περιμένετε να παγώσει, για νατην απολαύσετε όπως πρέπει.