Παρουσίαση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα

Σατυανάντασραμ Eλλάδος: Παρουσίαση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα

Σήμερα το Σατυανάντασραμ Ελλάδος αποτελείται από ένα άσραμ με δυνατότητα διαμονής και τρία Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα, στην Αθήνα, την Παιανία και τη Θεσσαλονίκη.

ADVERTORIAL

«To μεγαλύτερο μάθημα που χρειάζεται να μάθουμε, είναι το μάθημα της ζωής. Αυτό προσφέρεται σε μας όταν αποφασίσουμε να βγούμε από τη συνήθη ύπαρξή μας και να υιοθετήσουμε κάποιους διαφορετικούς τρόπους ζωής, ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η ζωή στο άσραμ, όταν μπορεί κανείς να μείνει για λίγες μέρες και να ζήσει μια ζωή που είναι διαμετρικά αντίθετη με τη δική του, να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τις διάφορες καταστάσεις, τους διάφορους ανθρώπους και τα διάφορα προβλήματα, και την ίδια στιγμή, επίσης να μάθει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του.»

-Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

 

Παρουσίαση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα

 

 Σχετικά με το άσραμ

Το Σατυανάντασραμ Eλλάδος ιδρύθηκε από την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι το 1977 και βρίσκεται λίγο πιο έξω από τον Δήμο Παιανίας, κοντά στην Αθήνα, στους πρόποδες του βουνού Υμηττός. Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, όταν έλαβε την εντολή του γκούρου της να διαδώσει τη γιόγκα στην Ελλάδα, έφερε τις διδασκαλίες της Σατυανάντα Γιόγκα στη χώρα το 1976 και για πάνω από 40 χρόνια, η Σουάμι Σιβαμούρτι διαφυλάσσει την ακεραιότητα, την παράδοση, την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα.

 

Σήμερα το Σατυανάντασραμ Ελλάδος αποτελείται από ένα άσραμ με δυνατότητα διαμονής και τρία Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα, στην Αθήνα, την Παιανία και τη Θεσσαλονίκη. Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος εγκαινιάστηκε από τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι κατά την όγδοη επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1985 και αποκάλεσε το άσραμ «Αληθινό Ασράμ της Ευδαιμονίας, Σατυανάντασραμ» και είπε ότι οραματίστηκε ένα μέρος όπου «οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να ζήσουν μαζί με πνεύμα απόλυτης ανιδιοτέλειας.»

 

Παρουσίαση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα

 

Ο στόχος

Το άσραμ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, ο σκοπός του οποίου είναι η διάδοση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα, καθώς και η υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου του Σατυανάντα Μαθ (AΜΠΑ), της οποίας οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά έργα παροχής υπηρεσιών σε συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας σε όλη την Ελλάδα.

 

Κατά την επίσκεψη στο άσραμ, κανείς περιβάλλεται από ήσυχους κήπους, εσπεριδοειδή, πεύκα, ελιές και ευκάλυπτους και παρατηρεί ότι κάθε σημείο του  έχει κατασκευαστεί με αγάπη, φροντίδα και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Ως μέρος μιας διεθνούς κοινότητας γιόγκα, το άσραμ καλωσορίζει και ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, φύλου, τάξης ή πίστης.

 

Παρουσίαση της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα

 

Η Σατυανάντα Γιόγκα και τα Προγράμματα του Άσραμ

 

Η SATYANANDA YOGA® είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ολιστικό σύστημα γιόγκα που αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι και τους διαδόχους του, που ενσωματώνει πρακτικές που προέρχονται από αρχαίες και παραδοσιακές πηγές που είναι συγχρόνως προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα.

 

Είναι κατάλληλη για όλους, αρχάριους και έμπειρους. Απευθύνεται σε κάθε κουλτούρα, κάθε παράδοση ή θρησκεία, κάθε πολιτική πεποίθηση και κάθε κοινωνική συνήθεια. Το ευρύ φάσμα των πρακτικών ταιριάζει σε κάθε ηλικία, σωματότυπο, φυσική κατάσταση και τρόπο ζωής. Είναι αυθεντική, επιστημονική και συστηματική και παρέχει τα εργαλεία για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας, σε όλα τα επίπεδα (φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, ψυχικό και πνευματικό) αφυπνίζοντας ταυτόχρονα το λανθάνον δυναμικό του ανθρώπου. Η μοναδικότητα της Σατυανάντα Γιόγκα έγκειται στο ότι είναι μια εξελισσόμενη γιόγκα, είναι μια ζωντανή γιόγκα.

 

Τα προγράμματα στο άσραμ ποικίλλουν και περιλαμβάνουν βασικές πρακτικές της Σατυανάντα Γιόγκα, όπως Satyananda Yoga Nidra®, Ajapa Japa, Antar Mouna, Chidakasha Dharana, Tattwa Shuddhi, Kriya yoga και Antar Darshan. Έμφαση δίνεται στην καθημερινή ενασχόληση και την βιωματική εμπειρία της γιόγκα μεσα απο την εφαρμογή των αρχών, των πειθαρχιών, των τεχνικών και της φιλοσοφίας των διαφόρων κλάδων της γιόγκα, έτσι ώστε να γίνουν μέρος του τρόπου ζωής κάποιου και να τον οδηγήσουν σε μια πιο ευτυχισμένη, πιο ουσιαστική και γεμάτη ζωή, όπου έρχεται να βιώσει τη δική του αληθινή φύση «Γνώθι Σαυτόν».

 

 

Για κρατήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected].

Σατυανάντασραμ Ελλάδος, Αλήθειας 1, Παιανίας, 19002

Website: www.satyanandayoga.gr

Facebook Post: Satyanandashram Hellas Centre of Yoga

 

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ