Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

Tο AQUA Carpatica είναι ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

ADVERTORIAL

Ο ερχομός της άνοιξης, μαζί με τις καλές καιρικές συνθήκες, φέρνει και αλλαγές στη θερμοκρασία που μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Έτσι, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει, το σώμα μας αλλάζει έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, γεγονός που προκαλεί περισσότερη και συχνότερη εφίδρωση, απ' ότι τους χειμερινούς μήνες. 

 

Ταυτόχρονα, ο ιδρώτας προκαλεί αφυδάτωση στο σώμα μας -γι' αυτό και χρειάζεται να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας συχνότερα έτσι ώστε, να δημιουργήσουμε την απαραίτητη ισορροπία. Σε συνδυασμό με τον ζεστό ήλιο της άνοιξης και οποιεσδήποτε εξωτερικές δραστηριότητες ενδέχεται να κάνουμε αυτή την περίοδο, χρειάζεται να έχουμε πάντα κατά νου το να πίνουμε νερό και να παραμένουμε ενεργοί και υγιείς. Μάλιστα, αν αθλείστε, χρειάζεται να γνωρίζετε πως η ενυδάτωση και η σωματική άσκηση είναι δύο αλληλένδετες ενέργειες - καθώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τα υγρά που βρίσκονται στο σύστημά του, είναι σημαντικό να του δίνετε «πίσω» την ενυδάτωση που χρειάζεται πίνοντας συστηματικά νερό.

 

Σε ό,τι αφορά την σωστή ενυδάτωση, γνωρίζουμε τη γνωστή συμβουλή που περιλαμβάνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Κι ενώ αυτό ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους, οι ανάγκες διαφέρουν για τον κάθε οργανισμό. Η σωστή ενυδάτωση εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες: την ηλικία, τον σωματότυπο, την κατάσταση της υγείας, την περίπτωση εγκυμοσύνης, την εφίδρωση μετά από έντονη άσκηση και το περιβάλλον, ανάμεσα σε άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στους περισσότερους οργανισμούς, όπως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάτε το πρωί, να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό στο γραφείο σας ή στον χώρο που εργάζεστε και να πίνετε συστηματικά κατά τη διάρκεια της μέρας ή ακόμη και να το έχετε μαζί σας, όσο κινείστε μέσα στη μέρα.

 

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

 

Όμως, η σωστή ενυδάτωση δεν προέρχεται μόνο από το πόσες φορές θα πείτε νερό μέσα στη μέρα - αλλά και από το είδος του νερού που θα επιλέξετε. Χρειάζεται, λοιπόν, να γνωρίζετε ακριβώς το είδος νερού που καταναλώνετε, τι προσφέρει στον οργανισμός και τι όχι. Όπως για παράδειγμα, το τι βρίσκεται μέσα στο πόσιμο νερό ή τη διαφορά ενός φυσικού μεταλλικού νερού και του σοδόνερου. 

 

Ίσως να γνωρίζετε για τα νιτρικά άλατα (NO 3), τα οποία βρίσκονται συνήθως στο πόσιμο νερό - αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε είναι πως μπορεί τα συγκεκριμένα άλατα να είναι ευεργετικά για τα φυτά σας, αλλά τοξικά για εσάς. Παρότι τα νιτρικά άλατα (NO 3) αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων στη γεωργία, είναι επιβλαβή και ανεπιθύμητα για την υγειά των ανθρώπων. Η μαζική χρήση νιτρικών στην γεωργία, έχει ως αποτέλεσμα να υπεισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Μερικά παραδείγματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία, είναι το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών (βρεφική μεθαιμοσφαιριναιμία), ένα πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως στις αγροτικές περιοχές, αλλά και προβλήματα στο νωτιαίο μυελό, σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο) και δυσπλασία των άκρων (δυσμελία) σε νεογέννητα. Μάλιστα, τα υψηλά νιτρικά προκαλούν προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυροειδή και στο κυκλοφοριακό σύστημα.

 

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

 

Τι είναι τα σοδόνερα

Τα σοδόνερα είναι τα απλά νερά, στα οποία έχει προστεθεί ανθρακικό οξύ και περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO 2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα, σχηματίζει ανθρακικό οξύ και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, ενώ δεν περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες. Έτσι, η τεχνητή προσθήκη του CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, αυξάνοντας τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και υπέρταση, ανάμεσα σε άλλα.

 

Σε αντίθεση με τα σοδόνερα, τα φυσικών ανθρακούχα νερά, κατόπιν μακρόχρονης διαδρομής δίπλα σε ανενεργά ηφαίστεια, εμπεριέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ) τα οποία θα εκλύσουν, μετά την πόση, σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με φυσικά διττανθρακικά άλατα εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα.

 

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

 

Γνωρίζοντας, λοιπόν, όλες τις παραπάνω πληροφορίες, καταλήγουμε στην επιλογή του φυσικού μεταλλικού νερού ή του φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού - κι εδώ έρχεται το AQUA Carpatica. Είναι ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής, το οποίο έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

 

Η ίδια η προέλευση του AQUA Carpatica, τα Καρπάθια Όρη, αποτελεί την πρώτη απόδειξη της αγνότητας και της ποιότητάς του. Tα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας είναι μια μαγευτική οροσειρά, που καλύπτει 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μια περιοχή ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία και γενικώς οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

 

 

 

Γι' αυτό, άλλωστε, το AQUA Carpatica θεωρείται «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Όλα τα κριτήρια αυτά, είναι ευεργετικά για τον οργανισμό και ταυτόχρονα μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ενυδάτωσή του: όπως το ότι έχουν  ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικούς ηλεκτρολύτες) και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία και εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τη σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

 

Το AQUA Carpatica, μάλιστα, έχει καταφέρει να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση καθώς εξάγεται από τις Η.Π.Α. μέχρι την Κίνα. Ενώ κατά τη διάρκεια των δέκα ετών που κυκλοφορεί στην αγορά έχει λάβει 48 διεθνή βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα και τη γεύση του, όπως το Superior Taste Award 2021-2020, Global Water Drinks Award 2020-2019, Japan Aqua Award 2020, Crystal Taste Award 2019, Gourmet Waters International Awards-Paris 2019 και άλλες.

 


Το νερό είναι το πιο αγνό υλικό που καταναλώνουμε καθημερινά - γι' αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχει και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τη σωστή ενυδάτωση κατά την περίοδο της άνοιξης - αλλά και όλο τον χρόνο - επιλέγουμε το ιδανικό νερό που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υγεία μας.

 


Περισσότερες πληροφορίες για το AQUA Carpatica μπορείτε να βρείτε στο www.aquacarpatica.gr.

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ