#ΜηνΜένετεΜόνοι με τα ψυχικά σας προβλήματα, λένε δημοφιλείς προσωπικότητες στους ‘Ελληνες

#ΜηνΜένετεΜόνοι: Ένα βίντεο μας ενθαρρύνει να μιλήσουμε για τα προβλήματα της ψυχικής μας υγείας

Δημοφιλείς Έλληνες μιλούν για τις εμπειρίες της με την ψυχοθεραπεία, δίνοντάς μας το θάρρος να ζητήσουμε βοήθεια.

Σύμφωνα με έρευνες, ο αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα που είναι μόνοι τους με τα ψυχικά τους προβλήματα αυξάνεται. Επί του παρόντος, πρόκειται για πάνω από 3.000.000 Έλληνες. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην μετά-COVID εποχή και τις δυσκολίες που συνεχίζουν, αλλά και στο γεγονός ότι η ψυχοθεραπεία συνεχίζει να είναι ένα θέμα – ταμπού. Στο βίντεο #ΜηνΜένετεΜόνοι, μια ομάδα δημοφιλών ανθρώπων αποφάσισε να μιλήσει για τις εμπειρίες της με την ψυχοθεραπεία, ώστε να δώσει στους ανθρώπους το θάρρος να ζητήσουν βοήθεια. Πίσω από την καμπάνια ευαισθητοποίησης βρίσκεται η πλατφόρμα διαδικτυακής ψυχοθεραπείας Hedepy, η οποία έχει ήδη προσφέρει πάνω από 10.000 συνεδρίες σε θεραπευμένους που ζήτησαν βοήθεια.

 

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, ο chef Παύλος Χάππιλος και η youtuber Κλαίρη Δημοπούλου. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αποφάσισαν να μοιραστούν ανοιχτά τους λόγους για τους οποίους άρχισαν να πηγαίνουν σε ψυχοθεραπεία και πώς αυτή επηρέασε τη ζωή τους. «Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ψυχοθεραπεία πριν από τρία, τρεισήμισι χρόνια. Ίσως αρκετά μεγάλος, δεν έχει σημασία, όταν συνειδητοποίησα ότι είχα φτάσει σε ένα αδιέξοδο ψυχικό ακόμα και σωματικό.» λέει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και συμπληρώνει «Είμαι πολύ καινούργιος ακόμα στον κόσμο της ψυχοθεραπείας και προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου». Η Κλαίρη Δημοπούλου αναφέρει «Ξεκίνησα για πρώτη φορά ψυχοθεραπεία στα 25 μου. Θεώρησα πως ήταν τότε μία καλή ηλικία να το κάνω αυτό γιατί είχα παρατηρήσει ως τότε διάφορα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη ζωή μου που θεωρούσα ότι με μπλόκαραν και με κρατούσαν πίσω».

 

 

Η εκστρατεία #ΜηνΜένετεΜόνοι ξεκίνησε από την πλατφόρμα Hedepy, η οποία διευκολύνει τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν συνεδρίες ψυχοθεραπείας μέσω βιντεοκλήσης. "Ζούμε στον 21ο αιώνα, όταν μας χωρίζουν κυριολεκτικά από την ποιοτική ψυχοθεραπεία μερικά κλικ στον υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να μετακινείστε οπουδήποτε, μπορείτε να συναντήσετε τον θεραπευτή σας online. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η διαδικτυακή θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τις συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο. Το μόνο εμπόδιο είναι συχνά η ντροπή μας, ο εαυτός μας και οι προκαταλήψεις μας. Γι' αυτό θέλουμε να δείξουμε ότι στην ψυχική δυσφορία υπάρχουν μερικές φορές γνωστές προσωπικότητες στις οποίες δεν θα το λέγατε με την πρώτη ματιά. Και ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές να μην είμαστε μόνοι μας. '' περιγράφει την καμπάνια ο Lukáš Krčil, διευθύνων σύμβουλος της Hedepy.

 

Το Hedepy απλοποιεί την πορεία προς την ψυχική βοήθεια

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον πάνω από 20 πιστοποιημένοι ψυχοθεραπευτ@ στην πλατφόρμα Hedepy, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά μέσω βιντεοκλήσης. Κάθε θεραπευόμεν@ μπορεί να δει το προφίλ, τ@ θεραπευτ@, καθώς και το βίντεο γνωριμίας αλλά και κριτικές. Η συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες μετά την κράτηση. Το όραμα της Hedepy είναι να διευκολύνει την πορεία προς την ψυχοθεραπεία. "Πιστεύουμε ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένας τρόπος για να νιώσουμε καλύτερα και γι' αυτό θέλουμε να απλοποιήσουμε την πορεία προς αυτήν και να αλλάξουμε τις προκαταλήψεις και τον φόβο να μιλήσουμε για τον εαυτό μας με έναν ειδικό", προσθέτει ο Roman Zámečník, υπεύθυνος προϊόντων του Hedepy.

 

Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση: https://hedepy.gr

 

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ