Ένα από τα ομορφότερα πράγματα της ζωής είναι το ταξίδι. Ειδικότερα όταν οι προορισμοί μυρίζουν ιστορίες και ένα γεμάτο παρελθόν που βρίσκεται παρόν σε κάθε γωνιά τους.

 

Ένας τέτοιος προορισμός είναι και η Θεσσαλονίκη. Το κέντρο του Βορρά που βρέχεται από τον Θερμαϊκό σφύζει από ζωή και σε καλεί να το περπατήσεις απ' άκρη σ' άκρη. Μεγάλοι και μικρότεροι δρόμοι, εντυπωσιακές και ιστορικές πλατείες, μια παραλία για να ταξιδέψεις όσο φτάνει το μάτι σου. Αυτό το ταξίδι μπορείς να το απολαύσεις ιδανικά σε ένα επιβλητικό κτίριο του 1926 που, πέρα από κόσμημα, αποτελεί και κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Τι πιο όμορφο, άλλωστε, από το να μένεις σε ένα αρχοντικό δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά, σε απόσταση αναπνοής από τα κυριότερα αξιοθέατα.


Το κλασικό, άλλωστε, είναι μια διαχρονική αξία που αντέχει στον χρόνο και στις μόδες. Αυτό σεβάστηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες που κράτησαν την αρχιτεκτονική του δομή, αναβιώνοντας την αίγλη του και διατηρώντας τη μαγεία της εποχής στα πανέμορφα δωμάτια.


Πολλά από αυτά βλέπουν στην εσωτερική αυλή, όπου θα δείτε να τριγυρνούν χαμένα γατάκια που έδωσαν και το όνομα στην ιδιαίτερη αυτή πρόταση διαμονής. Μία εμπειρία ζωής για όσους το επιλέξουν, το Gatto Perso θα χαρίσει στους ταξιδιώτες του μοναδικές στιγμές εκεί ακριβώς όπου η αριστοκρατία του παρελθόντος συναντάει τις μοντέρνες παροχές του σήμερα.

 

 


Έργα τέχνης, μια εντυπωσιακή σκάλα, εντυπωσιακά γύψινα και πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι αγκαλιάζουν τα 17 ευρύχωρα διαμερίσματά του, διαφορετικά σε σχήμα και μέγεθος, υψηλής αισθητικής και εφοδιασμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις: Coco-Mat pillow menu, Wi-Fi, amenities Apivita, Nespresso, μαρμάρινα μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και υπηρεσίες family αλλά και pet friendly. Εσείς απλώς πείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας και θα φροντίσουν να τις εξυπηρετήσουν.


Μια αίσθηση σπιτιού για να μπορείτε πραγματικά να νιώσετε άνετα σε έναν vintage χώρο που, αν το θελήσετε, μπορείτε να τον νοικιάσετε και ολόκληρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις! Τι πιο ωραίο, άλλωστε, από το να πραγματοποιήσετε τον γάμο σας στη συμπρωτεύουσα ή να κάνετε κάποιο reunion ή ακόμα και ένα συνέδριο της εταιρείας σας εκεί!

 

 

 

 

 

Info:

Μητσαίων 10, Θεσσαλονίκη, 2310 221445, Accommodation in Thessaloniki, FΒ: Gatto Perso, Instagram: gattoperso

Aπό 50 έως 120 ευρώ, χωρίς πρωινό.