Ιδιωτικό Σχολείο | Το απόλυτο εργαλείο χαράς, ευεξίας και ευημερίας για κάθε παιδί

Ιδιωτικό Σχολείο | Το απόλυτο εργαλείο χαράς, ευεξίας και ευημερίας για κάθε παιδί

Να πώς μπορεί η επιλογή ιδιωτικού σχολείου να εξασφαλίσει λιγότερο διάβασμα και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση

Από την τρυφερή ηλικία των 6 χρονών μέχρι και τα 18, η καθημερινότητα των παιδιών μπορεί να συνοψιστεί με μία λέξη: Σχολείο. Η δική μας άποψη, όμως, είναι πως οι ώρες αυτές μπορούν να είναι δημιουργικές και ευχάριστες. Και εξηγώ!

 

Περνώντας περίπου 6 ώρες την ημέρα στα μαθήματα και άλλες 2-4 ώρες διαβάζοντας γι'αυτά στο σπίτι, τα παιδιά μοιάζουν συχνά να "δουλεύουν" πιο σκληρά κι από τους ενήλικες. Αν, δε, υπολογίσει κανείς και τις ώρες των ιδιαίτερων μαθημάτων ή των φροντιστηρίων που αναγκαστικά παρακολουθούν τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, οι ώρες αυξάνονται κατακόρυφα! Πριν λοιπόν αναρωτηθείς γιατί το παιδί δεν έχει όρεξη για διάβασμα, γιατί δεν συγκεντρώνεται εύκολα ή γιατί είναι κακόκεφο, αναλογίσου το πόσο ελεύθερο χρόνο έχει τελικά και πόσο παιχνίδι, πόσα χόμπι, πόση χαλάρωση μπορούν να χωρέσουν μέσα σε αυτόν;

 

Ιδιωτικό Σχολείο | Το απόλυτο εργαλείο χαράς, ευεξίας και ευημερίας για κάθε παιδί

 

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη έχουν βρει την καταλληλότερη απάντηση στο "burnout" των παιδιών και αυτή δεν είναι άλλη από την ποιοτική διδασκαλία εντός των ωρών του σχολείου! Έχοντας ως βάση τη βιωματική μάθηση και τη διδασκαλία μέσα από ομαδική συνεργασία, κάθε τάξη αξιοποιεί σύγχρονα πολυμέσα όπως tablets και Η/Υ και τις ευκολίες της ψηφιακής τάξης προάγοντας τη δημιουργική σκέψη. Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά της Α' Δημοτικού δεν έχουν καθόλου εργασίες για το σπίτι ενώ και την επόμενη χρονιά, είναι ελάχιστες!

 

Το σχολείο γίνεται έτσι ξανά αυτό που πάντα έπρεπε να είναι: ένας συναρπαστικός χώρος που παρέχει άφθονη γνώση αλλά και ερεθίσματα για διαφορετικές πλευρές του κόσμου.

Ακόμα όμως και τα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, εφόσον απολαμβάνουν άριστη εκπαίδευση εντός του σχολείου, δεν χρειάζονται περαιτέρω εξωσχολικά μαθήματα. Έτσι, έχουν ελεύθερο χρόνο τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν για τις καλλιέργεια των κλίσεών τους εντός ή εκτός του σχολείου. Το σχολείο γίνεται έτσι ξανά αυτό που πάντα έπρεπε να είναι: ένας συναρπαστικός χώρος που παρέχει άφθονη γνώση αλλά και ερεθίσματα για διαφορετικές πλευρές του κόσμου. Ένας χώρος όπου η εκπαίδευση είναι εξίσου σημαντική με την ευαισθητοποίηση, την κοινωνικοποίηση και τη διεύρυνση των οριζόντων!

 

Ιδιωτικό Σχολείο | Το απόλυτο εργαλείο χαράς, ευεξίας και ευημερίας για κάθε παιδί

 

Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα είχαν και μεγάλη σημασία αν κατέληγαν στο "πουθενά". Γι'αυτό τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη φροντίζουν για την μετέπειτα επιτυχία των μαθητών μέσα από δράσεις που έχουν ως στόχο να τεθούν οι ιδανικοί για κάθε μαθητή στόχοι και η κατάκτησή τους. Οι μαθητές, για παράδειγμα, μπορούν να παρακολουθήσουν βιωματικά σεμινάρια που τα εξοπλίζουν με βασικές δεξιότητες για τη μελλοντική εύρεση της ιδανικής, γι'αυτά, εργασίας. Επιπλέον, στο χώρο του σχολείου υπάρχει δυνατότητα ατομικών συνεδριών με πιστοποιημένους Συμβούλους Σπουδών και Καριέρας.

 

Ο σχεδιασμός του μέλλοντος στα 18 μπορεί να είναι μια πολύ έντονη διαδικασία. Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη όμως βοηθούν κάθε μαθητή σε αυτή την σημαντική στιγμή του, με τον πιο ουσιαστικό και σίγουρο τρόπο!

 

Τα υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας που σημειώνουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη στις Πανελλαδικές βασίζονται  στο σταθερά υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και τη μεθοδολογία που ακολουθείται. Στα παιδιά, δε, που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη και προετοιμασία. 

 

Ο σχεδιασμός του μέλλοντος στα 18 μπορεί να είναι μια πολύ έντονη διαδικασία. Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη όμως ξεκινούν πολύ νωρίτερα τη διαδικασία αυτοεξερεύνησης και ενίσχυσης της αυτοαντίληψης, την εξέταση προοπτικών, την καθοδήγηση και ενδυνάμωση των παιδιών, προκειμένου στα 18 να είναι πλέον έτοιμα.

 

Τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσει κανείς από το ιδανικό σύγχρονο σχολείο; Δες το παρακάτω βίντεο για να πάρεις μια πρώτη γεύση από όλα όσα κάνουν τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη να ξεχωρίζουν!

 
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ