Charcuterie Board | Το τέλειο gourmet πλατό είναι η ωραιότερη πρόταση για τα βράδια των γιορτών

Charcuterie Board | Το τέλειο gourmet πλατό είναι η ωραιότερη πρόταση για τα βράδια των γιορτών

Τα gourmet πλατό, γεμάτα τυριά και αλλαντικά δεν αποτελούν νέα πρόταση, αφού οι Γάλλοι δεκαετίες τώρα φημίζονται γι'αυτά. Είναι όμως ένα από εκείνα τα διατροφικά trends που γνώρισαν νέα πνοή μέσω του... instagram! 

 

Πέρα από λαχταριστά, πολυτελή και... φωτογραφικά, τα charcuterie boards αποτελούν και ιδανική πρόταση για τα βράδια με φίλους, ιδίως τις ημέρες των γιορτών που οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος είναι λιγοστός! Μια υπέροχη πιατέλα μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι, ή σαν σνακ μαζί με κρασί, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι! 

 

Όποια κι αν είναι η περίσταση, το σίγουρο είναι πως πίσω από κάθε κάλεσμα βρίσκεται η ανάγκη για έμπνευση, δημιουργία και φροντίδα. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που η ΑΒ Βασιλόπουλος καταλαβαίνει πολύ καλά και γι'αυτό παρέχει την πλουσιότερη ποικιλία από ιδιαίτερα προϊόντα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Έτσι θα χαρείς τις γιορτές μαζί με τους αγαπημένους σου, γύρω από το πιο εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι!

 

Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις το πιο όμορφο charcuterie board είναι να πας σε ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και να επιλέξεις τα αγαπημένα σου τυριά, αλλαντικά, φρούτα αλλά και προϊόντα delicatessen και ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, για να την πλαισιώσεις όπως της αξίζει!

 

Έτοιμη; Να πώς θα συνθέσεις την τέλεια charcuterie board

Βήμα 1 Επίλεξε τα τυριά και τα αλλαντικά που σου αρέσουν προσέχοντας να κρατήσεις μια ισορροπία στις γεύσεις. Επίλεξε για παράδειγμα ένα κρεμώδες τυρί, ένα ήπιο, ένα πικάντικο ή έντονο και ένα παλαιωμένο. Με την ίδια λογική επίλεξε και τα αλλαντικά.

 

Βήμα 2 Ρώτησε και μάθε μία δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κάθε προϊόν προκειμένου να τις μοιραστείς με τους καλεσμένους σου. 

 

Βήμα 3 Πλαισίωσε τις βασικές σου επιλογές με φρούτα, κριτσίνια, delicatessen μαρμελάδες ή τσάτνει και, φυσικά, με το κατάλληλο κρασί!

 

Βήμα 4 Βρες την τέλεια πιατέλα ή ένα νέο ξύλο κοπής και σύνθεσε το δικό σου charcuterie board!

 

Charcuterie Board | Το τέλειο gourmet πλατό είναι η ωραιότερη πρόταση για τα βράδια των γιορτών

 

Δες τις δικές μας επιλογές προϊόντων από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος:

 

Γραβιέρα 3 μηνών με μαύρη τρούφα

Παράγεται στη Βοιωτία, αποκλειστικά από πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής και ζυμώνεται με το χέρι.

 

Castello Havarti με Κύμινο
Πρόκειται για ένα κρεμώδες, ήπιο, ημίσκληρο τυρί αρωματισμένο με κύμινο, με προέλευση από τη Δανία.

 

Formaggio di Fossa

Το όνομα του ιταλικού αυτού τυριού σημαίνει "τυρί του λάκκου" και προέρχεται από τη διαδικασία ωρίμανσής του σε ειδικά υπόγεια κοιλώματα που σκαλίστηκαν σε πέτρες. Πρόκειται για μια τεχνική που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα!

 

Σαλάμι με τρούφα και επικάλυψη παρμεζάνας
Πρόκειται για ένα καινοτόμο, ιταλικό προϊόν με μοναδικό σχήμα και γεύση, εκλεκτής ποιότητας άπαχο κρέας, με επικάλυψη παρμεζάνα Reggiano.

 

Προσούτο αγριόχοιρου
Φτιαγμένο από 70% άπαχο κρέας αγριογούρουνου και χοιρινού κρέατος, έχει επιδεχθεί επιδέξια προσθήκη αρωμάτων που ενισχύουν το άρωμα του προσούτο, το οποίο κομμένο και σε φέτες διατηρεί την εξαιρετική ποιότητα του!

 

Το κατάλληλο κρασί

Επίλεξε ένα κρασί από τη μεγάλη ποικιλία των ΑΒ. Εμείς επιλέξαμε το Chardonnay από το Κτήμα Άλφα, ένα λευκό κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών και βερίκοκου με μακρά επίγευση.

Βρες όλα τα προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω και πολλά ακόμα στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ