«Τι θα φάμε σήμερα;»: Μια ερώτηση απλή και καθημερινή, αλλά καθόλου δεδομένη για πολλούς συνανθρώπους μας

«Τι θα φάμε σήμερα;»: Μια ερώτηση απλή και καθημερινή, αλλά καθόλου δεδομένη για πολλούς συνανθρώπους μας Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

«Τι θα φάμε σήμερα;», μια ερώτηση που όλοι έχουμε κάνει και έχουμε ακούσει. Μια από τις ερωτήσεις που για κάποιους είναι απλή, καθημερινή και δεδομένη, για πολλούς όμως όχι.

Το φαγητό που μας σερβίρει η μητέρα μας στο τραπέζι ή που θα μαγειρέψουμε στο σπίτι και θα απολαύσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα, δεν είναι καθόλου δεδομένο. Για πάρα πολλούς ανθρώπους, είναι το «ξεχωριστό» που θα συμβεί μέσα στην ημέρα τους. Κάτι που για εμάς είναι απόλαυση, για άλλους είναι απλά βασική ανάγκη που δεν μπορούν να καλύψουν.

Είναι οι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και παιδιά, που αδυνατούν να έχουν τα βασικά: ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Στον κόσμο μας, παράγεται αρκετό φαγητό για να ταΐσει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Ωστόσο, 811 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα, δηλαδή το 9,9% του πλανήτη. Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, επηρέασαν ακόμα περισσότερο αυτόν τον αριθμό, ενώ κάθε χρόνο το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, αυξάνεται. Στην Ελλάδα, πρόκειται για πάνω από 1 εκατομμύριο συνανθρώπους μας.

«Τι θα φάμε σήμερα;» Μια ερώτηση απλή και καθημερινή. Καθόλου δεδομένη, όμως, για πολλούς συνανθρώπους μας Facebook Twitter

Για εκείνους, λοιπόν, τους συνανθρώπους μας που δεν αναρωτιούνται «τι», αλλά «αν» θα φάνε σήμερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι -με τη σειρά τους- στηρίζουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ΑΒ, άλλωστε, είναι μια εταιρεία που έχει αποδείξει έμπρακτα πως νοιάζεται για το φαγητό, με έναν τρόπο που δίνει αξία στις ζωές των ανθρώπων. Γι' αυτό και δεσμεύεται στην μείωση του υποσιτισμού σε συνεργασία με ΜΚΟ σε όλη τη χώρα, όπως η Τράπεζα Τροφίμων, το Ινστιτούτο Prolepsis, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η Κιβωτός του Κόσμου, η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού και η Ανοιχτή Αγκαλιά. Σκοπός των συνεργασιών αυτών είναι να μειωθεί η επισιτιστική ανασφάλεια, να ενισχυθεί η εκπαίδευση γύρω από την Τοπική Παραγωγή και την Υγιεινή Διατροφή και να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως και η τοπική κοινωνία, γενικότερα.

Πόσο σημαντική είναι, όμως, η συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος για τους εν λόγω Οργανισμούς; Μόνο οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτούς μπορούν να το απαντήσουν. Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Chief Food Saving Warrior του Οργανισμού «Μπορούμε», για τη συνεργασία με την ΑΒ: «Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη σημαντική και πολυδιάστατη αυτή στήριξη, μέσω της οποίας στο πρώτο της σκέλος, θα στηρίξουμε με διατακτικές επιταγές 3.400 οικογένειες ωφελούμενων σε 50 δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στο δεύτερο της σκέλος, μέσα από το πρόγραμμα «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» του Μπορούμε, θα είμαστε σε θέση να σώσουμε και να προσφέρουμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μερίδες τροφίμων σε δεκάδες κοινωφελείς φορείς της χώρας, γλιτώνοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κιλά CO2.».

«Τι θα φάμε σήμερα;»: Μια ερώτηση απλή και καθημερινή, αλλά καθόλου δεδομένη για πολλούς συνανθρώπους μας Facebook Twitter

Αντίστοιχα, ο πάτερ Αντώνιος, Ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, δηλώνει: «Η βοήθειά της ΑΒ θα αξιοποιηθεί για τη φροντίδα 250 παιδιών, που διαμένουν στα 11 σπίτια φιλοξενίας μας ανά την Ελλάδα και στις 310 οικογένειες (περίπου 800 μέλη), που βοηθάμε ολιστικά μέσα από τα κοινωνικά μας προγράμματα. Μην ξεχνάτε ότι αυτός που παίρνει, γεμίζουν τα χέρια του, αυτός που δίνει γεμίζει η καρδιά του. Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς.».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τις ευχές των συνανθρώπων μας πράξη. Κι εμείς δεν μπορούμε παρά να τη στηρίζουμε, με τη σειρά μας, ώστε να συνεχίσει και με τη νέα χρονιά να κάνει τη διαφορά.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικός Χρυσός: Η δημιουργία αξίας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής

Good Living / Ελληνικός Χρυσός: Η δημιουργία αξίας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής

Σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποκτά ολοένα πιο καθοριστική σημασία, η ανάγκη για επιχειρήσεις που παράγουν πραγματική, μετρήσιμη αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η εργασία αλλάζει, και ίσως για πρώτη φορά προς το καλύτερο

Good Business Directory 6 / Η εργασία αλλάζει, και ίσως για πρώτη φορά προς το καλύτερο

Σύμφωνα με την International Workplace Group, το 2026 το πού θα δουλεύουμε παύει να έχει σημασία· αυτό που μετράει είναι πώς και γιατί. Ίσως, τελικά, η επόμενη επανάσταση να είναι απλώς πιο ανθρώπινη.
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ
Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM