«ΣυμβαδίΖουμε»: Ένα έργο για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή με τη συνεργασία των πολιτών

«ΣυμβαδίΖουμε» – Ένα έργο για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή με τη συνεργασία των πολιτών Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η ΑΜΚΕ diadrasis υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το έργο «ΣυμβαδίΖουμε», το οποίο απαντά στο παραπάνω ερώτημα: «Η συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών αποτελεί το κλειδί για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021» – Άξονας Προτεραιότητας «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες».

«ΣυμβαδίΖουμε» – Ένα έργο για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή με τη συνεργασία των πολιτών Facebook Twitter

Σκοπός του έργου «ΣυμβαδίΖουμε» είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση πολιτών και επαγγελματιών του πολιτισμού, στην από κοινού προσπάθεια για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το έργο θα δώσει την ευκαιρία στους ίδιους τους πολίτες, μέσα από την εκπαίδευση και τη συνεργασία με επαγγελματίες του πολιτισμού, να φροντίσουν και να προστατέψουν τα μνημεία του τόπου τους. Πιο συγκεκριμένα, οι επιμέρους στόχοι και δράσεις είναι:

  1. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού με την υλοποίηση αντίστοιχων ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και την Κέα
  2. Η εκπαίδευση και η ενεργοποίηση πολιτών και επαγγελματιών για την από κοινού προστασία των τοπικών μνημείων, υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθυνόμενα τόσο σε τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, όσο και σε επαγγελματίες.

Οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στην Κέα, στην Αθήνα και διαδικτυακά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

 

Εναρκτήρια εκδήλωση

Το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «ΣυμβαδίΖουμε»: συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγήστην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κορησσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις του έργου, αφού απευθύνει χαιρετισμό η Δήμαρχος Κέας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Η Ζωή στον Πλανήτη μας» του Ντέιβιντ Ατένμποροταινία με κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δίχως Ηλικία»: Η νέα πρωτοβουλία των Public κάνει την ηλικιακή συμπερίληψη πράξη

Good Living / «Δίχως Ηλικία»: Η νέα πρωτοβουλία των Public κάνει την ηλικιακή συμπερίληψη πράξη

Με παρεμβάσεις που εκτείνονται από την εκπαίδευση του προσωπικού και την αναδιαμόρφωση των καταστημάτων, η εταιρεία επενδύει στις μεγαλύτερες ηλικίες, προσφέροντάς τους μια σύγχρονη εμπειρία αγορών.
THE LIFO TEAM
Hear the stories, embrace the wave: Το Live A Legacy επιστρέφει με ιστορίες που αξίζει να ακούσεις

Good Living / Hear the stories, embrace the wave: Το Live A Legacy επιστρέφει με ιστορίες που αξίζει να ακούσεις

Η κοινή πρωτοβουλία της Mastercard και του WHEN επιστρέφει το Σάββατο 23 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, για να εμπνεύσει και να αναδείξει νέους δρόμους γυναικείας ενδυνάμωσης και επαγγελματικών ευκαιριών.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Beefeater x Ode to Socks: Το ολόφρεσκο, αναπάντεχο crossover του αθηναϊκού urban στιλ

Good Living / Beefeater Gin x Ode to Socks: Το ολοκαίνουργιο, αναπάντεχο crossover του αθηναϊκού urban στιλ

Σχεδιασμένα για να συνοδεύουν με στιλ τις βόλτες μας στην πόλη, τα δύο νέα σχέδια φέρνουν το coolness του λονδρέζικου τζιν στα αθηναϊκά spots και τους δημιουργικούς ανθρώπους τους.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ