Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

Η Παπουτσάνης κλείνει τα 150 χρόνια της και γιορτάζει τη μεγάλη της ιστορία με μία ξεχωριστή ενέργεια.

ADVERTORIAL

Όλοι έχουμε από κάτι που μας φέρνει στο νου τις πιο όμορφες αναμνήσεις: ένα αντικείμενο, μια εικόνα, μια μυρωδιά. Είναι αυτά τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε και πάλι αυτή την αίσθηση της παιδικότητας και της ανεμελιάς, που αφυπνίζουν τη μνήμη μας και μας φέρνουν σε επαφή με τις πιο όμορφες αναμνήσεις με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

 

Διαβάζοντας τις παραπάνω προτάσεις, σίγουρα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σας έρχεται στο μυαλό. Εμείς δεν μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε το ένα πράγμα που υπήρχε πάντα στο σπίτι της γιαγιάς τα καλοκαίρια: το σαπούνι Καραβάκι. Το αγνό αυτό σαπούνι Μασσαλίας βρίσκεται τόσο έντονα στις αναμνήσεις μας - από τη χαρακτηριστική του συσκευασία, μέχρι το άρωμα που κάθε φορά που το μυρίζουμε, θυμόμαστε τις πιο ξέγνοιαστες, καλοκαιρινές μας στιγμές.

 

Το Καραβάκι είναι ένα μοναδικό προϊόν της Παπουτσάνης, που έχει καταφέρει να χαράξει μια μεγάλη ιστορία στα προϊόντα περιποίησης έχοντας μεγαλώσει γενιές και γενιές. Άλλωστε, η Παπουτσάνης είναι μια εταιρεία που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία και την καθημερινότητα των Ελλήνων, από το πράσινο σαπούνι μπουγάδας, τους κύβους Μασσαλίας, μέχρι τα αρωματικά σαπούνια και τα σαπούνια γλυκερίνης.

 

Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

 

Φέτος, η 100% ελληνική εταιρεία Παπουτσάνης κλείνει τα 150 χρόνια της ως μια από τις λίγες υπεραιωνόβιες ελληνικές βιομηχανίες της χώρας με ισχυρό αποτύπωμα διεθνώς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει να δημιουργεί καινοτόμα, βιώσιμα προϊόντα με εμβληματικό χαρακτήρα και άρωμα Ελλάδας, που βρίσκονται σε κάθε σύγχρονο σπίτι.

 

Για τα 150 χρόνια της, η εταιρεία γιορτάζει τη μεγάλη της ιστορία με μία ξεχωριστή ενέργεια. Έχοντας δημιουργήσει μία εορταστική συσκευασία με λευκό σαπούνι υψηλής ποιότητας και το αγαπημένο άρωμα Personelle που πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’80, προχώρησε σε συνεργασία με το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ για καλό σκοπό, με τη λογική «1 για 1»:με κάθε πώληση του επετειακού σαπουνιού Παπουτσάνης, η εταιρεία προσφέρει ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας σε κοινωφελείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται ο ΔΕΣΜΟΣ και στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, μέσα από χρηματική ενίσχυση στο ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ η εταιρεία επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του φορέα να βελτιώνει τη λειτουργία του και να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τις ευπαθείς ομάδες που στηρίζει.

 

Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

 

Η Παπουτσάνης, επιβεβαιώνει λοιπόν ότι αξία έχει να προσφέρει στην κοινωνία τόσο μέσα από τη λειτουργία της όσο και από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Εξελίσσεται και σημειώνει μία επιτυχημένη πορεία έχοντας στην καρδιά της τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τους ίδιους τους ανθρώπους της. Παράλληλα, έχει μια μεγάλη ιστορία που εκτείνεται από τα εμβληματικά της brands, μέχρι τις καινοτομίες στις οποίες επενδύει τα τελευταία χρόνια.

 

Η Παπουτσάνης ξεκίνησε από τη Λέσβο το 1870, από έναν οραματιστή και επιχειρηματία της εποχής, το Δημήτρη Παπουτσάνη, που κατασκεύασε το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιόλαδου και σαπωνοποιείο της περιοχής. Η εταιρεία, με αναλλοίωτες τις αξίες της - αγνότητα, καθαρότητα, Ελληνικότητα, σιγουριά, οικειότητα - ήταν  παρούσα σε όλες τις σημαντικές ιστορικές στιγμές που πέρασε η χώρα και αναπόσπαστο κομμάτι της. Μερικά σημεία-σταθμούς αποτελούν το λανσάρισμα της πρωτοποριακής συσκευασίας του αρωματικού σαπουνιού «Φλώρα» σε ζελατίνα το 1936, όπως και η καινοτόμος παραγωγή του αγνού σαπουνιού γλυκερίνης που σημειώνει μεγάλη επιτυχία από το 1980.

 

Φτάνοντας στο 2020 η Παπουτσάνης άλλαξε σε χάρτινη την παραδοσιακή συσκευασία «σελοφάν» του Πράσινου σαπουνιού, με αποτέλεσμα αρκετούς τόνους λιγότερο πλαστικό σε υλικά συσκευασίας και την ίδια χρονιά προσάρμοσε την παραγωγή της προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για αντισηπτικά προϊόντα, συνδράμοντας με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.  Ένα χρόνο μετά, η σειρά αντισηπτικών Natura βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των καταναλωτών οι οποίοι την ανέδειξαν ως Προϊόν της Χρονιάς 2021 μέσα από την ανεξάρτητη καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την IRI Ελλάς, σε  αντιπροσωπευτικό κοινό  3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα  η οποία  εστίασε σε κριτήρια καινοτομίας, προσέλκυσης και αγοραστικής πρόθεσης.

 

 

Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

 

Ταυτόχρονα, η μοναδική  σειρά αφρόλουτρων Παπουτσάνης Aromatics αναδείχθηκε επίσης Προϊόν της Χρονιάς 2021, καθώς διακρίνεται για την καινοτόμο σύνθεση της που δρα πολυεπίπεδα και με φυσικότερο τρόπο, χάρη στα πρεβιοτικά, την αλόη  και την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε.

 

Στο κομμάτι της βιωσιμότητας, η εταιρεία στοχεύει στο να μειώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, να εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών ρύπων και να πραγματοποιεί ορθολογική διαχείριση του νερού, χρησιμοποιώντας παράλληλα πρώτες ύλες και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Επιπλέον, επενδύει στους ανθρώπους της προσφέροντάς τους επαγγελματική ανέλιξη και ένα ασφαλές και δίκαιο περιβάλλον εργασίας.

 

Σε ό,τι αφορά στις τάσεις της αγοράς, η Παπουτσάνης ηγείται για μια ακόμη φορά, μέσα από επενδύσεις και διεξοδική έρευνα  για τη νέα γενιά water free προϊόντων,. Πρόκειται για μια μεγάλη επιστροφή της μπάρας σαπουνιού, τόσο για τα χέρια, όσο και για το σώμα και τα μαλλιά, κυρίως επειδή οι μπάρες χρησιμοποιούν πολύ λιγότερα υλικά συσκευασίας, καθόλου πλαστικό, είναι ελαφρύτερες και σημαντικά μικρότερες, επομένως είναι ευκολότερο να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν. Έχουν λοιπόν  σημαντικά μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους. Επιπλέον, τείνουν να διαρκούν πολύ περισσότερο.

 

Παπουτσάνης: Τα βιώσιμα προϊόντα με άρωμα Ελλάδας που βρίσκονται σε κάθε σπίτι

 

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει €10 εκατ. στη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση των αυτοματισμών και της τεχνολογίας και το 2020 εξασφάλισε χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την εξέλιξη και παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων με θετικότερο οικολογικό αποτύπωμα. Για το 2021, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της και εστιάζει στην δυναμική ανάπτυξη και επικοινωνία των επώνυμων προϊόντων της μέσα από μεγάλα λανσαρίσματα, σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου της και ενδυνάμωση της θέσης της στα καταστήματα.

 

Εδώ και 150 χρόνια, η Παπουτσάνης αποδεικνύει πως η εξέλιξη, η καινοτομία και η αφοσίωση, είναι οι αρχές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το 2021, η εταιρεία θέτει νέους στόχους και συνεχίζει να χαράζει τη δική της μοναδική ιστορία - προσφέροντάς μας την ευκαιρία για ακόμα περισσότερες αναμνήσεις, τόσο σε εμάς, όσο και στις επόμενες γενιές.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Παπουτσάνης μπορείτε να βρείτε εδώ και να ανακαλύψετε ολόκληρη την ιστορία της εδώ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ