Το οικολογικό ποτήρι που αλλάζει τις συνήθειές μας στον καφέ

Το οικολογικό ποτήρι που αλλάζει τις συνήθειές μας στον καφέ Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το περιβάλλον μας χρειάζεται βοήθεια - κι αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει, χρειάζεται να γίνει από όλους μας. 

Γι' αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ακόμα και οι πιο μικρές, καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Όπως ο πρωινός μας καφές. Κάθε πρωί που κατευθυνόμαστε προς το γραφείο και παίρνουμε τον καφέ μας ή κάθε φορά που παραγγέλνουμε στο σπίτι για να τον απολαύσουμε με την ησυχία μας, σπάνια σκεφτόμαστε το πού θα βρεθεί το ποτήρι αυτό αφού τελειώσει ο καφές.

Σύμφωνα με έρευνα και εκτιμήσεις της Greenpeace που πραγματοποιήθηκαν τα πρόσφατα χρόνια, πάνω από 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια καφέ μιας χρήσης καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια, χωρίς να υπολογίζονται τα ανακυκλώσιμα. Όλο αυτό το πλαστικό, τις περισσότερες φορές καταλήγει στις θάλασσες - για την ακρίβεια το 80% των απορριμμάτων είναι πλαστικά μιας χρήσης.

Όσο κι αν αγαπάμε τον καφέ μας - και ειδικά τον πρωινό, που μας δίνει ενέργεια για τη μέρα - χρειάζεται οι επιλογές μας να είναι συνειδητές. Και σε αυτό έρχεται να μας βοηθήσει μια νέα δημιουργία από τα Mikel, που έχει σκοπό να κάνει τη διαφορά στο κομμάτι της βιωσιμότητας: με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάστηκε πρόσφατα, τα Mikel δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο οικολογικό ποτήρι, από το καπάκι, μέχρι το καλαμάκι.

Το οικολογικό ποτήρι των Mikel, αποτελείται πλέον και από το νέο eco friendly χάρτινο βραβευμένο καπάκι - μία πανευρωπαϊκή καινοτομία, καθώς και από το χάρτινο οικολογικό καλαμάκι. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται πλέον να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια της συσκευασίας, για να τα πετάξουμε στον κάδο, αφού έχουμε ένα 100% οικολογικό και ανακυκλώσιμο ποτήρι.

Με αυτή την κίνηση, τα Mikel συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Μπορεί μέσα από αυτή την κίνηση να μην αντιστρέφουν αυτόματα την κλιματική αλλαγή, αλλά μπορούν να «ελαφρύνουν» τον πλανήτη από 120 τόνους πλαστικού τον χρόνο.

Παράλληλα, εμείς, μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες - ακόμη και από τον πρωινό μας καφέ - να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας για σύμμαχό μας το νέο 100% οικολογικό ποτήρι των Mikel.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Good Living / Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Η LIFO, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, σε προσκαλεί να έρθεις στο σημείο, μπροστά από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, να συναντήσεις τον Κ.Π. Καβάφη και να βγάλεις μια φωτογραφία μαζί του. Δες τη να δημοσιεύεται στο LIFO.gr και γίνε ένας από τους δέκα τυχερούς που θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
THE LIFO TEAM
2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Good Living / 2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η we4all υλοποιούν στοχευμένες δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί.
THE LIFO TEAM
Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ