Με ταυτότητα την αριστεία. Με κατεύθυνση τον πολιτισμό

Με ταυτότητα την αριστεία. Με κατεύθυνση τον πολιτισμό

Η PRODEA Investments στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ADVERTORIAL

 

Αν ισχύει πως ο «πολιτισμός είναι ταξίδι και όχι λιμάνι» τότε η PRODEA Investments φροντίζει για ένα όμορφο και ταυτόχρονα πολιτιστικό ταξίδι μέσω της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της γαλλικής όπερας, «Βέρθερος». Πρόκειται για μία όπερα-σταθμό, μια δημιουργία του σπουδαίου Γάλλου συνθέτη, Ζυλ Μασνέ η οποία έρχεται στην Ελλάδα για έξι παραστάσεις, κάνοντας πρεμιέρα στις 23 Μαρτίου 2023.

 

Η θρυλική όπερα που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκαίτε ζωντανεύει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με πρωταγωνίστρια την Ανίτα Ρατσβελισβίλι, την οποία οι New York Times χαρακτήρισαν ως «καλύτερη μέτζο του πλανήτη στις μέρες μας» και τον Ιταλό τενόρο, Φραντσέσκο Ντεμούρο, που πρόσφατα ενθουσίασε το κοινό στον Ριγολέττο της ΕΛΣ στο Ηρώδειο. Μαζί τους θα βρίσκεται η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον διάσημο Καναδό αρχιμουσικό Ζακ Λακόμπ η οποία μάλιστα έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία, καθώς αποτελεί την τελευταία όπερα που σκηνοθέτησε ο Σπύρος Ευαγγελάτος και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια το 2014.

 

Ο «Βέρθερος» του Ζυλ Μασνέ, γράφτηκε περίπου έναν αιώνα πριν και αναφέρεται στην ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και τη Σαρλότ. Όταν ο Βέρθερος αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία ελπίδα, αυτοκτονεί. Η Σαρλότ, που έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, σπεύδει κοντά του και τον προλαβαίνει λίγο πριν εκείνος ξεψυχήσει.

 

 

Στο πλαίσιο της παράστασης, η πρωταγωνίστρια, Ανίτα Ρατσβελισβίλι δήλωσε:


«Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και την Αθήνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς βρίσκομαι σε ένα μέρος που αποκαλώ δεύτερο σπίτι μου. Αυτό κάνει το ταξίδι μου ακόμα πιο σπουδαίο και ενδιαφέρον καθώς θα υποδύομαι το ρόλο των ονείρων μου. Αυτόν της Σαρλότ στην υπέροχη Εθνική Λυρική Σκηνή. Είμαι πολύ χαρούμενη και πραγματικά ανυπομονώ για την πρεμιέρα δίπλα σε εξαιρετικούς συναδέλφους, όπως ο Φραντσέσκο Ντεμούρο, ο μαέστρος Ζακ Λακόμπ και εννοείται οι συνάδελφοι από την Ελλάδα».

 

Με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Δομές Ευθύνης», η PRODEA Investments στέκεται αρωγός σε δρώμενα που προάγουν τις Τέχνες, συνεργαζόμενη με μια από τις σημαντικότερες «δομές» του πολιτισμού στη χώρα μας για την ανάπτυξη του πολιτισμού μέσω παραγωγών υψηλής ποιότητας, όπως ο «Βέρθερος» του Μασνέ.

 

Η αριστεία που πρεσβεύει η Εθνική Λυρική Σκηνή συγκλίνει απόλυτα με τις αξίες και τη συνεχή καινοτόμα πορεία που διαγράφει η PRODEA, επενδύοντας με κριτήρια αειφορίας σε ακίνητα υψηλής ποιότητας.

 

Με ταυτότητα την αριστεία. Με κατεύθυνση τον πολιτισμό.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ