Interview Stoiximan

Kaizen Gaming: Η μεγαλύτερη ομάδα product development στην Ελλάδα μιλά για το «αύριο» στην τεχνολογία

Η μεγαλύτερη ομάδα product development στην Ελλάδα μας μιλά για Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning και πως αυτά τους βοηθούν να εξελίξουν το προϊόν τους.

ADVERTORIAL

Η μεγαλύτερη ομάδα product development στην Ελλάδα, της Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano), μας μιλά για Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning και πως αυτά τους βοηθούν να εξελίξουν το προϊόν τους.

 

— Θεωρείστε μία από τις καλύτερες και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες Game Tech – που πιστεύετε πως οφείλεται αυτό;

(Πάνος Αργυρίου,Head of Casino Development)

 

Στην Kaizen Gaming αναπτυσσόμαστε με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός το οποίο οφείλεται στους 950 Kaizeners, όλους τους ανθρώπους μας που από τις θέσεις ευθύνης τους, υλοποιούν τις στρατηγικές επιλογές, μας εμπνέουν και μας παρακινούν να πάρουμε ρίσκα που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμά μας και τα φιλόδοξα πλάνα μας. Στόχος μας είναι να αποτελούμε κορυφαίο προορισμό για οποιονδήποτε έχει τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα δυναμικό περιβάλλον και να κατακτήσει δύσκολους στόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο τεχνολογικό τμήμα τρέχουμε ένα δυναμικό πλάνο με στόχο πάντα να μεγαλώνουμε την ομάδα μας και να τη εμπλουτίζουμε σε δυνατότητες και ταλέντο. Προσεγγίζουμε senior στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να φέρουν νέες παραστάσεις και εμπειρία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου παγκοσμίως. Επίσης, έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία ενός BrainGain προγράμματος για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων ανθρώπων από το εξωτερικό, ενώ έχοντας ήδη κερδίσει το στοίχημα του remote working, απασχολούμε κόσμο ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας.  Παράλληλα, καθώς εξελίσσεται η επένδυσή μας στην Ελλάδα, προχωράμε δυνατά και στις άλλες αγορές που δραστηριοποιούμαστε με το international brand Betano με δημιουργία Tech Hubs. 

 

Οι τεχνολογικές μας προτεραιότητες τρέχουν full speed, με γιγαντιαία και απαιτητικά έργα για τον αυτοματισμό των υποδομών ελέγχου των εφαρμογών μας, με τη διαρκή επένδυση στις πλατφόρμες στοιχηματισμού και loyalty, σε τεχνολογίες Artificial Intelligence & Machine Learning, και σε καινοτομίες στις πλατφόρμες διαχείρισης Big Data, και πολλά άλλα. Οι αυξημένες ανάγκες για βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας και η υποστήριξη της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, απαιτούν διαρκή αναζήτηση νέων μηχανικών και κορυφαίων ταλέντων για να μεγαλώσουμε την ομάδα μας ακόμα περισσότερο.

 

Interview Stoiximan

 

— Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για τα δύο νέα σας τεχνολογικά προϊόντα, Ariadne και Pandora;

(Αhmed Mehdi, Head of Sportsbook Technology)

 

Σε έναν κλάδο που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει, το Sportsbook μας σταθερά πρωτοπορεί. Επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής τόσο εσωτερικά, όσο και μέσω συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Ταυτόχρονα, προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας έχουν μια πληθώρα επιλογών σε ένα άρτιο προϊόν, με έμφαση πάντα στο να παρέχουμε απαράμιλλη εμπειρία ψυχαγωγίας που συνεχώς βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες τους.

 

Έχοντας ήδη στα πλάνα μας δύσκολα και προκλητικά έργα τολμήσαμε στο όραμα να λειτουργούμε με το δικό μας λογισμικό για αθλητικό στοιχηματισμό και στις 6 χώρες που δραστηριοποιούμαστε - και τα καταφέραμε. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύξαμε τις δικές μας εταιρικές νέας γενιάς πλατφόρμες Sportbook (Ariadne) και Bonus & Gamification (Pandora).

 

Οι πλατφόρμες αυτές επιχειρούν να λύσουν σύνθετα προβλήματα και προϋποθέτουν προηγμένες τεχνικές δεξιότητες καθώς ακολουθούν αρχιτεκτονική που εξυπηρετεί πολύ χαμηλά όρια χρόνου καθυστέρησης σε υψηλό φορτίο και ταυτόχρονα να παραμένει συμβατή με τρίτες εφαρμογές. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αρκετές, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο project δεν σταμάτησαν λεπτό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε. Και πετύχαμε σαν #oneteam.

 

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά ήδη μέσα στις πρώτες δέκα μέρες βελτιώσαμε τους χρόνους απόκρισης στη διαχείριση αιτημάτων των πελατών μας και προσφέραμε τα περισσότερα αθλητικά live events που είχαμε μέχρι τότε. Δε σταματάμε εκεί, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας διαρκώς για να παρέχουμε μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες μας και ένα κορυφαίο ψυχαγωγικό προϊόν.

 

 

— Ποιος ο ρόλος του χρήστη στην ανάπτυξη των προϊόντων σας;

(Δημήτρης Τσαντάκος, Head of Customer Accounts Technology)

 

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Kaizen Gaming. Κύριο συστατικό της επιτυχίας μας είναι ότι το είμαστε μια εταιρεία που φτιάχτηκε από χρήστες και σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε χρήστη. Επιδιώκουμε η Stoiximan εμπειρία να είναι διαθέσιμη και ίδια από οποιαδήποτε συσκευή.

 

Οι χρήστες μας είναι αυτοί που διαμορφώνουν το προϊόν μας. Συλλέγουμε συστηματικά το feedback τους από ποικίλα και διαφορετικά κανάλια, δημιουργούμε personas για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες τους. Αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποί μας είναι παθιασμένοι στο να προφέρουν ένα διαφορετικό και καινοτόμο προϊόν και υπηρεσίες που θα ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας έχουν μια πληθώρα επιλογών σε ένα άρτιο προϊόν, με έμφαση πάντα στο να παρέχουμε απαράμιλλη εμπειρία ψυχαγωγίας που συνεχώς βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες τους.

 

Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι στις πλατφόρμες μας το καλύτερο δυνατό και γι’ αυτό διευρύνουμε διαρκώς την γκάμα επιλογών που μπορεί κανείς να βρει στο site μας και όλα αυτά να τα προσφέρουμε σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον που η διασκέδαση έχει τον πρώτο λόγο, πάντοτε με γνώμονα τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό.

 

Interview Stoiximan

 

— Πώς εντάσσονται οι τομείς του Artificial Intelligence και Machine Learning στην εξέλιξη των προϊόντων;

(Κώστας Λιάπης, Head of Applied AI)

 

Έχοντας υλοποιήσει ορισμένα από τα πιο δύσκολα έργα και αξιοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι ομάδες μας συνεχίζουν να αναπτύσσουν προηγμένα ψηφιακά προϊόντα και να διαμορφώνουν το μέλλον της Kaizen Gaming. Τεχνολογική μας προτεραιότητα συνιστά ο αυτοματισμός των υποδομών  και των εφαρμογών μας και η διαρκής επένδυση σε τεχνολογίες Artificial Intelligence & Machine Learning, και σε καινοτομίες στις πλατφόρμες διαχείρισης Big Data.

 

Έτσι, λοιπόν, εντοπίσαμε και επενδύσαμε νωρίς στην τεχνητή νοημοσύνη και αποδείχθηκε ότι ήταν μια επιλογή που έχει φέρει σημαντικά οφέλη για το προϊόν και τους πελάτες μας. Αναλυτικότερα, μετασχηματίσαμε τα δεδομένα μας και επενδύσαμε σε AI τεχνολογίες και Big Data υποδομές προκειμένου να λαμβάνουμε αποφάσεις βάσει δεδομένων, να αυτοματοποιήσουμε εσωτερικές διεργασίες και εξατομικεύσουμε την εμπειρία των πελατών.

 

Καταφέραμε να εξυπηρετούμε περισσότερες από 4 χιλιάδες συναλλαγές το δευτερόλεπτο και έναν τεράστιο όγκο ιστορικών δεδομένων, να αναπτύσσουμε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης σε πραγματικό χρόνο που προσφέρουν εξατομικευμένες δυνατότητες, αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και ανιχνεύουν δυσλειτουργίες.

 

My Live, έξυπνες ειδοποιήσεις, προσωποποιημένη πλοήγηση και πολλές ακόμα καινοτόμες λειτουργίες στις εφαρμογές Stoiximan και Betano για iOS και Android είναι μόνο κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Και σίγουρα το μέλλον επιφυλάσσει πολλές εξατομικευμένες λειτουργίες που θα απογειώσουν την εμπειρία του πελάτη και θα κάνουν καλύτερο το παιχνίδι του στη Stoiximan.

 

 

— Πώς μπορεί να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα σας; Τι συμβουλές θα του δίνατε;

(Αhmed Mehdi, Head of Sportsbook Technology)

 

Σήμερα, αριθμώντας περισσότερους από 260 εργαζόμενους, το Τμήμα Τεχνολογίας της Kaizen Gaming αποτελεί μία από τις ισχυρότερες και κορυφαίες ομάδες στον κλάδο. Οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας. Οι ομάδες μας διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες και αποτελούνται από ανθρώπους που παθιάζονται και δε συμβιβάζονται,  που έχουν ως στόχο να χτίσουν το κορυφαίο sportsbook product της αγοράς.

 

Το 2018 μεταμορφώσαμε την ομάδα Τεχνολογίας μας, υιοθετώντας μια νέα μεθοδολογία, αυτή του Agile, για να μπορούμε να λειτουργούμε πιο αυτόνομα, γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα. Το να δημιουργήσεις μια πολύ καλή ομάδα δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση. Η ομάδα σου χρειάζεται να σκέφτεται αλλά και να πράττει σύμφωνα με την αρχή της συλλογικότητας, να βάζει δηλαδή το μαζί και το εμείς πάντα πρώτο. Για εμάς, δεν επικρατεί το «εγώ» και στην ομάδα της Kaizen Gaming θέλουμε ανθρώπους που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας και στοχεύουν ψηλά στην απόδοσή τους.

 

Αναζητούμε ταλαντούχους και αφοσιωμένους επαγγελματίες να γίνουν κομμάτι των ομάδων μας. Προσφέρουμε ένα σταθερό, ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον εργασίας, ακριβώς γιατί βλέπουμε στην πράξη ότι λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξή των ανθρώπων μας και του οργανισμού. Το κλίμα, λοιπόν, μεταξύ των ανθρώπων μας είναι πολύ σημαντικό για εμάς και επενδύουμε πολύ συνειδητά σε αυτό.

 

Οι ανάγκες μας είναι αυξημένες και σαν τμήμα μεγαλώνουμε με ραγδαίους ρυθμούς και θέλουμε να γνωρίσουμε όποιον τον ελκύει το challenge και η φιλοσοφία μας. Είναι αγώνας δρόμου και αγώνας ταχύτητας και το Talent team μας ανταποκρίνεται στην πρόκληση με μεγάλη επιτυχία.

 

—Τι είδους καινοτομίες προσφέρει το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας; Γιατί να γίνει κανείς μέλος της ομάδας τεχνολογίας της Kaizen Gaming;

(Γωγώ Γάτη, Operations Optimisation Manager)

 

 H Kaizen Gaming συμπεριλαμβάνεται στα 10 best workplaces στην Ελλάδα και έλαβε την πιστοποίηση Great Place to Work μέσα από διαδικασία που βασίστηκε στην άμεση, ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση από το ανθρώπινο δυναμικό της. Μια ακόμα διάκριση, που δικαιώνει τις καθημερινές µας προσπάθειες να αναδείξουμε τους ανθρώπους µας στην κορυφή, εκεί δηλαδή όπου πρέπει να στέκονται.

 

Η εταιρία μας σχεδιάζει και υλοποιεί ενέργειες που επικεντρώνονται όχι µόνο σε οικονομικές και µη παροχές για την επιβράβευση, τη δημιουργία κινήτρων προσωπικής εξέλιξης και τη διευκόλυνση των ανθρώπων της, αλλά και σε δραστηριότητες που καθρεφτίζουν κάποιες από τις μεγαλύτερες αξίες µας όπως Continuous Improvement, Play as One Team και Put People First, που µας φέρνουν πιο κοντά, µε στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας ανάμεσα στα τμήματα, τη διασκέδαση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και δράσεις µε σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

 

Η Kaizen Gaming είναι μια κορυφαία GameTech εταιρεία που ανταγωνίζεται πλέον διεθνείς πολυεθνικές παγκοσμίως. Είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση ακριβώς γιατί στοχεύουμε πάντα υψηλότερα και έχουμε μάθει να κατακτούμε κορυφές. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα, ούτε και εύκολα. Πίσω από αυτές τις νίκες κρύβονται οι άνθρωποί μας και η δυνατή ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Συνεπώς, το να παρέχουμε τα εργαλεία, τους μηχανισμούς και τους πόρους για να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων μας, είναι για εμάς αυτονόητο, πέρα από απαραίτητο.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ