Ασφάλιση υγείας από τώρα; Ας το συζητήσουμε.

Ασφάλιση υγείας από τώρα; Ας το συζητήσουμε.

Με το πρόγραμμα ABC Health Care της МetLife, μπορείτε ανεξαρτήτως ηλικίας να κάνετε την ασφάλιση που φέρνει όφελος στην υγεία σας

Της Θάλειας Αγγελίδη

Head of Marketing & Communications, MetLife Greece

 

ADVERTORIAL

 

«Η ζωή έχει γυρίσματα». Αν στο παρελθόν η φράση αυτή μας φαινόταν ένα μεγάλο κλισέ, σήμερα – μετά από ενάμιση χρόνο σε συνθήκες πανδημίας – ξέρουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια. Το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι έχουμε νιώσει κάποιες φορές ότι βαδίζουμε σε κινούμενο έδαφος. Συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα σε ευθεία γραμμή. Πάντα υπάρχουν τα απρόβλεπτα και οι αναποδιές που εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να φέρουν τα πάνω-κάτω.

 

Το να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε όλα τα γυρίσματα που μπορεί να φέρει η ζωή, δεν έχει νόημα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Το να τα αφήσουμε όλα στην τύχη θα ήταν σίγουρα ευκολότερο, αλλά όχι και τόσο σοφό. Έτσι, αναζητούμε έξυπνες κινήσεις, που μας βοηθούν να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αν μας προκύψει κάτι αναπάντεχο.

 

Μια τέτοια κίνηση, είναι η ιδιωτική ασφάλιση της υγείας μας. Πρόκειται για ένα θέμα που συχνά ακούμε. Ίσως να έχουμε διαβάσει π.χ. ότι η δημόσια ασφάλιση δεν αρκεί για να καλύψει το σύνολο των δαπανών υγείας, ή ότι οι Έλληνες σήμερα καλούνται να πληρώσουν απευθείας από την τσέπη τους πάνω από το ένα τρίτο των δαπανών για την υγεία τους. Ωστόσο, όταν είμαστε στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής μας, το τελευταίο που σκεφτόμαστε είναι το ενδεχόμενο να μας συμβεί κάτι. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι θεωρούμε την ιδιωτική ασφάλιση σαν μια μακρινή ανάγκη, σαν μια πολυτέλεια που ίσως κάποτε να χρειαστούμε, ίσως και όχι.

 

Η στάση αυτή μπορεί να αλλάξει, αν κάνουμε στον εαυτό μας ένα απλό ερώτημα: αν αύριο το πρωί μου χρειαστούν 30.000 ευρώ για να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα υγείας, έχω να τα δώσω;

 

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να μας προσφέρει αυτό το δίχτυ προστασίας, για κάθε ενδεχόμενο. Έχει, όμως, σημασία να επιλέξουμε το κατάλληλο για εμάς πρόγραμμα υγείας. Αυτό δηλαδή που συνδυάζει καλύτερα τις δικές μας ανάγκες και τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες.

 

 

 

Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα υγείας, εξασφαλίζουμε την κάλυψη εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης, σε περίπτωση που χρειαστούμε νοσηλεία. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα ABC Health Care της МetLife μπορεί να καλύψει τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με ποσό που μπορεί να φθάνει μέχρι και τα 500.000 ευρώ ετησίως. Εάν κάνουμε χρήση και του δημόσιου ταμείου μας, παράλληλα με την ιδιωτική ασφάλιση, το ποσοστό συμμετοχής μας στα έξοδα νοσηλείας μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή και να εκμηδενιστεί.

 

Πέρα, όμως, από τα προβλήματα που απαιτούν νοσηλεία, συχνά θα χρειαστούμε υπηρεσίες υγείας για διάφορα άλλα θέματα: έναν προληπτικό έλεγχο, μια επίσκεψη σε γιατρό, φροντίδα για ένα μικροατύχημα στο σπίτι, ή στις διακοπές. Αν κάποιος χρειάστηκε στη διάρκεια της πανδημίας να τρέξει στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων για 2-3 ράμματα, γνωρίζει ότι ακόμα και κάτι απλό μπορεί να μας ταλαιπωρήσει, εξαιτίας του φόρτου που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα προγράμματα της MetLife παρέχουν ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για την υγεία – αλλά και για την τσέπη μας. Εξασφαλίζουν αυτόματα και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, πρόσβαση σε ένα μεγάλο φάσμα προνομίων και δωρεάν παροχών μέσω του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία και  διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

 

Τα προνόμια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών, απευθείας πληρωμή σε επιλεγμένα νοσοκομεία, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας. Μάλιστα, τα μέλη του ABC μπορούν να έχουν άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, με ένα απλό τηλεφώνημα.

 

Το να επιλέξουμε ένα καλό πρόγραμμα υγείας, με αξιόπιστες καλύψεις και παροχές, είναι μια σωστή απόφαση, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Όσο μικρότερη, όμως, είναι η ηλικία μας όταν το αποφασίσουμε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για εμάς. Κι αυτό γιατί συνήθως ένας νέος άνθρωπος, με καλό ιστορικό υγείας, έχει περισσότερες πιθανότητες να ασφαλιστεί, χωρίς εξαιρέσεις στις καλύψεις του ασφαλιστηρίου του. Μας συμφέρει, λοιπόν, να επιλέξουμε το πρόγραμμά μας νωρίς και στην πορεία να το προσαρμόζουμε, ανάλογα και με τις αλλαγές στη ζωή μας (π.χ. προσθέτοντας σε αυτό τον/την σύζυγο ή τα παιδιά μας).

 

Η ασφάλιση υγείας μπορεί να γίνει η ασπίδα προστασίας μας, απέναντι στο απρόοπτο –αλλά και στο άγχος που αυτό μας προκαλεί. Επιλέγοντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στο εισόδημά μας, ξέρουμε πώς ό,τι κι αν συμβεί, θα έχουμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε. Μήπως είναι καιρός να το σκεφτούμε;

 

Θάλεια Αγγελίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ