5 μαθήματα ζωής που πήραμε από το σύμπαν της Marvel

5 μαθήματα ζωής που πήραμε από το σύμπαν της Marvel

Έχοντας παρακολουθήσει όλες τις διαθέσιμες ταινίες και σειρές της Marvel στο Disney+, θα δούμε πως τελικά, μπορούμε να ταυτιστούμε με τους υπερήρωες.

ADVERTORIAL

 

Είναι δύσκολο να ταυτιστείς με υπερήρωες. Κι όμως, με κάποιον μοναδικό τρόπο, το σύμπαν της Marvel τους φέρνει πιο κοντά μας. Βλέπουμε πίσω από τις μάχες και τη διαρκή προσπάθεια για το «κοινό καλό», αναγνωρίζουμε σ’ αυτούς ένα κομμάτι του εαυτού μας.

 

Έχοντας παρακολουθήσει τις ταινίες και τις σειρές της Marvel στο Disney+, λοιπόν, θα δούμε τα 5 σημαντικότερα μαθήματα ζωής που μας έχουν διδάξει.

 

Να ζεις τη στιγμή

Αν είναι κάτι που μας έχουν διδάξει όλες οι ταινίες και οι σειρές της Marvel, είναι πως ο χρόνος περνά γρήγορα και είναι πολύτιμος. Συχνά σπαταλούμε ώρες σε ασήμαντα προβλήματα ή επικεντρωνόμαστε σε όσα μας λείπουν, αντί να εκτιμάμε αυτά που έχουμε. 

 

Στο Endgame, είδαμε πως οι Avengers ταξίδεψαν στον χρόνο για να νικήσουν τον Thanos και να σώσουν την ανθρωπότητα. Κι ενώ το τέλος της ταινίας ήταν καλό, μας θύμισε ότι στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχουν μηχανές του χρόνου – χρειάζεται, λοιπόν, να τον εκμεταλλευόμαστε σωστά. 

 

5 μαθήματα ζωής που πήραμε από το σύμπαν της Marvel

 

Το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία

Όσοι έχουμε δει στην οθόνη την άνοδο και την πτώση του Tony Stark, ξέρουμε. Για τους υπόλοιπους, θα αναφέρουμε χωρίς πολλά spoilers ότι ξεκίνησε ως εγωπαθής δισεκατομμυριούχος κι έγινε τρυφερός σύζυγος και πατέρας. Παρότι ήταν επιτυχημένος στα επαγγελματικά του, έχοντας αρκετά χρήματα για να ιδρύσει τα Κεντρικά των Avengers και να αγοράσει επαύλεις, δε θα εξελισσόταν αν δε μάθαινε να αγαπά. 

 

Το να αγαπάς, είναι δύναμη

Πολλοί πιστεύουν πως η αγάπη, πλατωνική και μη, είναι αδυναμία. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μία κινητήρια δύναμη που μας μαθαίνει περισσότερα για τον εαυτό μας.

 

Από τη Natasha που, στη Μαύρη Χήρα, επέλεξε να αγαπήσει την οικογένεια που την υιοθέτησε και τον Loki που έμαθε να αγαπά τον εαυτό του, μέχρι τη Wanda που, στο πρόσωπο του Vision, βρήκε την αγάπη στην πιο σκοτεινή στιγμή, η Marvel μας έδειξε την πραγματική σημασία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι. 

 

5 μαθήματα ζωής που πήραμε από το σύμπαν της Marvel

 

Η αξία του ομαδικού πνεύματος

Λένε πως αν θέλεις να γίνει κάτι σωστά, είναι καλύτερο να το κάνεις μόνος. Όταν συνεργάζεσαι με τη σωστή ομάδα, όμως, όλα γίνονται ευκολότερα.

 

Οι Avengers μας έφεραν σε μία εποχή που οι ήρωες ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, ολοκληρώνουν σκληρές αποστολές κι αποδεικνύουν πως, τελικά, το να ζητάς βοήθεια, είναι απαραίτητο μερικές φορές.

 

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε

Δε χρειάζεται να έχεις συγγένεια με κάποιον, για να τον θεωρήσεις οικογένεια. 

 

Στους Φύλακες του Γαλαξία είδαμε μία παρέα να δένεται εξαιτίας του δύσκολου παρελθόντος και να σχηματίζει μία ξεχωριστή οικογένεια, τα μέλη της οποίας παραμένουν δεμένα, παλεύουν το ένα δίπλα στο άλλο κι αγαπιούνται άνευ όρων – μόνο και μόνο γιατί το επέλεξαν.

 

5 μαθήματα ζωής που πήραμε από το σύμπαν της Marvel

 

Ανακαλύψτε το σύμπαν της Marvel στο www.disneyplus.com 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ