UNIC Open Metaverse Initiative: Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καινοτομεί στον κόσμο της εκπαίδευσης και του metaverse
3 Νοεμβρίου 2021 - Στιγμιότυπα από την ανακοίνωση του UNIC Open Metaverse Initiative στο Times Square της Νέας Υόρκης

UNIC Open Metaverse Initiative: Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καινοτομεί στον κόσμο της εκπαίδευσης και του metaverse

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανάπτυξης του ανοικτού metaverse, η οποία επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το metaverse.

ADVERTORIAL

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας, ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της ψηφιακής πραγματικότητας μας δίνουν πια την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε και φυσικά, μαθαίνουμε. Άλλωστε, το κομμάτι της εκπαίδευσης αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την προσωπική και συλλογική μας εξέλιξη - γι' αυτό και είναι σημαντικό να κάνουμε τις σωστές επιλογές έτσι ώστε, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

 

Κατ' αυτόν τον τρόπο, η εκπαίδευση προχωρά μαζί με την τεχνολογία σε μια νέα φάση της ψηφιακής εποχής που ζούμε. Μετά την ανακοίνωση του Mark Zuckerberg, ότι η εταιρεία Facebook περνάει στην Metaverse εποχή και μετονομάζεται πια σε Meta, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε μια παγκόσμια πρωτοπορία που το καθιστά πρώτο στη λίστα με τις επιλογές για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία σε μια σειρά από τομείς που θα χτίσουν ένα διαφορετικό μέλλον. 

 

UNIC Open Metaverse Initiative: Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καινοτομεί στον κόσμο της εκπαίδευσης και του metaverse
3 Νοεμβρίου 2021 - Στιγμιότυπα από την ανακοίνωση του UNIC Open Metaverse Initiative στο Times Square της Νέας Υόρκης.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το UNIC Open Metaverse Initiative, μία πρωτοβουλία ανάπτυξης του ανοικτού metaverse, η οποία επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το metaverse. Καθώς το metaverse αναμένεται να αλλάξει άρδην τη ζωή και την καθημερινότητά μας, το Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας και το Ινστιτούτο για το Μέλλον (Institute for the Future, IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και κατ’ επέκταση η Κύπρος, έρχονται να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην πορεία ανάπτυξής του.

 

Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στην εμπειρία των τελευταίων οκτώ ετών, περίοδο κατά την οποία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθιερώθηκε ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain - ήταν άλλωστε το πρώτο στον κόσμο που προσέφερε πρόγραμμα σπουδών στα κρυπτονομίσματα το 2014. Μέχρι σήμερα, έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 100.000 φοιτητές και φοιτήτριες μέσω ακαδημαϊκών ή άλλων προγραμμάτων, διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα εξειδικευμένου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στον κόσμο, η οποία επικεντρώνεται στα κρυπτοστοιχεία (crypto-assets) και στο blockchain, και αποτελεί τον ακαδημαϊκό επικεφαλής του European Blockchain Observatory and Forum της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

 

Το UNIC Open Metaverse Initiative επικεντρώνεται σε τέσσερις άξονες:

 

Ακαδημαϊκά και Επαγγελματικά Προγράμματα

-Η νέα διαδικτυακή σειρά διαλέξεων διάρκειας έξι εβδομάδων Introduction to NFTs and the Metaverse θα προσφερθεί τον Φεβρουάριο του 2022. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν διαλέξεις από κορυφαίους δημιουργούς και συλλέκτες NFTs (Non-Fungible Tokens), καθώς και επιχειρηματίες και επενδυτές του Web 3.0.

 

-Σχεδιασμός και προσφορά ενός νέου μεταπτυχιακού MSc in Metaverse Systems, ενός διεπιστημονικού προγράμματος που θα επικεντρώνεται στην προετοιμασία δημιουργών, προγραμματιστών, αρχιτεκτόνων, κοινωνικών επιστημόνων, επαγγελματιών του τομέα χρηματοοικονομικών, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και άλλων, για σταδιοδρομία στον σχεδιασμό και τη διαχείριση συστημάτων metaverse.

 

 

Έρευνα και Χάραξη Πολιτικής

-The Center for an Open Metaverse (COM) – Δημιουργία νέου διεπιστημονικού ερευνητικού κέντρου εντός του Institute for the Future (IFF), που θα επικεντρώνεται στην έρευνα γύρω από τα ανοιχτά συστήματα metaverse.

 

-The Open Metaverse Alliance (OAM) – Δημιουργία μιας κοινοπραξίας πανεπιστημίων, εταιρειών, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κυβερνητικών φορέων, με κοινό στόχο την ανάπτυξη ενός ανοιχτού metaverse.

 

Επιχειρηματικότητα

-Δημόσια παρουσίαση της πρώτης γενιάς νεοφυών επιχειρήσεων NFT/metaverse που αναπτύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Δεκέμβριος 2021).

-Ετήσια προγράμματα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων NFT/metaverse.

-Υποστήριξη δημιουργών NFTs και metaverse.

 

NFTs στην Πανεπιστημιούπολη

-Εγκαίνια της πρώτης μόνιμης πανεπιστημιακής γκαλερί για NFT (The Block Gallery, Νοέμβριος 2021).

-Ανάπτυξη και χρήση συστήματος βασισμένου στα NFT, για διάφορες δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

-Αποδοχή NFTs από το University of Nicosia Foundation ως δωρεές για υποτροφίες φοιτητών, αλλά και για υποστήριξη έρευνας.

-Συμπερίληψη θεματικής ενότητας βασισμένης στο metaverse, στο κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για κρυπτονομίσματα, Decentralized, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3-4 Μαρτίου 2022.

 

 

Η εκπαίδευση και η τεχνολογία ενώνονται μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία που πρόκειται να αλλάξει την καθημερινότητα, αλλά και το μέλλον μας - και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοστατεί σε αυτή την αλλαγή.

 

Μάθετε περισσότερα για το UNIC Open Metaverse Initiative και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο www.unic.ac.cy/openmetaverse και ακολουθήστε τον λογαριασμό του Πανεπιστημίου για το metaverse στο Twitter.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ