2ος κύκλος Lidl UP: LEARN & WORK
Καθώς ξεκινά ο 2ος κύκλος του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work, η HR Director και Member of the Board της Lidl Ελλάς, Νικολέττα Κολομπούρδα, μας μιλά για το όραμα της εταιρείας να στηρίξει τη νέα γενιά.

2ος κύκλος Lidl UP: LEARN & WORK

Η LIDL Ελλάς για μια ακόμη φορά βρίσκεται κοντά στη νέα γενιά.

ADVERTORIAL

 

Καθώς ξεκινά ο 2ος κύκλος του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work, η HR Director και Member of the Board της Lidl Ελλάς, Νικολέττα Κολομπούρδα, μας μιλά για το όραμα της εταιρείας να στηρίξει τη νέα γενιά.

 

— Μιλήστε μας με δυο λόγια για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work της Lidl Ελλάς.
Το Lidl UP: Learn & Work είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-πραγματικής εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας 2 ετών. Η θεωρητική εκπαίδευση υλοποιείται στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, ενώ η πρακτική εκπαίδευση, σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτές-Διευθυντές Καταστημάτων είναι καταρτισμένοι, με την πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκων για την εξασφάλιση της βέλτιστης εκπαιδευτικής εμπειρίας.

 

Οι σπουδαστές του προγράμματος λαμβάνουν σταθερό μηνιαίο ποσό σε όλη τη διάρκειά του, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν θέση Υποδιευθυντή ή Υποδιευθύντριας καταστήματος με σύμβαση αορίστου χρόνου. Παράλληλα, με εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου Ι.Ε.Κ. ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου.

 

2ος κύκλος Lidl UP: LEARN & WORK
Η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director και Member of the Board της Lidl Ελλάς.

 

— Φέτος ξεκινάει το 2ο κύκλος του προγράμματος. Πως αισθάνεστε;
Όντως έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας για τον 2ο κύκλο του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work με τα μαθήματα να ξεκινάνε Φεβρουάριο του 2023. Ο 1ος κύκλος σπουδών είναι σε εξέλιξη με τους σπουδαστές να βρίσκονται πλέον στο 2ο εξάμηνό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα απόδοση του προγράμματος το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες που είχαμε πριν από την έναρξή του. Τόσο οι σπουδαστές, όσο και οι καθηγητές του Δημόσιου Πειραματικού Ι.Ε.Κ Γλυφάδας αλλά και οι Διευθυντές των καταστημάτων που συμμετέχουν στον 1ο κύκλο, μας έχουν δώσει πολύ θετική ανατροφοδότηση. 

 

Ακόμα, η συμμετοχή δύο εκ των σπουδαστών του 1ου κύκλου, του Νίκου και της Χριστίνας, στην καμπάνια προβολής και προσέλκυσης αιτήσεων του 2ου κύκλου, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τους ίδιους μας τους ανθρώπους να θέλουν να μιλήσουν για το πρόγραμμα που συμμετέχουν.

 

Και αυτή η ανατροφοδότηση, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση που βλέπουμε συνολικά από την αγορά εργασίας, μας έχουν ενθαρρύνει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα στο μέλλον. 

 

Μάλιστα, εργαζόμαστε ήδη για τον 3ο κύκλο με στόχο να παρέχουμε την ευκαιρία σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, να αποκτήσουν από τον τόπο κατοικίας τους τη θεωρητική εκπαίδευση και να γίνουν τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο. Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε παιδιά από ακριτικές περιοχές και νησιά που δεν έχουν πρόσβαση σε σχολές ή ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ελπίζω πολύ σύντομα να μπορούμε να μοιραστούμε νεότερα. 

 

2ος κύκλος Lidl UP: LEARN & WORK
Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμά μας να στηρίξουμε τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

— Πως δημιουργήθηκε η ιδέα για το πρόγραμμα;
Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμά μας να στηρίξουμε τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε τους νέους ανθρώπους, όχι απλά προσφέροντας εργασία αλλά και μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που θα τους δώσει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης και το καλύτερο δυνατό εφόδιο για την καριέρα τους. 

 

Συμμάχους βρήκαμε από την πρώτη στιγμή, τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, που αγκάλιασαν το όραμά μας, ιδρύοντας τη νέα ειδικότητα του Στελέχους Λιανικού Εμπορίου τον περασμένο χρόνο. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος και από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα. 

 

— Ποια είναι η φιλοσοφία της Lidl σε σχέση με τις ευκαιρίες στη νέα γενιά; Τι θα λέγατε σε έναν νέο 18-20 ετών που κάνει σκέψεις για τα πρώτα του βήματα ή σε έναν νέο που μόλις έχει αποφοιτήσει;
Στη Lidl Ελλάς παρακολουθούμε συνεχώς μέσα από έρευνες τις ανάγκες και τα θέλω της αγοράς εργασίας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά. Διαχρονικός μας στόχος είναι η προσφορά ποιοτικών θέσεων εργασίας σε νέους και νέες. Κάποιες από τις πιο κομβικές θέσεις ευθύνης μας, όπως η θέση του Area Manager, στελεχώνονται ακόμα και από νέους με ελάχιστη ή λίγη εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη να εξελιχθούν. Παράλληλα και άλλα προγράμματα πέραν του Lidl UP: Learn & Work, προγράμματα όπως το Lidl UP (International Trainee, Purchasing Trainee) έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα από μια ολιστική εκπαίδευση 12 έως 18 μηνών να προετοιμάζουν κάθε απόφοιτο να αναλάβει μια θέση ευθύνης με την ολοκλήρωσή τους. Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε νέα παιδιά με όρεξη και ενέργεια να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται μέσα από την εταιρεία. Οπότε η συμβουλή μου στα νέα παιδιά είναι να κυνηγούν τα όνειρά τους και να επιδιώκουν την συνεχή εξέλιξή τους. 

 

2ος κύκλος Lidl UP: LEARN & WORK
Στη Lidl Ελλάς παρακολουθούμε συνεχώς μέσα από έρευνες τις ανάγκες και τα θέλω της αγοράς εργασίας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά. Διαχρονικός μας στόχος είναι η προσφορά ποιοτικών θέσεων εργασίας σε νέους και νέες.

 

— Οι επενδύσεις της Lidl Ελλάς στο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι συνεχείς. Ποιο είναι το όραμα της Lidl Ελλάς σε ό,τι αφορά τη συμβολή της στην εκπαίδευση των εργαζομένων της;
Η εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς πυλώνες επένδυσης της Lidl Ελλάς. Πιστεύουμε στην εξέλιξη των ανθρώπων μας χωρίς όρια, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και εργαζόμαστε ώστε να τους παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να επιτύχουν τα όνειρά τους. Έχοντας εισάγει τα τελευταία χρόνια σύγχρονες τεχνικές όπως η τηλεκπαίδευση και η δημιουργία ταξιδιών μάθησης, καθώς και σύγχρονα εργαλεία όπως το LinkedIn Learning, θέλουμε η ομάδα μας να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένη για τις προκλήσεις του σήμερα αλλά και του αύριο. 

 

Κλείνοντας θα ήθελα να προσκαλέσω κάθε ενδιαφερόμενο νέο και νέα να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work στο lidlup.gr.

 

Αιτήσεις για τον 2ο κύκλο σπουδών μέχρι 15/12.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ