Η Τesla θα κατασκευάσει ένα προσιτό compact μοντέλο
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο μέλος της οικογένειας Tesla.

Η Τesla θα κατασκευάσει ένα προσιτό compact μοντέλο

Ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε τις φήμες για το λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου μικρομεσαίων διαστάσεων από την Tesla, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 25.000 δολάρια.

Η Tesla επικεντρώνεται πλέον στην εξέλιξη μιας καινούργιας πλατφόρμας για ένα νέο μοντέλο συμπαγών διαστάσεων. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο ιδρυτής της καλιφορνέζικης μάρκας, Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης σύσκεψης τετραμήνου, αν και απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και την τιμή αγοράς του νέου μοντέλου.

 

Σύμφωνα ωστόσο με φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, το νέο Tesla Model 2 αναμένεται στην αγορά το 2024 και οι τιμές του θα κυμαίνονται γύρω στις 25.000 δολάρια, ώστε να είναι προσιτό σε πλατιές μάζες των καταναλωτών.

 

Tις συγκεκριμένες φήμες είχε πυροδοτήσει ο ίδιος ο Μασκ το 2020, όταν σκιτσάρισε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Κίνα ένα μικρό μοντέλο, για το οποίο ακούστηκε ότι θα ονομάζεται Model 2 ή Model Q.

 

Από τότε κυκλοφόρησαν ουκ ολίγες σχεδιαστικές προσεγγίσεις του νέου μοντέλου από ανεξάρτητους ντιζάινερ, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικονογράφηση του ρεπορτάζ μας. Αργότερα, ήταν πάλι ο ίδιος ο Μασκ που έβαλε τέλος σε αυτά τα σενάρια, δηλώνοντας ότι η καινοτόμα εταιρεία του είχε πιο επείγουσες ανάγκες από την κατασκευή ενός μικρού αυτοκινήτου.

 

Η Τesla θα κατασκευάσει ένα προσιτό compact μοντέλο
Άλλη μία σχεδιαστική προσέγγιση για το compact Tesla Model 2 των 25.000 δολαρίων.

 

Φαίνεται πάντως ότι έφτασε πλέον η ώρα να συμβεί αυτό, καθώς η Tesla ολοκλήρωσε την εξέλιξη του φορτηγού «Semi» και του Pick-up «Cybertruck», οπότε έχει την άνεση να ασχοληθεί εντατικά με ένα νέο εγχείρημα.

 

Επίσης ο Μασκ ποντάρει σε μία μείωση του κόστους παραγωγής κατά 50%, πιθανότατα χάρη στη χρήση μπαταριών τύπου LFP (φωσφορικού σιδήρου - λιθίου) από την κινέζικη BYD. Οι μπαταρίες LFP είναι φτηνότερες από τις γνωστές NCA, επειδή δεν περιέχουν τα ακριβά συστατικά κοβάλτιο και νικέλιο, ενώ παράγονται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα.

 

Όπως τόνισε ο Μασκ, το πάτωμα του αυτοκινήτου της επόμενης γενιάς θα κοστίζει περίπου τα μισά σε σχέση με την πλατφόρμα του Model 3 και του Model Y, ενώ θα είναι και μικρότερο.

 

Η Τesla θα κατασκευάσει ένα προσιτό compact μοντέλο
Στην κεντρική κονσόλα του νέου ηλεκτρικού Tesla θα κυριαρχεί πιθανότατα μία μεγάλη οθόνη.

 

Να σημειώσουμε ότι η Tesla είχε αυξήσει παγκοσμίως τις τιμές των αυτοκινήτων της και μάλιστα αισθητά, ωστόσο πρόσφατα τις μείωσε στην αγορά της Κίνας. Ο Μασκ τρέφει πολύ υψηλές φιλοδοξίες για το επερχόμενο νέο μοντέλο της εταιρείας του και πιστεύει η παραγωγή του θα ξεπεράσει συνολικά την αντίστοιχη όλων των υπόλοιπων μοντέλων της Tesla μαζί.

 

Πολλοί ειδικοί δεν αποκλείουν μάλιστα, να έχει προχωρήσει τόσο πολύ το συγκεκριμένο project ώστε να δούμε να ξεκινήσει η μαζική κατασκευή του νέου Tesla Model 2 ήδη μέσα στον επόμενο χρόνο. Διόλου απίθανο, αφού η μάρκα που έγινε συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα την τέχνη του αιφνιδιασμού των ανταγωνιστών της.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid