Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite;

Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Η τραγουδίστρια των Deee Lite σήμερα
4

Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Με τον πατέρα της

Σε μια λίστα που έκανε ο Γιάννης Πετρίδης για τα καλύτερα χορευτικά κομμάτια της δεκαετίας του ενενήντα πριν μερικές εβδομάδες, έβαλε στην θέση νούμερο τρία το Groove is in the Heart των Deee Lite. Είναι τόσο παλιό και ακούγεται τόσο φρέσκο αυτό το χορευτικό κομμάτι. Σαν να μην πέρασε από πάνω του μια μέρα από τότε που το πρωτοείδα το 1990 στο MTV. Το κομμάτι αυτό από το ντεμπούτο άλμπουμ World Clique ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Ακολούθησαν άλλα δυο άλμπουμ και το 1994 διαλύθηκαν.

Ψάχνοντας την ζωή της τραγουδίστριας Kierin Magenta Kirby (a.k.a Lady Miss Kier) σήμερα που αισίως έχει κλείσει τα πενήντα, μπορείς να παρατηρήσεις τα εξής πράγματα για αυτή:

Δεν κατάφερε να πετάξει από πάνω της την τεράστια επιτυχία του Groove is in the Heart αλλά συμφιλιώθηκε μαζί της. Εξακολουθεί και σήμερα να το διασκευάζει, να έχει στο site της ένα gif με μια χαρακτηριστική σκηνή από το βίντεο του κομματιού, να αναφέρεται στο tumblr της ξανά και ξανά στα πρόσωπα εκείνης της εποχής.

Εξακολουθεί να αγαπάει με ένταση την χορευτική μουσική. Σήμερα είναι dj και συνεχίζει να είναι μέσα στη φάση της χορευτικής μουσικής.

Στο tumblr της μπορείς να πάρεις μια ιδέα από μια σειρά ετερόκλητων θεμάτων που την απασχολούν. Από την κατάσταση στη Βενεζουέλα σήμερα μέχρι τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων και από το Μωχάμετ Άλι και την Rosa Parks μέχρι όλους αυτούς τους περίεργους και ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή της. Φαίνεται ένας άνθρωπος συντονισμένος με το παρόν με ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο. Και αρκετά προσγειωμένη.

«Η φλόγα καίει ακόμα στα πενήντα μου» γράφει κάπου και την πιστεύεις. Δεν αρνείται το χρόνο που περνάει αλλά αγαπάει πολύ την ζωή.

Ευτυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων μέσα στη μουσική που δεν «καίγονται» όταν δεν μπορούν να επαναλάβουν μια τεράστια επιτυχία. Μάλλον γιατί αγαπούν πραγματικά την μουσική και συνεχίζουν μετά το σουξέ τους να εκδηλώνουν αυτό το συναίσθημα με ένα δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Άσε που αυτούς που θεωρούμε «εξαφανισμένους» καμιά φορά μπορεί να περνάνε καλύτερα από αυτούς που είναι συνέχεια στο προσκήνιο.

Επιλογές από το tumblr της:

Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Στο διαμέρισμα της το 1988
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Στη ζούγκλα του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Rosa Parks Η μαύρη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Βενεζουέλα. Γυναίκες με κατσαρόλες στα μπαλκόνια
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
"Την έχω δει την ιστορία της απο μια διαφορετική πλευρά. Σαν να ήταν ένας θηλυκός Ρομπέν των Δασών" γράφει για την Patty Hearst την εκατομμυριούχο κληρονόμο που παρουσίασε κατά την απαγωγή της το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, συμμετέχοντας σε ληστεία με την Οργάνωση που την είχε απαγάγει
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
Ebony Bones. "Ξεχάστε τα charts και το hype, Το πρώτο της άλμπουμ είναι ήδη κλασικό"
Πού χάθηκε το κορίτσι των Deee Lite; Facebook Twitter
"Ta-da" σε ένα κλαμπ στην Νέα Υόρκη των 80s

 

 Gifs απο το γιαπωνέζικο φιλμ τρόμου του 1968 "Kuroneko"

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Θεομουρλη θεα την ειχε γνωρισει ενας φιλος μου που δουλευε στην warner τοτε και ειχαν περασει απιστευτα στην επιςκεψη της στην ελλαδα , εκτος απο το groove is in the heart θυμαμε επαιζα τοτε το good beat και το power of love το mix του tony humphries Dee -groovyyyyyyy Dee - gorgeoussssssss