ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

 

Τον Απρίλιου του 2014 πραγματοποίησα το δεύτερο φωτογραφικό μου ταξίδι στο Βελιγράδι. Σε μια από τις περιπλανήσεις μου στο δρόμο με δυο φίλους φωτογράφους, τυχαία είδαμε μια αφίσα που διαφήμιζε το Εθνικό Πρωτάθλημα Bodybuilding της Σερβίας που θα γινόταν εκείνο το βράδυ. Τελείως αυθόρμητα σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για να φωτογραφίσω. 

 

Το φεστιβάλ θα γινόταν σε ένα κινηματογράφο. Μόλις φτάσαμε, αντιλήφθηκα ότι υπήρχαν δυο είσοδοι, η μια δεξιά ήταν ο χώρος με τα καθίσματα και την σκηνή και αριστερά ο χώρος που οι αθλητές έκαναν την προετοιμασία τους. Στην είσοδο για την σκηνή μας ζήτησαν να πληρώσουμε εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε το event, εξαρχής εμένα δεν μου προκαλούσε ενδιαφέρον το ίδιο το event οπότε αν και σίγουρος ότι θα μου απαγόρευαν την είσοδο δοκίμασα να περάσω στον χώρο της προετοιμασίας. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν με σταμάτησε κανείς ούτε μου ζητήθηκαν διαπιστευτήρια για την παρουσία μου εκεί. Έτσι ξεκίνησα να φωτογραφίζω.

 

Σίγουρος πια ότι δεν θα είχα πρόβλημα με την "εισβολή" μου στα παρασκήνια προχώρησα ακόμα πιο μέσα από την είσοδο. Στο τέλος του διαδρόμου υπήρχαν σκάλες που οδηγούσαν στον πρώτο όροφο. Εκεί ήταν ένας τεράστιος χώρος με μικρά δωμάτια που είχε κατακλυστεί από αθλητές, γυναίκες και άντρες μαζί και τους συγγενείς τους που την περισσότερη ώρα τους φωτογράφισαν σε στάσεις που ήταν πόζες και θα τις παρουσίαζαν στο πρόγραμμα τους. Στον ίδιο χώρο έκαναν το μακιγιάζ, έβαφαν τα σώματα τους, τα γυάλιζαν με ειδικά σκευάσματα, επαναλάμβαναν κινήσεις από το πρόγραμμα τους και μετά ήταν έτοιμοι για να στηθούν περήφανα για ακόμα μια φωτογραφία.

 

Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένα κομμάτι από το υλικό που έβγαλα σε αυτο το event. Όλη την υπόλοιπη δουλεία από το Βελιγράδι μπορείτε να την δείτε στο βίντεο στο τέλος του ποστ καθώς και στο site μου.