Η έκθεση «True Utopia» εγκαινιάζεται απόψε στην Βαρκελώνη, στην Montana Gallery. Τέσσερις Έλληνες καταξιωμένοι street artists εκθέτουν τα έργα τους σε καμβά με σκοπό να προβληματίσουν τους επισκέπτες και να τους κάνουν να αναρωτηθούν για την αντίφαση ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ουτοπία. Η Montana Gallery δημοφιλής για τις εκθέσεις με urban περιεχόμενο, σε συνεργασία με την ελληνική Urban Act καλεί τον Apset, τον Same84, τον Taxis, και τον  V. Markosian, τέσσερις δημιουργούς με πολύχρονη εμπειρία στην street art σκηνή της Ελλάδας να παρουσιάσουν την ματιά τους για την «αληθινή ουτοπία», την πραγματική και αυτήν που έχουν ονειρευτεί. 

 

Ο Taxis αντιλαμβάνεται την ουτοπία ως ένα συνεχόμενο αγώνα αναζήτησης ενός καλύτερου μέλλοντος και δίνει έμφαση στην οργή, την αντίδραση και ταυτόχρονα στην παθητική ηρεμία. Οι ποπ γραμμές και τα χρώματα του Same84 συνδυάζουν τις επιρροές του από την street art και την κουλτούρα του tattoo. O Apset χρησιμοποιεί σπρέι και προσπαθεί να εξωτερικεύσει την έκφραση του, «το παιχνίδι ξεκινάει όταν ο πόνος για την αναζήτηση της αλήθειας γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για να ονειρεύεσαι», λέει. Στα έργα του ο V. Markosian σχολιάζει το αστικό τοπίο, την μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου και την ματαιοδοξία των σύγχρονων ιδανικών και πώς αυτά επηρεάζουν τις επιλογές μας.

 

«Μέσω της συνεργασίας Montana Gallery και Urban Act μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις σκέψεις μας για μια "Αληθινή" ουτοπία, σε ένα χώρο που εδώ και χρόνια στηρίζει την αστική τέχνη. Με διαφορετική πορεία και βιώματα ο καθένας απο μας εκφράζει αυτό που νιώθει με τον δικό του προσωπικό ύφος και θεματολογία», έγραψαν οι τέσσερις καλλιτέχνες λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση "True Utopia", Montana Gallery, Βαρκελώνη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτώβρη.