Να μια πραγματική αποθέωση του concept, "internet of things" δηλαδή των διασυνδεδεμένων συσκευών και της αλληλεπίδρασης τους με τον κόσμο, με ελληνικό χρώμα.

 

Η ελληνική εταιρεία Mindworks Interactive, δημιούργησε μια εντυπωσιακή online εφαρμογή, το aquard.io, που επιτρέπει στους χρήστες του Internet να... ταϊσουν αληθινά ψάρια που βρίσκονται σε ένα ενυδρείο, μέσω ενός συστήματος που μετατρέπει τα κλικ των επισκεπτών σε εντολή προς ένα μηχανισμό που απελευθερώνει την τροφή, κάθε μια ώρα. 

 

Πρόκειται για το μοναδικό αληθινά interactive ενυδρείο που ελέγχεται από τους χρήστες του ineternet, οι οποίοι δημιουργούν ενός είδους ψηφιακή "ουρά" ώστε να κάθε ένας από αυτούς, να γίνει ο επόμενος που θα ταϊσει τα ψαράκια. Το τάiσμα πραγματοποιείται κάθε μια ώρα και στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα το χρόνο μέχρι την επόμενη φορά.

 

Η εφαρμογή, που έχει λάβει εκτενή παρουσίαση από έγκυρα διεθνή μέσα, προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αλλάξει γωνία λήψης, αφού το σύστημα διαθέτει πολλαπλές κάμερες, για να δει από άλλη οπτική γωνία το ενυδρείο. Παράλληλα, στη μια ώρα που μεσολαβεί ανάμεσα σε κάθε τάισμα, μπορεί να κάνει, αληθινές μπουρμπουλήθρες με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Δείτε πως δημιουργήθηκε και πως λειτουργεί η εφαρμογή στο παρακάτω, διαφωτιστικό βίντεο: