καουμπόηδες *

Facebook Twitter
0


maybe you're cold but you're so warm inside

/Johnny guitar

 

 



Μόνο καουμπόηδες αγαπούσα. Με γιλεκάκι πρωτοξάδελφου που ψήλωσε, κρόσια κουρτίνας, πιστολιέρα νταμπλ, πολλά καψούλια- αποδώ μέχρι το Τέξας καψούλια.

 

 

 

 


Κρυφοαισθηματίες, φασαριόζοι, έτοιμοι για καυγά και φιλί. Μπαμ, μπαμ, μπαμ μες στο καουμποηλίκι, ατρόμητοι. 'Απλωναν κάτι εξαίσια στερεότυπα να πατήσουμε εμείς οι χαζοσπανιόλες με τη βεντάλια κι οι βασίλισσες αμαλίες οι μη μου άπτου. Χλώμιαζαν μπροστά τους αριστούχοι μαρκήσιοι και άξεστοι κοζάκοι και μουσαντέ ζορρό. Αυτοί πετούσαν λάσο. 'Εταζαν σκασιαρχεία και ραντεβού στις έξι πίσω απ' το ωδείο. Μ' έναν κόντεψαμε ν' αρραβωνιαστούμε: Πέμπτη δημοτικού, ανήμερα μπαλντανφάν - δεν ξεχνιέται εκείνο το προπόζαλ.΄Ενας άλλος διέθετε ράντζο και τα θέματα της άλγεβρας αλλά πηγαίναμε γυμνάσιο, πια, κι είχαμε ωριμάσει.

 

  

 

 

Ακόμη καουμπόηδες αγαπάω. Από διάφορες πολιτείες που ούτε  ξέρω κατά που πέφτουν. Είμαι ανυπεράσπιστη, με κυνηγάει ο νόμος και κάτι κακοί μεξικάνοι κι έρχονται αυτοί - μπαμ, μπαμ, καθάρισαν. Φυσάνε την καπνισμένη κάνη και μ' ανεβάζουν στο άλογο. Εχουν μεγαλώσει λιγάκι, αλλά τους έμεινε κουσούρι να σώζουν και να σπιρουνίζουν τον αέρα. Μπαμ, μπαμ - πρώτα θα τους βγει η ψυχή και μετά το χούι.

 

               'Ομηροι της  άγριας δύσης τους, κι αυτοί. 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ