ΥΛΙΚΑ

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί μαλακό, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες
  • Για την κρέμα: 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κρέμα: Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και, όταν λιώσει, προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι.
  2. Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, την κρέμα, ζαμπόν, τυρί και ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στην κρέμα.
  5. Σε βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα