WEEKEND

Γράμμα από το Los Angeles: 4 χρόνια γονόρροιας με τον Τραμπ

Γράμμα από το Los Angeles: 4 χρόνια γονόρροιας με τον Τραμπ Facebook Twitter
0

Γράμμα από το Los Angeles: 4 χρόνια γονόρροιας με τον Τραμπ Facebook Twitter
"Οι άνθρωποι που πίστευαν ότι ακολουθούσαμε τα βήματα για να γίνουμε μια νέα Ναζιστική Γερμανία πόσταραν σέλφις και εικόνες με Kale σαλάτες. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά..."

O Adam Mars είναι ένας αμερικανός καλλιτέχνης. Πριν δυο χρόνια προκάλεσε αίσθηση με τα σλόγκανς που δημιούργησε για την ψηφιακή εποχή και τα πρόσωπά της. Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της νίκης του Τράμπ αλλά την ίδια στιγμή έτοιμος να δημιουργήσει νέα τέχνη μέσα στον ζόφο των ημερών, μας γράφει από το Los Angeles.

―Επιμέλεια: Βαγγέλης Μακρής

Από τον Adam Mars

Μια μέρα πριν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος, έμοιαζε σαν να είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη εκατομμύρια Αμερικανοί σκεφτόμενοι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν κολλήσει κάποια ασθένεια. Το επόμενο πρωί, ανακάλυψαν ότι θα είχαν γονόρροια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  Δεν θέλω να χλευάσω τους πραγματικούς φόβους που έχουν αγγίζει τους συμπολίτες μας. Όμως, είναι γεγονός ότι ο Trump δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, που θα δημιουργούσαν πολιτική πόλωση… ακόμα.

Στο Los Angels όπου ζω, αυτό το ριζοσπαστικό μέλλον φαίνεται ήδη να έχει έρθει. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδηλώνουν και κάτοικοι του Los Angeles ζητούν την απόσχιση της Καλιφόρνια από τις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, στην άλλη μας πραγματικότητα-τα social media- υπήρξε ένα παλιρροϊκό κύμα απόγνωσης που δεν έμοιαζε με οτιδήποτε έχω δει μέχρι σήμερα. To news feed μου στο Facebook ήταν η πιο θλιβερή σελίδα του ίντερνετ το πρωινό που ο Trump κέρδισε τις εκλογές. Όμως, μια ημέρα μετά, το αρχικό σοκ κόπασε, οι άνθρωποι που πίστευαν ότι βαδίζαμε για να γίνουμε μια νέα Ναζιστική Γερμανία πόσταραν σέλφις και εικόνες με Kale σαλάτες. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Θαυμάσια τέχνη μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump. Ελπίζω μόνο να μην καταλήξει άλλο ένα Έκφυλο Καλλιτεχνικό Show όμοιο με αυτά που φιλοξενούσε η Γερμανία του 1937.

Το Los Angeles είναι ένα δυναμικό, προοδευτικό, κυρίως φιλελεύθερο μέρος όπου η αύρα του Χόλιγουντ και το συνεχές φως του ήλιου τυφλώνουν τους κατοίκους του και δεν μπορούν να δουν τα πραγματικά προβλήματα που επηρεάζουν την υπόλοιπη Αμερική. Δεν θα έλεγα ότι με θεωρώ αρκετά πολιτικοποιημένο. Είμαι ένας straight, λευκός άντρας της μεσαίας τάξης και έχω αντιμετωπίσει λίγες αντιξοότητες στην προνομιούχα ζωή μου στην Αμερική.

Όμως όταν παρακολούθησα τον Donald Trump να κερδίζει τις εκλογές, κατακλύστηκα από έντονα συναισθήματα. Περισσότερο γιατί γνωρίζω την θλίψη και τον φόβο που η εκλογή του πρόκειται να φέρει σε τόσους πολλούς ανθρώπους που παλεύουν σκληρά για την ισότητα και την ασφάλεια στην Αμερική. Κάποιοι από αυτούς είναι φίλοι μου. Κανένας δεν είναι πολιτικός.

Τώρα πρέπει να αποδεχτούμε την μη αναστρέψιμη πραγματικότητα ότι ο Donald Trump -ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, ο σταρ του ριάλιτι, ο παλαιστής-σελέμπριτι, ο pussy grabber-  είναι ο Ηγέτης του Ελεύθερου Κόσμου. Δεν έχει σημασία πόσο δυνατά φωνάζουμε την πιασάρικη φράση «You΄re fired!» (σ.σ. αναφορά στην ατάκα του Τραμπ με την οποία αποχωρούσαν οι παίκτες από το ριάλιτι που πρωταγωνιστούσε) αυτός θα συνεχίσει να δουλεύει στον Λευκό Οίκο. Ως καλλιτέχνης, αισθάνομαι να έχω ένα ισχυρό κίνητρο από αυτή την κατάσταση που περνάμε. Εάν ένα πρόσωπο με τα προσόντα του Trump μπορεί να γίνει πρόεδρος, θα πρέπει να γίνω ένας καλύτερος καλλιτέχνης. Είμαι κάπως επιφυλακτικός επειδή γνωρίζω περισσότερο ιστορία της τέχνης παρά για την ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων, όπου ένας άλλος ηγέτης μιας υπερδύναμης με χάλια κούρεμα έκανε την ζωή δυσκολότερη, φτάνοντας στο σημείο να προκαλέσει τον θάνατο για τους προοδευτικούς, δημιουργικούς ανθρώπους. Ωστόσο, θαυμάσια τέχνη μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump. Ελπίζω μόνο να μην καταλήξει άλλο ένα Έκφυλο Καλλιτεχνικό Show όμοιο με αυτά που φιλοξενούσε η Γερμανία του 1937. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένα όμορφο show.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Adam Mars πριν δυο χρόνια στο LIFO.gr

Info

Adam Mars

0

WEEKEND

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ